Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝέα παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

Νέα παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα

|


Νέα παράταση στην προθεσμία για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης μέχρι 25.11.2017 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών

 

Αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου έληγε η (πρώτη) παράταση που είχε δώσει η Κυβέρνηση διά του Υπουργείου Οικονομικών στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων υπαγωγής στις ρυθμίσεις του ν. 4446/2016 για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών. Και έκρινε ότι πρέπει να δοθεί μία ακόμη… Και έτσι δέκα ακόμη ημέρες… 

Σύμφωνα με νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπ. Οικονομικών κος Τσακαλώτος στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ν.4387/2016, ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων, για την Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθος ΑΕ και άλλες διατάξεις» επεκτείνεται η παράταση για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων μέχρι 25 Νοεμβρίου. 

Ως τώρα, το ενδιαφέρον υπαγωγής ξεπέρασε τις αρχικές προβλέψεις, με τους φορολογούμενους να επικαλούνται από δωρεές μέχρι ακίνητα προκειμένου να δικαιολογήσουν τραπεζικές καταθέσεις. Περίπου 100.000 φορολογούμενοι έχουν κάνει ήδη χρήση των ευεργετικών διατάξεων, κλείνοντας εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία, υποβάλλοντας με χαμηλότερα πρόστιμα τροποποιητικές δηλώσεις. Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι έχουν «αποκαλυφθεί» με τη ρύθμιση αδήλωτα κεφάλαια περίπου 5 δισ. ευρώ, ενώ οι βεβαιωμένοι φόροι ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Οι ρυθμίσεις επιτρέπουν σε όσους φορολογούμενους δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ή έχουν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις για πάσης φύσεως φόρους, κατά τα έτη 2001 έως και 2016 να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές εκπρόθεσμες δηλώσεις κερδίζοντας σημαντικές μειώσεις στους πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς επίσης και απαλλαγή από ποινικές κυρώσεις για τη διάπραξη αδικημάτων μεγάλης φοροδιαφυγής.
Επίσης, οι εν λόγω ρυθμίσεις προβλέπουν και σημαντικές μειώσεις στους πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς επίσης και απαλλαγή από ποινικές κυρώσεις για τη διάπραξη αδικημάτων μεγάλης φοροδιαφυγής.

Εντατικοποίηση των ελέγχων
Από την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας (σ.σ. 26 Νοεμβρίου) τόσο τα Ελεγκτικά Κέντρα όσο και οι ΔΟΥ θα χρειαστεί να εντατικοποιήσουν τους ρυθμούς διενέργειας φορολογικών ελέγχων δίδοντας απόλυτη προτεραιότητα σε φορολογικές υποθέσεις που παραγράφονται στις 31-12-2017.

Συγκεκριμένα, θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος της χρήσης του 2011, για τις οποίες η πενταετής περίοδος παραγραφής των αξιώσεων του Δημοσίου λήγει στο τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς επίσης και σε υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος της χρήσης του 2006, για τις οποίες έχουν στη διάθεσή τους «συμπληρωματικά στοιχεία» για φοροδιαφυγή τα οποία δεν υπήρχαν πριν από την πάροδο της κανονικής πενταετούς περιόδου παραγραφής της συγκεκριμένης χρήσης.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.