Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΠάρος - Sky Express: Η παρθενική πτήση του ATR 72-600 και η...

Πάρος – Sky Express: Η παρθενική πτήση του ATR 72-600 και η επίσημη παρουσίαση

|

H Sky Express επέλεξε την Πάρο για να πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση του νέου ATR 72-600 και η παρουσίαση του – Ποιοι βρέθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο για την εκδήλωση – Μ. Κωβαίος (Δήμαρχος Πάρου) “Η επιλογή του νησιού μας για τη φιλοξενία του σημαντικού αυτού γεγονότος, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της Πάρου και τη συμβολή της για την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού.

“Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στην Πάρο την παρθενική πτήση του νέου ATR 72-600 της εταιρείας Sky Express, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο νησί για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της ATR και της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, συναντηθήκα με την Υφυπουργό Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μας τίμησε επίσης με την παρουσία της. Η επιλογή του νησιού μας για τη φιλοξενία του σημαντικού αυτού γεγονότος, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της Πάρου και τη συμβολή της για την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού. Στο πλαίσιο της εδκδήλωσης, επισημάνθηκε από όλους η σημασία της επέκτασης του νέου αεροδρομίου Πάρου, το οποίο θα προσελκύσει περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, συχνότερες πτήσεις, και χιλιάδες επισκέπτες, αποτελώντας μοναδικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων”.

Μάρκος Κωβαίος.. Ο Δήμαρχος Πάρου, σε ρόλο οικοδεσπότη, για την εκδήλωση που έγινε χθες, Σάββατο 10 Ιουλίου στην Πάρο και δη σε κεντρικό ξενοδοχείο (βλ Astir) της Νάουσας με την παρουσία του πρώτου ελικοφόρου αεροσκάφους ATR 72-600 που παρέλαβε η αεροπορική εταιρεία Sky Express και έχει ως στόχο με την έλευση και των υπολοίπων πέντε να αναβαθμίσει πλήρως τον στόλο της…   Και βέβαια ήταν μία καλή ευκαιρία για να μπουν οι υπογραφές ανάμεσα στην ATR και την Sky Express για την αγορά των αεροσκαφών και τα οποία αναμένεται να παραδοθούν έως το τέλος του 2021..

Μεταξύ των άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην υπουργός και Βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης (οι δύο τελευταίοι προερχόμενοι από τη Νάξο), ο Επαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς  κ.α.

«Επενδύουμε 700 εκατ. φέτος, σε καινούργια, οικονομικά, πράσινα αεροσκάφη. Σε έναν χρόνο 12 αεροσκάφη. Επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουν αγάπη για τη δουλειά. Εχουμε 5.000 εργαζόμενους που καθημερινά παράγουν κουλτούρα και κεφάλαια και βοήθησαν να κάνουμε αυτή την επένδυση. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούμαστε με τον τουρισμό, με την επίγεια εξυπηρέτηση. Σπάσαμε το μονοπώλιο και μεταφέραμε κόσμο στην Ελλάδα, με φθηνές τιμές. Νιώθουμε σίγουροι για τη χώρα», τόνισε ο Γιάννης Γρύλος, ιδρυτής και πρόεδρος της Sky Express.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο για το άνοιγμα του Τουρισμού, ανέφερε, ότι «ο εμβολιασμός στην Πάρο είναι στο 65% και θέλουμε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας». Παράλληλα, είπε ότι «η κυβέρνηση μαθαίνει από το παρελθόν, διορθώνει το παρόν και προγραμματίζει το μέλλον. Με στόχο το ταμείο ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα, θα δοθεί έμφαση σε υποδομές, με διάφορα είδη τουρισμού και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς 20.000 άτομα θα επιμορφωθούν από το τέλος του 2021 στον τουρισμό».

«Oι Πρόεδροι της Sky Express, Γιάννης Γρύλος, και της ATR Aircraft, Stefano Bortoli, μας τίμησαν πετώντας σήμερα στην Πάρο στην πρώτη πτήση του νέου αποκτήματος της SKY Express, του πρώτου αεροσκάφος ATR 72-600 που έρχεται στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα αεροσκάφη του ίδιου τύπου, που προστίθενται στον στόλο της SKY Express και δυναμώνουν τις αεροπορικές συνδέσεις που αποτελούν τις δικές μας λεωφόρους. Σημάδια για ένα καλύτερο μέλλον, είναι συμφωνίες όπως της Sky Express με την ATR. Κάποιοι έχουν δει την προοπτική ή την κτίζουν. Αυτές οι συμφωνίες ανοίγουν το έδαφος για να φέρουμε θέσεις εργασίας. Το Νότιο Αιγαίο ηγείται της προσπάθειας», είπε ο Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

 

Από τη πλευρά του ο Γιώργος Λεονταρίτης ανέφερε ότι: “Η SKY επέλεξε το Νότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα την Πάρο, για την υπογραφή της σύμβασης αγοράς, των έξη (6) νέων αεροσκαφών ΑΤR 72-600. Σημαντικός ο συμβολισμός και η ταύτιση της Περιφέρειας Νοτιου Αιγαίου με την μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στην Ελλάδα, με την αναπτυξιακή πορεία μιας Ελληνικής εταιρίας. Εμείς οι νησιώτες πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι, γιατί δημιουργούμε συνεχώς ανάπτυξη για την χώρα μας. Ακόμη και στις πολύ δύσκολες περιόδους, το Νοτιο Αιγαίο ειναι παρών σε όλα τα τεκταινόμενα”.

“Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS στην Νάουσα της Πάρου για να παρουσιάσει την συμφωνία της με την ATR σχετικά με τα νέα ελικοφόρα αεροσκάφη ATR 72-600. Η πανδημία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών όπως γενικότερα στον κλάδο του τουρισμού. Οι προοπτικές όμως του τουρισμού είναι θετικές για την πατρίδα μας και ιδιαίτερα για τα νησιά μας οπότε οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε και να συμβάλουμε για μια αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη”. Η αναφορά του Επάρχου Πάρου, Κώστα Μπιζά για την σημαντική αυτή εκδήλωση


Να σημειώσουμε εδώ ότι ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος ανέφερε ότι μετά τα έργα βελτίωσης του αεροσταθμού και του αεροδιαδρόμου, η κυβέρνηση θα επενδύσει 46 εκατ. ευρώ έως τέλος του 2021, για να φτιάξει 1799 μέτρα αεροδιαδρόμου και έως το 2023, νέο αεροσταθμό. 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκπαίδευση: Ένας στους τέσσερις νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ζήτησε άδεια αμέσως μετά τον διορισμό

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλά για «δομικό πρόβλημα» που αφήνει κενά κάθε Σεπτέμβριο – Σχεδόν 30% οι άδειες στα νησιά του Αιγαίου

Πρόβλημα σε αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Νάξο – Βλάβη σε στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ

Επιστρατεύτηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να ολοκληρωθεί η μεταφορά σε νοσοκομείο της Αττικής

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ – Αυστηρότερες ποινές και εισαγωγή της έννοιας της υποτροπής

Από σήμερα εφαρμόζεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για κινητό, κράνος, ζώνη, ταχύτητα και αλκοόλ

Κουφονήσια: 3.135 € από το Koufonisia Festival για τα παιδιά του νησιού

Οι εθελοντικές δωρεές του φετινού Φεστιβάλ στηρίζουν τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις

Ιάκωβος Καμπανέλλης: «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» ζωντάνεψε στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας τίμησε τον Ναξιώτη δημιουργό με μια δυνατή σατιρική παράσταση

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Τέταρτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας φέτος

Μικρή Βίγλα ... 31 νεογέννητες χελώνες έφτασαν στη θάλασσα με τη βοήθεια εθελοντών και Λιμεναρχείου

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Πανηγύρι του Σταυρού στη Δονούσα: Παράδοση, γλέντι και πίστη 13–14 Σεπτεμβρίου

Η Δονούσα ντύνεται γιορτινά για την Υψωση του Τιμίου Σταυρού με παραδοσιακά έθιμα, φαγητό, χορό και περιφορά εικόνας στο λιμάνι.

Γιάννης Σιώτος: «Η προσπάθεια του Δημάρχου Τήνου να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη κατέρρευσε»

Με αιχμηρή ανακοίνωση, ο πρώην Δήμαρχος Τήνου απαντά στον Παναγιώτη Κροντηρά μετά την αρχειοθέτηση της μήνυσης για τα «διαγραμμένα αρχεία».

Φ. Φόρτωμας: “Είναι λάθος που δεν έχουν συμπεριληφθεί μικρά νησιά των Κυκλάδων στη μείωση του ΦΠΑ” (video)

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή Cyclades On Air, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε ζητήματα φορολογίας, υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media