Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαNaxosair… I have a dream

Naxosair… I have a dream

|

Μία νέα αεροπορική εταιρεία, Naxos Air – μητρική της οποίας είναι η Αυστριακή αεροπορική εταιρεία GreenAir – αποκαλύπτεται στις 15 Ιουλίου στη Νάξο και το 2017 είναι έτοιμη να διασυνδέσει τις Κυκλάδες 

Μία νέα πρωτοβουλία, προερχόμενη από την Αυστρία, για τη διασύνδεση των νησιών, με αεροπορικό, αυτή τη φορά, μέσο, ξεκινά επισήμως τις διαδικασίες για την υλοποίησή της, με μία παρουσίαση για τους τοπικούς φορείς και τα ΜΜΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Νάξο.

Μία νέα αεροπορική εταιρεία, μικρού βεληνεκούς, η Naxos Air, μητρική της οποίας είναι η Αυστριακή αεροπορική εταιρεία GreenAir, αναμένεται να «απογειώσει» τις μετακινήσεις ανάμεσα στα νησιά με αεροδρόμια, καθιστώντας έτσι τις μετακινήσεις των τουριστών – σε πρώτο επίπεδο – αλλά και των ντόπιων, εφόσον υπάρξει η ανάλογη ζήτηση, αρκετά πιο εύκολες και σύντομες.

Η «Κοινή Γνώμη» ήρθε σε επαφή με τον ιθύνοντα νου αυτής της νέας επένδυσης, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Green Air και λάτρη των ελληνικών νησιών, κ. Georg Pommer, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τις Κυκλάδες και τη Νάξο ειδικότερα και πώς αυτή υπήρξε η αφορμή για τη σύλληψη και υλοποίηση αυτής της ιδέας, σχετικά με τη δυνατότητα κάλυψης μικρών ενδοκυκλαδικών αποστάσεων μεταξύ των νησιών.

«Κανείς δε θέλει να ταξιδεύει 10 ή 16 ώρες»

«Είναι μία πρωτοβουλία για την αεροπορική σύνδεση των νησιών, η οποία θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο», εξήγησε, σημειώνοντας πως μέσω της μητρικής Αυστριακής αεροπορικής εταιρείας προετοιμάζονται οι διαδικασίες, προκειμένου η υλοποίηση να έχει επιτευχθεί έως την επόμενη καλοκαιρινή τουριστική σεζόν. 

«Η αεροπλοΐα χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας και επιθυμούμε να κάνουμε αυτό το βήμα πολύ προσεκτικά και με όσο το δυνατόν περισσότερο επαγγελματισμό. Από φέτος, ξεκινάμε να δουλεύουμε πάνω στις λεπτομέρειες και φυσικά η προώθηση είναι ένα μέρος αυτής της δουλειάς που θα γίνει», τόνισε.

Όσον αφορά στις πρώτες σκέψεις του, σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία, ο κ. Pommer σημείωσε, ότι «ξεκίνησα να έρχομαι για διακοπές στη Νάξο περίπου 35 χρόνια πριν, έρχομαι πολύ συχνά εδώ και μάλιστα, ήμουν αυτός που είχε την πρωτοβουλία για την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Νάξου με την Αυστρία, πριν από 25 χρόνια, όταν λειτούργησε το αεροδρόμιο στο νησί. Είμαι Αυστριακός, αλλά μπορούμε να πούμε ότι είμαι κατά το ¼ Έλληνας, δεδομένου, ότι βρίσκομαι τόσο συχνά εδώ». «Αυτό το σχέδιο, υπάρχει εδώ και περίπου 25 χρόνια και είχα υποσχεθεί, ότι το τελευταίο μου πρότζεκτ θα είναι το μεγάλο μου όνειρο, η Naxos Air. Αγαπώ το νησί, αγαπώ γενικά τις Κυκλάδες, ίσως λίγο περισσότερο από την Αυστρία, όσο περνούν τα χρόνια. Είναι κάτι που πραγματικά επιθυμώ και έχει δυνατότητες ανάπτυξης, ακόμη και από εμπορικής σκοπιάς», επεσήμανε, ενώ υπογράμμισε, πως πρόκειται για ένα «πράσινο» πρόγραμμα, με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Όπως ανέφερε, «λατρεύω το ταξίδι με το πλοίο, θεωρώ ότι είναι τέλειο και ειδικά σε σχέση με το πώς ήταν 35 χρόνια πριν. Ωστόσο, ο τουρισμός στις Κυκλάδες, βρίσκεται σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με άλλους 1.000 προορισμούς», εξηγώντας, πως οι δυνατότητες μετακίνησης και της διασύνδεσης παίζουν καθοριστικό ρόλο. «Κανείς δε θέλει να ταξιδεύει 10 ή 16 ώρες προκειμένου να πάει στον προορισμό του».

