Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - "Λαϊκή Συσπείρωση': Οι προτάσεις μας για τα ανταποδοτικά τέλη του...

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση’: Οι προτάσεις μας για τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου

|

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Κορρές σχετικά με τα ανταποδοτικά Τέλη του Δήμου και η απόρριψή τους από όλες τις άλλες παρατάξεις – Κορρές ” Οι κάτοικοι του δήμου μας , όπως και όλος ο λαός μας, πληρώνει ένα σωρό φόρους με τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να είναι ίδιες και στην «μεταμνημονιακή» εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί λοιπόν ο δήμος να χαρατσώνει τους δημότες αντί να ελαφρύνει τα βάρη τους”.

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κορρές, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (29/03) και είχαν σχέση με τα Ανταποδοτικά Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού… Ο κος Κορρές στη πρότασή του ανέφερε ότι “αυτές οι υπηρεσίες θα πρέπει να καλύπτονται με την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό”, ενώ όταν είδε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν απορρίφθηκαν απ όλους σχόλιασε λέγοντας ” . Στην ψηφοφορία η πρόταση μας απορρίφτηκε τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τις άλλες παρατάξεις. Αυτό δείχνει τη σύμπλευση τους και την αποδοχή στην πράξη  της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας, ώστε πάντα το «μάρμαρο» να το διπλοπληρώνει ο λαός.Οι κάτοικοι του δήμου μας θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιος πραγματικά νοιάζεται για τα συμφέροντα του”.

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από την “Λαϊκή Συσπείρωση”

“Στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την περασμένη Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 συζητήθηκε το θέμα για καθορισμό ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Στην τοποθέτηση του για το θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης  Κορρές ανέδειξε τις επιπτώσεις της εφαρμογής του Κλεισθένη Ι που με την περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την μεταφορά ευθυνών στους δήμους που έπρεπε να είναι στο κράτος, τη μείωση του προσωπικού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών έχουμε οδηγηθεί στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας και την μεταφορά περισσότερων βαρών στις πλάτες των δημοτών.

Για όλα αυτά, την οικονομική  αυτοτέλεια των δήμων, τα αστικά κόμματα και  οι παρατάξεις τους  στην ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, έχουν  συμφωνήσει. Να ενισχυθεί δηλαδή η επιχειρηματικότητα στους δήμους και να γίνουν φορομπηχτικοί-φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” υποστηρίζει ότι αυτές οι υπηρεσίες θα πρέπει να καλύπτονται με την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι κάτοικοι του δήμου μας , όπως και όλος ο λαός μας, πληρώνει ένα σωρό φόρους με τις μνημονιακές πολιτικές  που συνεχίζουν να είναι ίδιες και στην «μεταμνημονιακή»  εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί λοιπόν ο δήμος να χαρατσώνει τους δημότες αντί να ελαφρύνει τα βάρη τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, με γνώμονα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων προτείναμε τα εξής:

  • Ενιαίο συντελεστή οικιακής για όλο το δήμο με την κατώτατη τιμή που υπάρχει 0,76
  • Στο συντελεστή γενικής να υπάρχουν δύο κατηγορίες. Μία για τους μικρούς επαγγελματίες και μικρά μαγαζιά με τον κατώτατο που υπάρχει και η άλλη για τα μεγαλοκαταστήματα , τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις  με αυξημένο συντελεστή που θα καλύψει και τη μείωση στις άλλες περιπτώσεις.

       Επίσης προτείναμε τις παρακάτω απαλλαγές και μειώσεις:

  • Πλήρης απαλλαγή άπορων οικογενειών
  • Πλήρη απαλλαγή ατόμων με αναπηρία άνω του 67% με οικογενειακό εισόδημα  μικρότερο των 30.000 ευρώΑπαλλαγή 50% σε άτομα με αναπηρία άνω του 67% με οικογενειακό εισόδημα  μικρότερο των 40.000 ευρώ
  • Πλήρης απαλλαγή  για πολύτεκνες οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα  και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα  μικρότερο του 30.000 ευρώ
  • 50% απαλλαγή για πολύτεκνες οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα  και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 40.000 ευρώ
  • Πλήρης απαλλαγή για τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ
  • 50% απαλλαγή για τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα  μικρότερο των 30.000 ευρώ
  • Πλήρης απαλλαγή για μονογονεικές οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000.- ευρώ
  • 50% απαλλαγή για μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 1 έτος) με οικογενειακό εισόδημα  μέχρι 6.000.- ευρώ , και για κατοικία  μέχρι 100 τ.μ.

Στην ψηφοφορία η πρόταση μας απορρίφτηκε τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τις άλλες παρατάξεις. Αυτό δείχνει τη σύμπλευση τους και την αποδοχή στην πράξη  της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας, ώστε πάντα το «μάρμαρο» να το διπλοπληρώνει ο λαός.

Οι κάτοικοι του δήμου μας θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιος πραγματικά νοιάζεται για τα συμφέροντα του.

Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει και κριτήριο ψήφου και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τόσο τοπικά στο δήμο και την περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές όποτε αυτές γίνουν”.                          


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με 2-0 νίκες πέρασε τα Μελίσσια και τον τελικό αντιμετωπίζει τον Ιωνικό Νικαίας

Σε έναν εντυπωσιακό αγώνα διάρκειας τριών ωρών ο Πανναξιακός νίκησε 92-88 στην έξτρα περίοδο τα Μελίσσια και με 2-0 νίκες προκρίθηκε στον τελικό - Αντίπαλος ο Ιωνικός Νικαίας με μειονέκτημα έδρας

Γ. Πολυχρονάκος : “Η κυβέρνηση στερεί πόρους από τα Λιμενικά Ταμεία”

Γ. Πολυχρονάκος : “Η κυβέρνηση στερεί πόρους από τα Λιμενικά Ταμεία γιατί δεν θέλει να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων”

Σαντορίνη – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Ανοίγει αύριο (11/04) ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι

Ανοίγει ξανά από αύριο 11 Απριλίου για το κοινό ο Αρχαιολογικός Χώρος Ακρωτηρίου Θήρας

Κυκλάδες: Εννέα Λιμενικά Ταμεία διαμαρτύρονται για την μείωση κατά 50% στα λιμενικά Τέλη

Διαμαρτυρία εννέα λιμενικών Ταμείων για τη μείωση του ποσοστού είσπραξης λιμενικών Τελών - Ποια είναι, τι αναφέρουν στην επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Οικόπεδα: Τα …αγκάθια για τον καθαρισμό τους, τι λένε δήμαρχοι

Τα κόστη, τα εμπόδια και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες για τη διαδικασία και τη συμπλήρωση της δήλωσης. Μιλούν πολιτικός μηχανικός, ιδιοκτήτης συνεργείου καθαρισμού και δήμαρχοι

Νέες ταυτότητες: Υποχρεωτικός πλέον ο Προσωπικός Αριθμός

Νέες ταυτότητες: Υποχρεωτικός ο Προσωπικός Αριθμός – Αντικαθιστά ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

ΠΟΕΔΗΝ: Ερχεται Πάσχα και τα νησιά δεν έχουν γιατρούς, η εικόνα στις Κυκλάδες

Χωρίς γιατρούς τα νησιά – Άγονες οι προκηρύξεις παρά τα νέα κίνητρα - Ποια είναι η εικόνα στις Κυκλάδες

Μ. Κόνσολας: Το πρώτο βήμα για τη συγκράτηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έγινε

Μάνος Κόνσολας : «Η πρώτη κίνηση για τη συγκράτηση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Η Αίγλη του Ζαφειριού

Στον κόσμο του Χόλιγουντ, αυτά τα πολύτιμα πετράδια έχουν πρωταγωνιστήσει σε εμβληματικές ιστορίες αγάπης και λάμψης

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

kerras cruises: Προσκυνηματική εκδρομή στην Σχοινούσα, εορτή της Παναγίας Ακαθής

Σάββατο 5 Απριλίου και με την Kerras Crouises υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης στη Σχοινούσα για την εορτή της Παναγίας Ακαθής

SeaJets: Ξεκινάει σήμερα η καθημερινή σύνδεση Πειραιά – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Από σήμερα Παρασκευή 4 Απριλίου ξεκινάει - για πρώτη φορά τόσο νωρίς - με δύο ταχύπλοα η σύνδεση Πειραιάς - Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση του “Blue Star Paros” στη γραμμή Πειραιάς – Νάξος

Πότε θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη δρομολόγηση του Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρου - Νάξου

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Blue Star Naxos: Αλλαγή ημέρας δρομολογίου, επιστρέφει Σάββατο κι όχι Κυριακή

Σάββατο αντί για Κυριακή η επιστροφή του Blue Star Naxos από Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες προς Πειραιά

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Νάξος: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία φανέλες για καλό σκοπό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου φανέλες ερυθρόλευκων παικτών για καλό σκοπό..

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή