Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαNaxos: Wine Harvest Days - 2018

Naxos: Wine Harvest Days – 2018

|

 “Philema Food Tours” and “Tranampelo Vineyard” invite you to take part in Wine Harvest Days 2018 from August 16h to 18h  2018 in Naxos

 “Philema Food Tours” and “Tranampelo Vineyard” invite you to take part in an effort to showcase the long wine-making history of Naxos as well as the agro-touristic potential of the island.

All participants will have the chance to observe or to actively take part in the harvesting process.

A unique celebration, a hands-on opportunity to learn everything there is to know about indigenous Cycladic varieties and traditional methods of production and to taste lots and lots of wine and local delicacies.

Join us and let’s celebrate the wine harvesting season together!

EVENT SCHEDULE

THURSDAY 16/8 “Pre-Harvesting”
16:00 – 20:00

• Vineyard tour*
   – identification of indigenous varieties
   – comparison of traditional and modern viticulture methods
   – comments on pruning techniques
– terroir (soil and climate conditions that shape a wine’s character)

• Vineyard preparation (cleaning of  ‘Linou’ & ‘Strofilia’ – traditional pressing machines, harvesting boxes and tools)

• Harvest preparation**
   – manual destemming of  grapes
   – traditional pressing for grape juice extraction (at ‘Strofilia’)
   – first measurements and grape must analyses

• Barbeque with local products and recipes and tasting of selected wines :

    – Domaine Moraitis, ‘PAROS’, P.D.O. Paros, 2017, Monemvasia 100%
    – Artemis Karamolegos Winery, ‘SANTORINI’, P.D.O . Santorini, 2017, Assyrtiko – Athiri & Aidani

FRIDAY 17/8  “Tranampelo” Harvest
8:00 – 11:00 (with brunch) and 11:00 – 14:00 (with lunch)

• Vineyard tour*

• Vineyard preparation**

• Harvest of “Tranampelo” wine varieties (Potamissi, Monemvasia, Mandilaria)

• Quality control of grapes, transportation to a protected environment with controlled temperature and   conditions

• Brunch or vegetarian lunch (with local products and recipes)

• Tasting of three vintages of “Tranampelo”
 
SATURDAY 18/08 Experimental harvest: “Potamissi Single”
9:00 – 15:00
• Welcoming coffee, traditional sweets and tsipouro (wine distillation)

• Presentation of the “Potamissi Single” project

• Vineyard tour*

• Vineyard preparation**

• Strict selection of grapes (selective harvest)

• Quality control of grapes, transportation to a protected environment with controlled temperature and conditions

• Barbeque with meat from Naxos and traditional recipes

• Tasting of various Potamissi wines from different producers from the Cyclades
              – Christos Fonsos, “MPELONI”, Tinos 2017, Potamissi 100%
              – Xydakis Garden, “POTAMISSI” & “POTAMISSI Sur Lies”, Mikonos, 2017 &2015, Potamissi 100%                                                    

Timetable

Thursday 16/8
17:00 to 21:00
Friday 17/8
8:00 to 11:00
11:00 to 14:00
Saturday 18/08
9:00 to 15:00

Please note:
– Participation in the harvesting is optional.
Transportation to and from the vineyard, food, wine and guiding services are included in the price.
– Special prices for participation to more than one day.
– Limited places, order of priority will be kept.

To book your place, please contact us at (+30) 6980168391 or via email at info@philemafoodtours.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

ΕΣΚ Κυκλάδων: Πρωταθλητής Κυκλάδων U14 για δεύτερη σερί χρονιά ο Πανναξιακός

Μεγάλη νίκη για τον Πανναξιακό επί του Μαρπησσαϊκού στον τελικό (67-55) και δυναμικό φινάλε στο μικρό τελικό με buzzer beater της Μυκόνου επί του Περιστεριώνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ακυρώθηκαν τέσσερις πτήσεις σήμερα λόγω καιρικών συνθηκών

Λόγω κακών καιρικών συνθηκών ακυρώθηκαν πέντε πτήσεις σήμερα από και προς Αθήνα με βάση το αεροδρόμιο της Νάξου

Σίφνος: Το «Άρτεμις» έδεσε με θύελλα αλλά δεν αποβίβασε επιβάτες (video)

Αποφασιστική στάση από τον cpt Στέλιο Περιστεράκη υπό ακραίες καιρικές συνθήκες – Επέλεξε την ασφάλεια των επιβατών, αποφεύγοντας πιθανό ατύχημα

Νάξος – Κωμιακή (Αγιος Κωνσταντίνος): Ένα πανηγύρι γεμάτο ψυχή και μυρωδιές καλοκαιριού (video)

Εκεί όπου η παράδοση ανθίζει όπως οι ασπαρθιές – Μνήμες και συναισθήματα από μια μοναδική γιορτή στο χωριό της καρδιάς μας

Τι έχουν να πουν οι «Πέντε» στα παιδιά του 2025;

Ο Γιάννης Βασαλάκης γράφει για τους "Πέντε Φίλους".. Ενα κόμικ που έγραψε τη δική του ιστορία κάποιες δεκαετίες πριν και .. Οι περιπέτειες που μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές αλλάζουν μορφή για να γοητεύσουν μία νέα γενιά αναγνωστών

Πρόταση Ημέρας: Χοιρινά φιλετάκια κρασάτα με μανιτάρια και δεντρολίβανο

Η πρόταση της ημέρας από τον Γαστρονόμο και με την διάθεση ότι το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να λειτουργήσει και ως ιδανικός μεζές...

Αθώωση πατρός Αντωνίου και στελεχών της «Κιβωτού του Κόσμου» (video)

Ομόφωνη απόφαση του Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, μετά την απόσυρση των μηνύσεων από τους πρώην τροφίμους – «Αρχή αποκατάστασης της αλήθειας» δηλώνει το περιβάλλον του π. Αντωνίου

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

Εκτακτο: Σεισμός 6 R ανοιχτά της Κρήτης, αισθητός σε όλο το Νότιο Αιγαίο

Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας λίγο μετά τις 6 το πρωί, με επίκεντρο το κρητικό πέλαγος

FNL Best Restaurant Awards 2025: Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος (πίνακας)

Τιμητική Παρουσία των Κυκλάδων στα FNL Best Restaurant Awards 2025 - Τα Κυκλαδίτικα αστέρια της γαστρονομίας που ξεχώρισαν φέτος

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Η Νάξος πρωταγωνίστρια στο “Φτάσαμε” με τον Ζερόμ Καλούτα (video)

Η εκπομπή του ΕΡΤ+ επισκέπτεται το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και μας ταξιδεύει σε γεύσεις, παραδόσεις, τοπία και πρόσωπα της Νάξου, μέσα από τα μάτια και το γιουκαλίλι του Ζερόμ Καλούτα.