«Υπάρχει τεράστια προοπτική για τα νησιά εδώ. Η τουριστική περίοδος θα μπορούσε να επεκταθεί, τουλάχιστον στη Νάξο, για ακόμη 2 μήνες, όπως και στην Πάρο, αλλά το σημαντικότερο απ’ όλα, είναι ότι χρειάζεται μία επαγγελματική υπηρεσία μετακίνησης, για τους υψηλής ποιότητας τουρίστες. Τα πλοία της γραμμής είναι υπέροχα, αλλά ο ποιοτικός τουρισμός, χρειάζεται και ποιοτική μετακίνηση. Πολλές φορές δεν επιθυμούν να συνταξιδεύουν για αρκετές ώρες, σε ένα πλοίο με βοή, να περιμένουν μισή ώρα για να ελευθερωθούν οι αποσκευές τους. “Αφήνουν” πολλά χρήματα στο νησί, αλλά δεν έρχονται τόσο συχνά, καθώς το ταξίδι μέχρι την Πάρο, ή τη Νάξο είναι αρκετά δύσκολο».

Επίσης, διευκρίνισε, πως «άλλες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες δεν σκέφτονται καν να προχωρήσουν σε κάποια τέτοια κίνηση, άρα αυτό που πάμε να κάνουμε, δεν έρχεται σε σύγκρουση με τους ελληνικούς παράγοντες της αεροπλοΐας. Είναι όμως κάτι, που θεωρώ ότι θα φέρει ευρωπαϊκή γνώση στο χώρο», ενώ υποστήριξε, πως η ζήτηση είναι τεράστια, καθώς επίσης και ότι υπάρχουν πάρα πολλές προοπτικές βελτίωσης και ανάπτυξης των νησιών. «Χρειάζεστε υπηρεσίες μετακίνησης και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Έχετε εξαιρετικά αεροδρόμια, σε Μύκονο, Σαντορίνη, έρχονται πολλά αεροπλάνα εκεί, ωστόσο από κει και πέρα, ο κόσμος αναγκάζεται να μετακινηθεί με το πλοίο. Υπάρχουν οικογένειες που έρχονται στην Ελλάδα για μία εβδομάδα ή 10 ημέρες και από αυτές χάνουν τις 2 μόνο στο ταξίδι».

Ο κ. Pommer αναφέρθηκε στις επαφές του και με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία υπήρξε απόλυτα σύμφωνη, με την ιδέα της πρωτοβουλίας, καθώς δεν φαίνεται να παρεμβαίνει στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεδομένου, ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αεροπορία ελέγχεται από έναν φορέα, την EASA (European Aviation Safety Agency – Ευρωπαϊκός Φορέας Εναέριας Ασφάλειας), άρα σε ό,τι έχει να κάνει με την αεροπορία, υπάρχει ενιαίο θεσμικό πλαίσιο και μπορεί να γίνει σε όλη την Ευρώπη, σαν να γίνεται σε μία χώρα».

Και η Σύρος στα σχέδια της νέας εταιρείας

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της GreenAir, υπάρχουν επίσης σκέψεις για περίληψη και του αεροδρομίου της Σύρου στον σχεδιασμό για αεροπορική ενδοκυκλαδική επικοινωνία, καθώς η Σύρος αποτελεί την πρωτεύουσα του νομού, για ορισμένους τουρίστες εφαλτήριο, αλλά και διοικητικό κέντρο. «Η Σύρος, είναι ένας προορισμός, που θα θέλαμε να μπει μέσα στο σχεδιασμό, ίσως όχι μέσα στο πρώτο διάστημα υλοποίησης της πρωτοβουλίας, αλλά βάσει και της ζήτησης για άλλους προορισμούς, αν οι επιβάτες ζητήσουν ή δεχτούν αυτή την προσθήκη».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η παρουσίαση της πρωτοβουλίας θα γίνει στις 15 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Νάξου, καθώς το νησί θα αποτελέσει και την έδρα της θυγατρικής εταιρείας.

Δοκιμαστικές πτήσεις θα λάβουν χώρα από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου, με τη Naxosair να σας προσκαλεί στην παρουσίαση του σχεδίου και την επίδειξη του αεροσκάφους που θα χρησιμοποιηθεί, το οποίο θα είναι ένα καινούριο Cessna CaravanEx. Όπως ανακοινώνεται από την εταιρεία, το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι αποδεδειγμένα κατάλληλο για μετακινήσεις μεταξύ νησιών, αντίστοιχες με αυτές που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία από το καλοκαίρι του 2017.

Κατά τη διάρκεια αυτής της παρουσίασης, θα γίνουν οι απαραίτητες επαφές και συνεννοήσεις με όλους τους φορείς των νησιών, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό, καθώς όπως τόνισε ο κ. Pommer, η συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των ανθρώπων, ιδιαίτερα, όταν η ανάπτυξη των επιμέρους περιοχών εξαρτάται από αυτήν, είναι κρίσιμη και φυσικά επιθυμητή.

Ακολουθεί η πρόσκληση σε Ελληνικά και Αγγλικά 

Πρόσκληση

Η Naxosair εντείνει τώρα κάθε απαιτούμενη προσπάθεια με στόχο να προσφέρει άνετη και γρήγορη εναέρια μετακίνηση μεταξύ των Ευρωπαικών χωρών και της Νάξου ξεκινώντας από τη σαιζόν του 2017.

Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε το νησί της Νάξου προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε υψηλού επιπέδου επισκέπτες και, σταδιακά, να συμβάλλουμε στην επιμήκυνση της καλοκαιρινής σαιζόν.

Παράλληλα, η εταιρία μας, έχοντας βάση την Αυστρία, φροντίζει να προφέρει προσιτές και ανταγωνιστικές προσφορές για τη μετακίνηση μεταξύ των νησιών τόσο των διεθνών επισκεπτών όσο και των ενδιαφερόμενων φορέων της τουριστικής βιομηχανίας.

Για να είναι σε θέση να προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες της η Naxosair έχει ξεκινήσει προσεκτικά τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις που σχετίζονται με την άρτια διεξαγωγή των πτήσεων, τη συντήρηση των αεροσκαφών και τη μεταχείρηση των επιβατών.

Με αφορμή τις δοκιμαστικές πτήσεις που θα λάβουν χώρα από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου,η Naxosair είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του σχεδίου και την επίδειξη του αεροσκάφους που θα χρησιμοποιηθεί, ενός καινούργιου Cessna CaravanEx. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι αποδεδειγμένα κατάλληλο για μετακινήσεις μεταξύ νησιών αντίστοιχες με αυτές που θα πραγματοποιήσει η Naxosair το καλοκαίρι του 2017.

15 Ιουλίου 2016 – 10 πμ – Αεροδρόμιο Νάξου

Παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας το αργότερο μέχρι τις 11 Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση- georg.pommer@naxosair.com ή στο τηλέφωνο 0030 698 7835759

Η πρόσκληση και στα Αγγλικά 

Invitation

Naxosair is intensifying efforts to provide comfortable and fast air transportation between European countries and Naxos Island for 2017.

We would be proud to support the island in its aim of offering high quality services to high quality tourists and thus help extend the tourist season on the island, Our Austrian-based company strives to offer advantageous

and affordable island-shuttle solutions for all international visitors and stakeholders in the travel-industy.

In order to provide reliable and punctual services to passengers Naxosair has already made long-term marketing & distribution preparations and has put in place a professional structure that fulfills all regulative

needs of flight operation, maintenance and passenger management requirements..

On the occasion of training and testflights to be conducted between Jul 13 and Jul 16, Naxosair is pleased to welcome you to the presentation of our project and the demonstration of the aircraft to be operated, a brand new Cessna CaravanEX. This plane is well-proven for the kind of inter-island connections that Naxosair will commence in the summer season 2017.

15 JULY 2016 – 10:00 am – Naxos Airport

We kindly ask you to confirm your participation not later than 11JUL

E-Mail – georg.pommer@naxosair.com or T 0030 698 7835759


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Νάξο – Συναντήσεις με φορείς και αυτοψία σε δικαστικές εγκαταστάσεις (video)

Σε διαδοχικές συναντήσεις ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για την πρόοδο έργων και τις ανάγκες της Νάξου στον τομέα της Δικαιοσύνης

Hellenic Seaplanes: Απογειώνονται τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, αλλά όχι σε Μήλο και Σαντορίνη

Παρά την ετοιμότητα της Hellenic Seaplanes, δύο εμβληματικά νησιά μένουν εκτός του εθνικού πτητικού χάρτη λόγω αρνητικών γνωμοδοτήσεων από τις Λιμενικές Αρχές

Μύκονος – Γ. Βρούτσης: Αναβαθμίζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Κόρφο με χρηματοδότηση 731.500€

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης ανακοίνωσαν την υλοποίηση του έργου σε ειδική εκδήλωση παρουσία Ολυμπιονικών και αθλητών

«Οι Κούροι ανήκουν στο Φλεριό»: Σαφής αντίθεση στην απομάκρυνσή τους από τη Νάντια Σαλτερή

Δημόσια παρέμβαση της Νάντιας Σαλτερή για την απόφαση του ΚΑΣ – Χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, με κίνδυνο απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας των Μελάνων

Μια Τήνος για όλους: Νέες θέσεις (14) στάθμευσης ΑμεΑ σε κοινότητες του νησιού

Ο Δήμος Τήνου κάνει πράξη την ισότιμη πρόσβαση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε 11 χωριά του νησιού

Στη Νάξο (και φέτος) το ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης, ασπίδα προστασίας για το καλοκαίρι

Το ελικόπτερο Kamov Ka-32 σταθμεύει ξανά στο αεροδρόμιο της Νάξου, έτοιμο να επέμβει άμεσα σε κάθε πυρκαγιά στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Γ. Πολυχρονάκος: «Για τις Κυκλάδες όπως τις αγαπήσαμε, όπως πρέπει να τις παραδώσουμε» (video)

Δήλωση του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με επίκεντρο τις Κυκλάδες, το νερό και το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης

Νάξος: Ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επαναφέρει την οργανωμένη ναυαγοσωστική προστασία για το 2025, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και τον σεβασμό στον άνθρωπο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις