Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΠάρος: Μεγαλύτερο σκάφος, φθηνότερο εισιτήριο

Πάρος: Μεγαλύτερο σκάφος, φθηνότερο εισιτήριο

|

Και με τη βούλα από τις 25 Ιουλίου στην Πάρο θα προσγειώνεται το Dash 8 Q 400 με δυνατότητα μεταφοράς 78 επιβατών και το εισιτήριο θα είναι από Πάρο σε Αθήνα στα 39 ευρώ (!!!!) 

Ακούγεται λίγο παράξενο αλλά είναι πέρα γαι πέρα αληθινό. Από την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουλίου η Πάρος θα δέχεται στο νέο της αεροδρόμιο και μεγαλύτερο αεροπλάνο αλλά με καλύτερες τιμές…. Και η επιβεβαίωση έρχεται από την ίδια την εταιρεία, την Olympic Air. Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, σύμφωνα με τα πλάνα που δημοσιοποίησε η εταιρεία Olympic Air στο site της θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πτήση από Αθήνα για Πάρο με το Dash 8 Q400, 78 θέσεων, και μάλιστα με πολύ προσιτές τιμές. Και φυσικά το δρομολόγιο θα είναι καθημερινό!
 

Η αναχώρηση, στις 25/7/2016 και κάθε μέρα, θα γίνεται από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30 με ώρα άφιξης στον νέο Κρατικό Αερολιμένα Πάρου στις 18:10 και η επιστροφή στις 18:35 από Πάρο και άφιξη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 19:15. Και μάλσιτα είχαμε αναφέρει και όλες τις παράμετρους των νέων δεδομένων σημειώνοντας ότι το αργότερο στις 21 Ιουλίου θα έχουμε και το κόψιμο της …κορδέλας με καλεσμένο τον Υπουργό Υποδομών κο Σπίρτζη, ενδεχομένως δε και τον πρωθυπουργό κο Τσίπρα 
 

 

Οι τιμές που υπάρχουν στα πλάνα της εταιρείας είναι:
55,18 ευρώ από Αθήνα για Πάρο και
39,30 ευρώ από Πάρο για Αθήνα!
 
Δυο λόγια για το αεροσκάφος της Olympic Air Dash 8 Q400
 
Το Q400 είναι το μεγαλύτερο, πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένο, γρήγορο και ήσυχο ελικοφόρο (Τurboprop) στον κόσμο ενώ θέτει νέα περιβαλλοντικά πρότυπα μειώνοντας δραστικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, χάρη στη χαμηλότερη συνολική καύση του καυσίμου.
Η νέα καμπίνα του Q400 είναι εξαιρετικά φωτεινή και -χάρη στο ενεργό σύστημα καταστολής θορύβου και κραδασμών- πολύ ήσυχη, συγκριτικά με άλλα ελικοφόρα αεροσκάφη. Οι μεγαλύτεροι αποθηκευτικοί χώροι, το άπλετο φυσικό φως, ο Led φωτισμός, αλλά και τα νέα καθίσματα και το χαμηλό επίπεδο θορύβου συντελούν σε μια άνετη και ευχάριστη πτητική εμπειρία που οι επιβάτες εκτιμούν ιδιαίτερα. Το Bombardier Q400 είναι ένα από τα πλέον αθόρυβα ελικοφόρα αεροσκάφη που πετούν σήμερα, τόσο εντός της καμπίνας όσο και εκτός. Εξωτερικά είναι τόσο αθόρυβο ώστε να μπορεί να επιχειρεί σε αεροδρόμια που βρίσκονται στο κέντρο μιας πόλης, ενώ χάρη στο επαναστατικό Active Noise & Vibration Suppression (ANVS) σύστημα που διαθέτει, είναι τόσο ήσυχο στο εσωτερικό του όσο ένα τζετ.
Το Bombardier Q400 είναι ίσως ο πιο άνετος τρόπος για να μειωθούν οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις, καθώς χρησιμοποιεί 30-40% λιγότερα καύσιμα ανά πτήση. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο αποδοτικό από ένα μέσο αυτοκίνητο ανά επιβάτη. Παράλληλα παράγει 30-40% λιγότερες εκπομπές, πράγμα που σημαίνει 6.000 με 8.000 λιγότερους τόνους διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο για κάθε αεροσκάφος Q400.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 Manufacture 
 Bombardier de Havilland 
 Engines      
 Pratt & Whitney
 Overall length
 32.81 m
 Wingspan
 28.4 m
 Fuselage diameter
 2.69 m
 Height
 8.3 m
 Cruising Speed
 414 mph (667 km/h)
 Max. Altitude
 25,000 ft (7,600 m)
 Max. Take-off Weight
 64,500 lb (29,260 kg)
 Max. Landing Weight
 61,750 lb (28,010 kg)
 Range*
 600NM (1.111,2 km)
 Cabin Width
 2.51 m
 Passengers
 78
 Number of Aircraft
 10

* Με μέγιστο αριθμό επιβατών 

Πηγή: ParosPress.blogspot.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.