Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών της ΔΕΗ- Περιλαμβάνει και οφειλέτες κάτω των 500...

Νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών της ΔΕΗ- Περιλαμβάνει και οφειλέτες κάτω των 500 ευρώ

|

Διευκολύνσεις και κίνητρα για ρύθμιση των οφειλών καταναλωτών που χρωστούν λιγότερα από 1.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος

Διευκολύνσεις και κίνητρα για ρύθμιση των οφειλών καταναλωτών που χρωστούν λιγότερα από 1.000 ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος, έως 24 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΔΕΗ. Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης των 36 δόσεων για όσους την έχασαν.

Συγκεκριμένα:

– Για όσους, στις 31 Ιανουαρίου, θα έχουν οφειλή μικρότερη των 500 ευρώ, το Δ.Σ. αποφάσισε «πάγωμα» (αναστολή πληρωμής) του χρέους αυτού μέχρι το τέλος του χρόνου (31.12.2017) και τη χορήγηση έκπτωσης 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα. Η ρύθμιση αυτή αφορά 1.150.000 πελάτες περίπου με συνολική οφειλή περίπου 130 εκατ. ευρώ. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

– Για οφειλές έως 1000 ευρώ, θα υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή και με άμεση καταβολή της πρώτης δόσης.

– Για οφειλές άνω των 1.000 ευρώ, προβλέπονται δύο επιλογές: Προκαταβολή 10% και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 18 δόσεις, ή προκαταβολή 20% και ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους σε 36 δόσεις.

Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν τόσο για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και για τα νοικοκυριά. Εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο μητρώο των ευάλωτων πελατών και οι αγροτικοί, για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν οι σημερινές ευνοϊκότερες ρυθμίσεις. Επίσης διατηρείται η έκπτωση 15% για όσους εξοφλούν με συνέπεια τους λογαριασμούς και τις δόσεις.

– Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, θα ισχύει 10% προκαταβολή και οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

– Παρέχεται δεύτερη ευκαιρία σε όσους πελάτες ρύθμισαν την οφειλή τους σε 36 δόσεις με το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πέρυσι, αλλά έχασαν τη ρύθμιση επειδή δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις δόσεις. Οι πελάτες αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα επανένταξης στο πρόγραμμα με το τρέχον ποσό της οφειλής, υποβάλλοντας σχετική αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. – Νέο μέτρο που αποφασίστηκε σήμερα, προβλέπει την παροχή επιπλέον έκπτωσης 6% (πέραν του 15% που ισχύει για τους συνεπείς), για όσους πελάτες προπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους και τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η εφαρμογή του προγράμματος «Προπληρωμή Λογαριασμού», ξεκινά άμεσα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, και τον Μάρτιο του 2017 θα εφαρμοστεί και για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης, το πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών σε 36 δόσεις που ίσχυσε από πέρυσι τον Απρίλιο, ολοκληρώθηκε με σημαντική επιτυχία, καθώς συνολικά ρυθμίστηκαν χρέη ύψους 1,3 δισ. ευρώ από 625.000 καταναλωτές. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 75% περίπου του συνολικού ποσού που οφείλουν οι πελάτες μέσης και χαμηλής Τάσης και το οποίο αφορούσε το πρόγραμμα.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει κατ’ αρχάς την ικανοποίηση της, και παράλληλα επισημαίνει το γεγονός της μη ρύθμισης του υπόλοιπου 25% για το οποίο θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Καλεί επίσης, όλους τους πελάτες της με ληξιπρόθεσμες οφειλές, να ανταποκριθούν στις νέες προτάσεις ρύθμισης και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τονίζοντας ότι «η συνέπεια και η δέσμευση όλων είναι προαπαιτούμενο, τόσο για τη διασφάλιση της αποδοτικότητας και ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ όσο και για τη διατήρηση του κοινωνικού της χαρακτήρα και του αναπτυξιακού της ρόλου, με ανταποδοτικά οφέλη για όλους».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Νοσοκομείο: Από το Ταμείο Ανάκαμψης “πέρασε” η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Αναβάθμιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου – Έγκριση προμήθειας συνολικής εκτιμώμενης αξίας 361.432,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Σαντορίνη – Αμοργός: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία

Σαντορίνη: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία - Ανάλογη πρόταση και για Αμοργό, Ιο και Ανάφη

Πάρος: Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ταξίδια στην Ευρώπη την Άνοιξη

Η Πάρος βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ταξίδι στην Ευρώπη για τους μήνες της Ανοιξης

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

Κύθνος: Διαμαρτυρία στον Πειραιά και … υπάρχει χαραμάδα αισιοδοξίας

Έντονη διαμαρτυρία από πολίτες της Κύθνου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Κρήτη: Εφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης (video)

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης (video)

Κυκλάδες – Επιμελητήριο: Παρέμβαση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Παρέμβαση προς το Υπουργείο Εργασίας για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Blue Star Naxos: Από σήμερα (26/02) επιστρέφει στη …ρουτίνα της άγονης γραμμής (Παροναξία – Μικρές Κυκλάδες)

Επιστρέφει από σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το "Blue Star Naxos" στα δρομολόγια της άγονης Γραμμής (Πειραιάς - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες - Αμοργός)

Κλίμακα – Ιος: Δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην Ίο από την Κλίμακα - Χρονοδιάγραμμα επίσκεψης

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Τα νέα χρονοδιαγράμματα για την αυτόματη υποβολή

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Αυτά είναι τα νέα χρονοδιαγράμματα για την αυτόματη υποβολή

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη σε περιοχή προς Σταυρό Κεραμωτής

Φωτιά σε εξέλιξη στη περιοχή Σίφωνες στο δρόμο προς τον Σταυρό της Κεραμωτής

Νάξος – Αγερσανί: “Εφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης “Αμερικάνος” Μαργαρίτης

Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης "Μπαρμπούνης - Αμερικάνος" Μαργαρίτης - Αύριο Τρίτη (25/02) η εξόδιος Ακολουθία στον Αγιο Σπυρίδωνα Αγίου Αρσενίου

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Νάξος – Αεροδρόμιο: “Κλειστόν” από 11 έως και 30 Μαρτίου λόγω εργασιών

Το αεροδρόμιο Νάξου θα κλείσει από την 11η έως και την 30η Μαρτίου λόγω εργασιών - Μόνο αεροδιακομιδές θα πραγματοποιούνται