Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - Τυροκομείο Πιτταρά: Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ

|

Την είσοδό του στην αγορά και με αγελαδινό κεφαλοτύρι προετοιμάζει αυτή την περίοδο το τυροκομείο Πιτταρά με έδρα τη Νάξο – Οι επενδύσεις που έρχονται

Μία νέα επένδυση με βάση το αγελαδινό γάλα και κεφαλοτύρι έρχεται στο προσκήνιο από το Τυροκομείο Πιτταρά που έχει ως έδρα τη Νάξο, με την ελπίδα και στόχο το προσεχές καλοκαίρι να έχει κάνει την εμφάνισή του και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο… Παράλληλα, έχει λάβει έγκριση για το μέτρο 4.2.1 με αντικείμενο την υλοποίηση επένδυσης που αφορά στον εκσυγχρονισμό του τυροκομείου καθώς και για την κατασκευή παρασκευαστηρίου ζωοτροφών.

Το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει σε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Επίσης έχει εκπονήσει και σχέδιο βελτίωσης της υπάρχουσας κτηνοτροφικής μονάδας, στην οποία αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται συνολικά 550 βοοειδή. Επίσης, η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση διόδου και για διεθνείς πωλήσεις με κάποιες κινήσεις που ήδη έχει υλοποιήσει στην Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία και στην Κύπρο.

Καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και ιδιόκτητη φάρμα με βοοειδή

Το τυροκομείο Πιτταρά διατηρεί πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και δεν αγοράζει γάλα από παραγωγούς καθότι προμηθεύεται τις ποσότητες που έχει ανάγκη από τα ζώα που διατηρεί στη φάρμα της.

Ο ιδρυτής της επιχείρησης Νικόλας Πιτταράς καλλιεργεί καλαμπόκι στη Νάξο από το 1997, το οποίο προορίζεται για ενσίρωση. «Πρόκειται για διαδικασία που δεν υπήρχε στο νησί μέχρι πρότινος. Τα τελευταία χρόνια ορισμένοι συνάδελφοι μπήκαν στην διαδικασία καλλιέργειας καλαμποκιού και εκείνοι. Ο λόγος ξεκίνησα αυτή την διαδικασία είναι ότι πρόκειται για φθηνό προϊόν, το οποίο θα επιβαρυνόταν από υψηλό κόστος συσκευασίας και μεταφοράς για να το φέρουμε από αλλού. Γι’ αυτό και ως εταιρεία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε χόρτο για τα ζώα, παράγοντας περίπου 2 εκατομμύρια κιλά χειμερινών σιτηρών κατ’ έτος», εξηγεί ο κύριος Πιτταράς. Η παραγωγή των πρώτων υλών για ζωοτροφή πραγματοποιείται τόσο σε ιδιόκτητα όσο και σε εκμισθωμένα χωράφια του νησιού.

124795849_1257505481271556_8306866778077705810_n.jpg

Στο επίκεντρο η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων

Αναφερόμενος στην φιλοσοφία της επιχείρησής του ο ίδιος επισημαίνει ότι δίνει βαρύτητα στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας με προστιθέμενη αξία και στόχο να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στους παραδοσιακούς και μεγάλους παραγωγούς γραβιέρας Νάξου.

Η επιχείρηση αποφάσισε να καθετοποιήσει την διαδικασία παραγωγής της από τις ζωοτροφές και την γαλακτοπαραγωγή έως το τελικό προϊόν, ούτως ώστε να μην διατηρεί εξάρτηση από τρίτους και να ελέγχει πλήρως την ποιότητα και το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.

«Επιδίωξή μας είναι να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα. Γι’ αυτό και μεγαλώνουμε με φυσικές μεθόδους τα ζώα μας και όχι στριμωγμένα σε κουτιά, ενώ διοχετεύουμε και κρέας από τα αρσενικά ζώα στην τοπική αγορά. Το κρέας μας είναι λίγο πιο σκληρό και σκουρόχρωμο, περισσότερο λιπαρό αλλά με καλύτερη γεύση. Ως προς το τυροκομείο παρασκευάζουμε τη γραβιέρα ΠΟΠ Νάξου καθώς και γραβιέρα δωδεκάμηνης ωρίμανσης, προϊόντα που φιλοξενούνται στις περισσότερες μεγάλες αλυσίδες. Μεταξύ των προϊόντων που παράγουμε είναι επίσης γλυκιά μυζήθρα, ξινοτύρι καθώς και σαγανοτύρια ή σκληρά τυριά με γεύσεις σε μικρότερες ποσότητες».

Βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας του Νικόλα Πιτταρά είναι να μεγαλώνει ο ίδιος τα ζώα και να μην αγοράζει από το εξωτερικό. Ταυτόχρονα έχει προβεί σε διαδικασία γενετικής βελτίωσης. Ο Νικόλας Πιτταράς προέρχεται από οικογένεια κτηνοτρόφων, ενώ ξεκίνησε την τυροκόμηση το 2008.

Οι συνεργασίες με τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και την Pizza Fan

Αυτή τη στιγμή προμηθεύει το τυροκομείου διαθέτει τα προϊόντα του σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο Μασούτης, ο Γαλαξίας καθώς και στον Θανόπουλο. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με την Pizza Fan, την οποία προμηθεύει έως και 3 τόνους ΠΟΠ γραβιέρας Νάξου το μήνα για κάποια από τα προϊόντα που έχει στον κατάλογό της.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα agronews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο