Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαNaxosair… I have a dream

Naxosair… I have a dream

|

Μία νέα αεροπορική εταιρεία, Naxos Air – μητρική της οποίας είναι η Αυστριακή αεροπορική εταιρεία GreenAir – αποκαλύπτεται στις 15 Ιουλίου στη Νάξο και το 2017 είναι έτοιμη να διασυνδέσει τις Κυκλάδες 

Μία νέα πρωτοβουλία, προερχόμενη από την Αυστρία, για τη διασύνδεση των νησιών, με αεροπορικό, αυτή τη φορά, μέσο, ξεκινά επισήμως τις διαδικασίες για την υλοποίησή της, με μία παρουσίαση για τους τοπικούς φορείς και τα ΜΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Νάξο.

Μία νέα αεροπορική εταιρεία, μικρού βεληνεκούς, η Naxos Air, μητρική της οποίας είναι η Αυστριακή αεροπορική εταιρεία GreenAir, αναμένεται να «απογειώσει» τις μετακινήσεις ανάμεσα στα νησιά με αεροδρόμια, καθιστώντας έτσι τις μετακινήσεις των τουριστών – σε πρώτο επίπεδο – αλλά και των ντόπιων, εφόσον υπάρξει η ανάλογη ζήτηση, αρκετά πιο εύκολες και σύντομες.

Η «Κοινή Γνώμη» ήρθε σε επαφή με τον ιθύνοντα νου αυτής της νέας επένδυσης, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Green Air και λάτρη των ελληνικών νησιών, κ. Georg Pommer, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τις Κυκλάδες και τη Νάξο ειδικότερα και πώς αυτή υπήρξε η αφορμή για τη σύλληψη και υλοποίηση αυτής της ιδέας, σχετικά με τη δυνατότητα κάλυψης μικρών ενδοκυκλαδικών αποστάσεων μεταξύ των νησιών.

«Κανείς δε θέλει να ταξιδεύει 10 ή 16 ώρες»

«Είναι μία πρωτοβουλία για την αεροπορική σύνδεση των νησιών, η οποία θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο», εξήγησε, σημειώνοντας πως μέσω της μητρικής Αυστριακής αεροπορικής εταιρείας προετοιμάζονται οι διαδικασίες, προκειμένου η υλοποίηση να έχει επιτευχθεί έως την επόμενη καλοκαιρινή τουριστική σεζόν. 

«Η αεροπλοΐα χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας και επιθυμούμε να κάνουμε αυτό το βήμα πολύ προσεκτικά και με όσο το δυνατόν περισσότερο επαγγελματισμό. Από φέτος, ξεκινάμε να δουλεύουμε πάνω στις λεπτομέρειες και φυσικά η προώθηση είναι ένα μέρος αυτής της δουλειάς που θα γίνει», τόνισε.

Όσον αφορά στις πρώτες σκέψεις του, σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία, ο κ. Pommer σημείωσε, ότι «ξεκίνησα να έρχομαι για διακοπές στη Νάξο περίπου 35 χρόνια πριν, έρχομαι πολύ συχνά εδώ και μάλιστα, ήμουν αυτός που είχε την πρωτοβουλία για την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Νάξου με την Αυστρία, πριν από 25 χρόνια, όταν λειτούργησε το αεροδρόμιο στο νησί. Είμαι Αυστριακός, αλλά μπορούμε να πούμε ότι είμαι κατά το ¼ Έλληνας, δεδομένου, ότι βρίσκομαι τόσο συχνά εδώ». «Αυτό το σχέδιο, υπάρχει εδώ και περίπου 25 χρόνια και είχα υποσχεθεί, ότι το τελευταίο μου πρότζεκτ θα είναι το μεγάλο μου όνειρο, η Naxos Air. Αγαπώ το νησί, αγαπώ γενικά τις Κυκλάδες, ίσως λίγο περισσότερο από την Αυστρία, όσο περνούν τα χρόνια. Είναι κάτι που πραγματικά επιθυμώ και έχει δυνατότητες ανάπτυξης, ακόμη και από εμπορικής σκοπιάς», επεσήμανε, ενώ υπογράμμισε, πως πρόκειται για ένα «πράσινο» πρόγραμμα, με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Όπως ανέφερε, «λατρεύω το ταξίδι με το πλοίο, θεωρώ ότι είναι τέλειο και ειδικά σε σχέση με το πώς ήταν 35 χρόνια πριν. Ωστόσο, ο τουρισμός στις Κυκλάδες, βρίσκεται σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με άλλους 1.000 προορισμούς», εξηγώντας, πως οι δυνατότητες μετακίνησης και της διασύνδεσης παίζουν καθοριστικό ρόλο. «Κανείς δε θέλει να ταξιδεύει 10 ή 16 ώρες προκειμένου να πάει στον προορισμό του».

«Υπάρχει τεράστια προοπτική για τα νησιά εδώ. Η τουριστική περίοδος θα μπορούσε να επεκταθεί, τουλάχιστον στη Νάξο, για ακόμη 2 μήνες, όπως και στην Πάρο, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα, είναι ότι χρειάζεται μία επαγγελματική υπηρεσία μετακίνησης, για τους υψηλής ποιότητας τουρίστες. Τα πλοία της γραμμής είναι υπέροχα, αλλά ο ποιοτικός τουρισμός, χρειάζεται και ποιοτική μετακίνηση. Πολλές φορές δεν επιθυμούν να συνταξιδεύουν για αρκετές ώρες, σε ένα πλοίο με βοή, να περιμένουν μισή ώρα για να ελευθερωθούν οι αποσκευές τους. “Αφήνουν” πολλά χρήματα στο νησί, αλλά δεν έρχονται τόσο συχνά, καθώς το ταξίδι μέχρι την Πάρο, ή τη Νάξο είναι αρκετά δύσκολο».

Επίσης, διευκρίνισε, πως «άλλες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν σκέφτονται καν να προχωρήσουν σε κάποια τέτοια κίνηση, άρα αυτό που πάμε να κάνουμε, δεν έρχεται σε σύγκρουση με τους ελληνικούς παράγοντες της αεροπλοΐας. Είναι όμως κάτι, που θεωρώ ότι θα φέρει ευρωπαϊκή γνώση στο χώρο», ενώ υποστήριξε, πως η ζήτηση είναι τεράστια, καθώς επίσης και ότι υπάρχουν πάρα πολλές προοπτικές βελτίωσης και ανάπτυξης των νησιών. «Χρειάζεστε υπηρεσίες μετακίνησης και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Έχετε εξαιρετικά αεροδρόμια, σε Μύκονο, Σαντορίνη, έρχονται πολλά αεροπλάνα εκεί, ωστόσο από κει και πέρα, ο κόσμος αναγκάζεται να μετακινηθεί με το πλοίο. Υπάρχουν οικογένειες που έρχονται στην Ελλάδα για μία εβδομάδα ή 10 ημέρες και από αυτές χάνουν τις 2 μόνο στο ταξίδι».

Ο κ. Pommer αναφέρθηκε στις επαφές του και με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία υπήρξε απόλυτα σύμφωνη, με την ιδέα της πρωτοβουλίας, καθώς δεν φαίνεται να παρεμβαίνει στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεδομένου, ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αεροπορία ελέγχεται από έναν φορέα, την EASA (European Aviation Safety Agency – Ευρωπαϊκός Φορέας Εναέριας Ασφάλειας), άρα σε ό,τι έχει να κάνει με την αεροπορία, υπάρχει ενιαίο θεσμικό πλαίσιο και μπορεί να γίνει σε όλη την Ευρώπη, σαν να γίνεται σε μία χώρα».

Και η Σύρος στα σχέδια της νέας εταιρείας

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της GreenAir, υπάρχουν επίσης σκέψεις για περίληψη και του αεροδρομίου της Σύρου στον σχεδιασμό για αεροπορική ενδοκυκλαδική επικοινωνία, καθώς η Σύρος αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού, για ορισμένους τουρίστες εφαλτήριο, αλλά και διοικητικό κέντρο. «Η Σύρος, είναι ένας προορισμός, που θα θέλαμε να μπει μέσα στο σχεδιασμό, ίσως όχι μέσα στο πρώτο διάστημα υλοποίησης της πρωτοβουλίας, αλλά βάσει και της ζήτησης για άλλους προορισμούς, αν οι επιβάτες ζητήσουν ή δεχτούν αυτή την προσθήκη».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η παρουσίαση της πρωτοβουλίας θα γίνει στις 15 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Νάξου, καθώς το νησί θα αποτελέσει και την έδρα της θυγατρικής εταιρείας.

Δοκιμαστικές πτήσεις θα λάβουν χώρα από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, με τη Naxosair να σας προσκαλεί στην παρουσίαση του σχεδίου και την επίδειξη του αεροσκάφους που θα χρησιμοποιηθεί, το οποίο θα είναι ένα καινούριο Cessna CaravanEx. Όπως ανακοινώνεται από την εταιρεία, το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι αποδεδειγμένα κατάλληλο για μετακινήσεις μεταξύ νησιών, αντίστοιχες με αυτές που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία από το καλοκαίρι του 2017.

Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης, θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές και συνεννοήσεις με όλους τους φορείς των νησιών, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, καθώς όπως τόνισε ο κ. Pommer, η συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των ανθρώπων, ιδιαίτερα, όταν η ανάπτυξη των επιμέρους περιοχών εξαρτάται από αυτήν, είναι κρίσιμη και φυσικά επιθυμητή.

Ακολουθεί η πρόσκληση σε Ελληνικά και Αγγλικά 

Πρόσκληση

Η Naxosair εντείνει τώρα κάθε απαιτούμενη προσπάθεια με στόχο να προσφέρει άνετη και γρήγορη εναέρια μετακίνηση μεταξύ των Ευρωπαικών χωρών και της Νάξου ξεκινώντας από τη σαιζόν του 2017.

Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε το νησί της Νάξου προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε υψηλού επιπέδου επισκέπτες και, σταδιακά, να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της καλοκαιρινής σαιζόν.

Παράλληλα, η εταιρία μας, έχοντας βάση την Αυστρία, φροντίζει να προφέρει προσιτές και ανταγωνιστικές προσφορές για τη μετακίνηση μεταξύ των νησιών τόσο των διεθνών επισκεπτών όσο και των ενδιαφερόμενων φορέων της τουριστικής βιομηχανίας.

Για να είναι σε θέση να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες της η Naxosair έχει ξεκινήσει προσεκτικά τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις που σχετίζονται με την άρτια διεξαγωγή των πτήσεων, τη συντήρηση των αεροσκαφών και τη μεταχείρηση των επιβατών.

Με αφορμή τις δοκιμαστικές πτήσεις που θα λάβουν χώρα από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου,η Naxosair είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του σχεδίου και την επίδειξη του αεροσκάφους που θα χρησιμοποιηθεί, ενός καινούργιου Cessna CaravanEx. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι αποδεδειγμένα κατάλληλο για μετακινήσεις μεταξύ νησιών αντίστοιχες με αυτές που θα πραγματοποιήσει η Naxosair το καλοκαίρι του 2017.

15 Ιουλίου 2016 – 10 πμ – Αεροδρόμιο Νάξου

Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι τις 11 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση- georg.pommer@naxosair.com ή στο τηλέφωνο 0030 698 7835759

Η πρόσκληση και στα Αγγλικά 

Invitation

Naxosair is intensifying efforts to provide comfortable and fast air transportation between European countries and Naxos Island for 2017.

We would be proud to support the island in its aim of offering high quality services to high quality tourists and thus help extend the tourist season on the island, Our Austrian-based company strives to offer advantageous

and affordable island-shuttle solutions for all international visitors and stakeholders in the travel-industy.

In order to provide reliable and punctual services to passengers Naxosair has already made long-term marketing & distribution preparations and has put in place a professional structure that fulfills all regulative

needs of flight operation, maintenance and passenger management requirements..

On the occasion of training and testflights to be conducted between Jul 13 and Jul 16, Naxosair is pleased to welcome you to the presentation of our project and the demonstration of the aircraft to be operated, a brand new Cessna CaravanEX. This plane is well-proven for the kind of inter-island connections that Naxosair will commence in the summer season 2017.

15 JULY 2016 – 10:00 am – Naxos Airport

We kindly ask you to confirm your participation not later than 11JUL

E-Mail – georg.pommer@naxosair.com or T 0030 698 7835759


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"