Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - Τυροκομείο Πιτταρά: Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ

|

Την είσοδό του στην αγορά και με αγελαδινό κεφαλοτύρι προετοιμάζει αυτή την περίοδο το τυροκομείο Πιτταρά με έδρα τη Νάξο – Οι επενδύσεις που έρχονται

Μία νέα επένδυση με βάση το αγελαδινό γάλα και κεφαλοτύρι έρχεται στο προσκήνιο από το Τυροκομείο Πιτταρά που έχει ως έδρα τη Νάξο, με την ελπίδα και στόχο το προσεχές καλοκαίρι να έχει κάνει την εμφάνισή του και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο… Παράλληλα, έχει λάβει έγκριση για το μέτρο 4.2.1 με αντικείμενο την υλοποίηση επένδυσης που αφορά στον εκσυγχρονισμό του τυροκομείου καθώς και για την κατασκευή παρασκευαστηρίου ζωοτροφών.

Το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει εκπονήσει και σχέδιο βελτίωσης της υπάρχουσας κτηνοτροφικής μονάδας, στην οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται συνολικά 550 βοοειδή. Επίσης, η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση διόδου και για διεθνείς πωλήσεις με κάποιες κινήσεις που ήδη έχει υλοποιήσει στην Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία και στην Κύπρο.

Καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και ιδιόκτητη φάρμα με βοοειδή

Το τυροκομείο Πιτταρά διατηρεί πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και δεν αγοράζει γάλα από παραγωγούς καθότι προμηθεύεται τις ποσότητες που έχει ανάγκη από τα ζώα που διατηρεί στη φάρμα της.

Ο ιδρυτής της επιχείρησης Νικόλας Πιτταράς καλλιεργεί καλαμπόκι στη Νάξο από το 1997, το οποίο προορίζεται για ενσίρωση. «Πρόκειται για διαδικασία που δεν υπήρχε στο νησί μέχρι πρότινος. Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι συνάδελφοι μπήκαν στην διαδικασία καλλιέργειας καλαμποκιού και εκείνοι. Ο λόγος ξεκίνησα αυτή την διαδικασία είναι ότι πρόκειται για φθηνό προϊόν, το οποίο θα επιβαρυνόταν από υψηλό κόστος συσκευασίας και μεταφοράς για να το φέρουμε από αλλού. Γι’ αυτό και ως εταιρεία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χόρτο για τα ζώα, παράγοντας περίπου 2 εκατομμύρια κιλά χειμερινών σιτηρών κατ’ έτος», εξηγεί ο κύριος Πιτταράς. Η παραγωγή των πρώτων υλών για ζωοτροφή πραγματοποιείται τόσο σε ιδιόκτητα όσο και σε εκμισθωμένα χωράφια του νησιού.

124795849_1257505481271556_8306866778077705810_n.jpg

Στο επίκεντρο η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων

Αναφερόμενος στην φιλοσοφία της επιχείρησής του ο ίδιος επισημαίνει ότι δίνει βαρύτητα στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας με προστιθέμενη αξία και στόχο να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στους παραδοσιακούς και μεγάλους παραγωγούς γραβιέρας Νάξου.

Η επιχείρηση αποφάσισε να καθετοποιήσει την διαδικασία παραγωγής της από τις ζωοτροφές και την γαλακτοπαραγωγή έως το τελικό προϊόν, ούτως ώστε να μην διατηρεί εξάρτηση από τρίτους και να ελέγχει πλήρως την ποιότητα και το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.

«Επιδίωξή μας είναι να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα. Γι’ αυτό και μεγαλώνουμε με φυσικές μεθόδους τα ζώα μας και όχι στριμωγμένα σε κουτιά, ενώ διοχετεύουμε και κρέας από τα αρσενικά ζώα στην τοπική αγορά. Το κρέας μας είναι λίγο πιο σκληρό και σκουρόχρωμο, περισσότερο λιπαρό αλλά με καλύτερη γεύση. Ως προς το τυροκομείο παρασκευάζουμε τη γραβιέρα ΠΟΠ Νάξου καθώς και γραβιέρα δωδεκάμηνης ωρίμανσης, προϊόντα που φιλοξενούνται στις περισσότερες μεγάλες αλυσίδες. Μεταξύ των προϊόντων που παράγουμε είναι επίσης γλυκιά μυζήθρα, ξινοτύρι καθώς και σαγανοτύρια ή σκληρά τυριά με γεύσεις σε μικρότερες ποσότητες».

Βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του Νικόλα Πιτταρά είναι να μεγαλώνει ο ίδιος τα ζώα και να μην αγοράζει από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα έχει προβεί σε διαδικασία γενετικής βελτίωσης. Ο Νικόλας Πιτταράς προέρχεται από οικογένεια κτηνοτρόφων, ενώ ξεκίνησε την τυροκόμηση το 2008.

Οι συνεργασίες με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και την Pizza Fan

Αυτή τη στιγμή προμηθεύει το τυροκομείου διαθέτει τα προϊόντα του σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Μασούτης, ο Γαλαξίας καθώς και στον Θανόπουλο. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με την Pizza Fan, την οποία προμηθεύει έως και 3 τόνους ΠΟΠ γραβιέρας Νάξου το μήνα για κάποια από τα προϊόντα που έχει στον κατάλογό της.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα agronews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης”: «Ο Γιάννης το βούδι» της Ευαγγελίας Γατσωτή επί σκηνής

Η συγκινητική και σκληρή ιστορία του «Γιάννη» ζωντανεύει ξανά - Πότε, που και με ποιους συντελεστές (video)

Έρευνα ΣΕΤΕ: Υπερτουρισμός. Υπάρχει, αλλά στην… άλλη γειτονιά

Τι δείχνει η έρευνα κοινού του ΣΕΤΕ για την Ελλάδα

Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

Το τραγούδι είναι ένας όμορφος και βιωματικός τρόπος για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη νοηματική γλώσσα

Σαντορίνη 2025: Έτος Ανάδειξης και Υποστήριξης της Αυθεντικότητας – πρόσκληση για σχεδιασμό λογοτύπου

Η σύνθεση που θα επιλεγεί θα πρέπει να ενσωματώνει το πνεύμα του έτους όπως αποτυπώνεται στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας.

Σαντορίνη: «Νησιώτικο Γλέντι»στο «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο»

Ο Αργύρης Αρβανίτης (βιολί) και ο Αντώνης Ξαγοράρης (Λαούτο) θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στα νησιά του Αιγαίου

Νάξος – “Αλσος των Χριστουγέννων”: Απόψε έχει δράσεις με Ελευθερίου, Κωνσταντόπουλου αλλά και ΛΕ.ΜΟ.Ν

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο το "Αλσος των Χριστουγέννων" στη Νάξο - Τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Πάλεψε αλλά λύγισε στο τέλος από τον αήττητο Ιωνικό Νικαίας

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Πανναξιακό ΑΟΚ, αυτή τη φορά εντός έδρας από τον Ιωνικό Νικαίας (77-70) - Παραμένει στην πρώτη τριάδα - υποδέχεται με το νέο έτος το Πικέρμι

Πάρος – Μάρπησσα: Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Σύρο

Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων για την αιματηρή επίθεση στα δύο αδέλφια στην Μάρπησσα Πάρου - Από τη Νέα Σμύρνη ο ένας εκ των δύο δραστών (!!!)

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Delos από τη Σαντορίνη

Τροποποίηση του σημερινού (22/12) δρομολογίου του Blue Star Delos .. Ποιος είναι ο λόγος;

Σύμπλευση: “Η καρδιά μας χτυπά στα νησιά για 10 χρόνια” (απολογισμός)

10 ΧΡΟΝΙΑ +ΠΛΕΥΣΗ 10 χρόνια η καρδιά μας χτυπάει στα νησιά - Τι έγινε στην εκδήλωση (photos)

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος – Καλόξυλος: Αύριο Κυριακή (22/12) το τελευταίο αντίο στον 38χρονο Νίκο Βασαλάκη

Αύριο Κυριακή (22/12) η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Βασαλάκη στον Καλόξυλο Νάξου

Νάξος: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πόρτες το “Αλσος των Χριστουγέννων” (video)

Πρεμιέρα για το "Αλσος των Χριστουγέννων" την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Ανοιγμα με video όπου ακούγεται ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος να καλεί το κόσμο

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο στον Ναξιώτη μαθηματικό Ευθύμη Σοφό

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη Πέμπτη (19/12) τον Ναξιώτη (με καταγωγή από τη Κεραμωτή) μαθηματικό Ευθύμη Σοφό - Τι αναφέρει ο βραβευμένος καθηγητής

Εφυγε από τη ζωή ο Ναξιώτης ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών, ο ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος, με καταγωγή από τη Νάξο

Νάξος: Αριστείδης και Ειρήνη Βερυκόκκου τραγουδούν “Μαζί” (video)

Στον ... αέρα εδώ και μερικές ώρες το νέο τραγούδι των Αριστείδη και Ειρήνη Βερυκόκκου με τίτλο "Μαζί" σε στίχους Θανάση Περιστεράκη... (video)