Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΠΝΑΙ - Κυκλάδες: Σε Σίφνο και Μήλο ο Ζαννετίδης

ΠΝΑΙ – Κυκλάδες: Σε Σίφνο και Μήλο ο Ζαννετίδης

|

Οι επαφές που είχε ο Φιλήμονας Ζαννετίδης σε Μήλο και Σίφνο.. Οι συζητήσεις και οι προτάσεις με αφορμή τον πρωτογενή τομέα 

Ενημερωτικές αλλά και ουσιαστικές επισκέψεις σε νησιά των Κυκλάδων πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου και εντεταλμένος στον Πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Πρώτος σταθμός η Μήλος όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο για θέματα πρωτογενή τομέα. Ο κ. Ζαννετίδης με τον δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη και τους συνεργάτες του είχε μία διεξοδική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς του νησιού.   

Ακολούθησε   συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητή Σέρκο Χαρουτιουνιάν, στη Σίφνο παρουσία της Έπάρχου Μήλου Έλλης Χωριανοπούλου. Μία ανοικτή συζήτηση στην οποία καθορίσθηκε ένα πλάνο συνεργασίας που να έχει σχέση με τη εκπαίδευση και την ενημέρωση όσων ασχολούνται και εργάζονται στον πρωτογενή τομέα. Επίσης καθορίσθηκε πλάνο δράσεων που κύριο μέλημα τους θα είναι η ανάδειξη και προβολή των τοπικών μας προϊόντων σε συνδυασμό με το τουριστικό μας προϊόν.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στη Σίφνο με τον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα, την δήμαρχο Σίφνου Μαρία Ναδάλη, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για τον πρωτογενή τομέα και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, περιφερειακό σύμβουλο, Γιάννη Γεροντή. Η συζήτηση περιελάμβανε θέματα και προβλήματα του αγροτικού τομέα και φυσικά ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε για τις θέσεις και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για την επίλυση των προβλημάτων και την εξυπηρέτηση των ενασχολούμενων με τον πρωτογενή τομέα.

Ο κ. Ζαννετίδης εκπροσώπησε την Περιφέρεια, καθώς και το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, στην περιβαλλοντική δράση της ΑΜΚΕ Κίνημα, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας της Βρύσης στη Σίφνο, παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Δορωθέου και άλλων σεβαστών πατέρων της εκκλησίας. Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας, η έπαρχος Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου, η δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, η Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Κίνημα Κατερίνα Ανδρούτσου και άλλων παραγόντων της Σίφνου. Τέλος, ο κ. Ζαννετίδης, παρέστη σε εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου της Σίφνου Παναγίας της Χρυσοπηγής που εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα την ημέρα της Αναλήψεως.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.