Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - "Λαϊκή Συσπείρωση': Οι προτάσεις μας για τα ανταποδοτικά τέλη του...

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση’: Οι προτάσεις μας για τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου

|

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Κορρές σχετικά με τα ανταποδοτικά Τέλη του Δήμου και η απόρριψή τους από όλες τις άλλες παρατάξεις – Κορρές ” Οι κάτοικοι του δήμου μας , όπως και όλος ο λαός μας, πληρώνει ένα σωρό φόρους με τις μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να είναι ίδιες και στην «μεταμνημονιακή» εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί λοιπόν ο δήμος να χαρατσώνει τους δημότες αντί να ελαφρύνει τα βάρη τους”.

Απορρίφθηκαν οι προτάσεις που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κορρές, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (29/03) και είχαν σχέση με τα Ανταποδοτικά Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού… Ο κος Κορρές στη πρότασή του ανέφερε ότι “αυτές οι υπηρεσίες θα πρέπει να καλύπτονται με την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό”, ενώ όταν είδε ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν απορρίφθηκαν απ όλους σχόλιασε λέγοντας ” . Στην ψηφοφορία η πρόταση μας απορρίφτηκε τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τις άλλες παρατάξεις. Αυτό δείχνει τη σύμπλευση τους και την αποδοχή στην πράξη  της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας, ώστε πάντα το «μάρμαρο» να το διπλοπληρώνει ο λαός.Οι κάτοικοι του δήμου μας θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιος πραγματικά νοιάζεται για τα συμφέροντα του”.

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από την “Λαϊκή Συσπείρωση”

“Στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την περασμένη Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 συζητήθηκε το θέμα για καθορισμό ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Στην τοποθέτηση του για το θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης  Κορρές ανέδειξε τις επιπτώσεις της εφαρμογής του Κλεισθένη Ι που με την περαιτέρω μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την μεταφορά ευθυνών στους δήμους που έπρεπε να είναι στο κράτος, τη μείωση του προσωπικού και την υποστελέχωση των υπηρεσιών έχουμε οδηγηθεί στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας και την μεταφορά περισσότερων βαρών στις πλάτες των δημοτών.

Για όλα αυτά, την οικονομική  αυτοτέλεια των δήμων, τα αστικά κόμματα και  οι παρατάξεις τους  στην ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, έχουν  συμφωνήσει. Να ενισχυθεί δηλαδή η επιχειρηματικότητα στους δήμους και να γίνουν φορομπηχτικοί-φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” υποστηρίζει ότι αυτές οι υπηρεσίες θα πρέπει να καλύπτονται με την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι κάτοικοι του δήμου μας , όπως και όλος ο λαός μας, πληρώνει ένα σωρό φόρους με τις μνημονιακές πολιτικές  που συνεχίζουν να είναι ίδιες και στην «μεταμνημονιακή»  εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί λοιπόν ο δήμος να χαρατσώνει τους δημότες αντί να ελαφρύνει τα βάρη τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, με γνώμονα τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων προτείναμε τα εξής:

  • Ενιαίο συντελεστή οικιακής για όλο το δήμο με την κατώτατη τιμή που υπάρχει 0,76
  • Στο συντελεστή γενικής να υπάρχουν δύο κατηγορίες. Μία για τους μικρούς επαγγελματίες και μικρά μαγαζιά με τον κατώτατο που υπάρχει και η άλλη για τα μεγαλοκαταστήματα , τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις  με αυξημένο συντελεστή που θα καλύψει και τη μείωση στις άλλες περιπτώσεις.

       Επίσης προτείναμε τις παρακάτω απαλλαγές και μειώσεις:

  • Πλήρης απαλλαγή άπορων οικογενειών
  • Πλήρη απαλλαγή ατόμων με αναπηρία άνω του 67% με οικογενειακό εισόδημα  μικρότερο των 30.000 ευρώΑπαλλαγή 50% σε άτομα με αναπηρία άνω του 67% με οικογενειακό εισόδημα  μικρότερο των 40.000 ευρώ
  • Πλήρης απαλλαγή  για πολύτεκνες οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα  και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα  μικρότερο του 30.000 ευρώ
  • 50% απαλλαγή για πολύτεκνες οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα  και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 40.000 ευρώ
  • Πλήρης απαλλαγή για τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 ευρώ
  • 50% απαλλαγή για τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα  μικρότερο των 30.000 ευρώ
  • Πλήρης απαλλαγή για μονογονεικές οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000.- ευρώ
  • 50% απαλλαγή για μακροχρόνια ανέργους (πάνω από 1 έτος) με οικογενειακό εισόδημα  μέχρι 6.000.- ευρώ , και για κατοικία  μέχρι 100 τ.μ.

Στην ψηφοφορία η πρόταση μας απορρίφτηκε τόσο από την πλειοψηφία όσο και από τις άλλες παρατάξεις. Αυτό δείχνει τη σύμπλευση τους και την αποδοχή στην πράξη  της ενίσχυσης της ανταποδοτικότητας, ώστε πάντα το «μάρμαρο» να το διπλοπληρώνει ο λαός.

Οι κάτοικοι του δήμου μας θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το ποιος πραγματικά νοιάζεται για τα συμφέροντα του.

Αυτό θα πρέπει να αποτελέσει και κριτήριο ψήφου και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τόσο τοπικά στο δήμο και την περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση, όσο και στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές όποτε αυτές γίνουν”.                          


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιωάννα Συνοδινού: “Με την καρδιά στην Αμοργό, όταν το τρέξιμο γίνεται γιορτή ψυχής” (video)

Στο Amorgos Trail Challenge 2025, δεν μετρά μόνο ο τερματισμός, αλλά κάθε βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση, στην κοινότητα, και στον εαυτό μας.

Αμοργός: Διάσταση απόψεων στην τοπική κοινωνία για την διάνοιξη δρόμου

Ο δήμος υποστήριξε ότι ο δρόμος είχε διανοιχθεί ως εργοταξιακός, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης ενός ναΐσκου

Βατικανό – Corriers Della Sera: “Η στάση του Παρολίν και ο …διχασμός έδωσαν πλεονέκτημα στον Πρέβοστ”

Πάπας Λέων ΙΔ': Πώς τον επέλεξε το Κονκλάβιο - Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω

ΕΠΑΛ Νάξου: Δράση με περιβαλλοντικό αποτύπωμα στη Χώρα Νάξου

Το τμήμα Α3 του ΕΠΑΛ Νάξου "Μιχάλης Κατσάνης" συμμετείχε σε δράση καθαρισμού στο Φλοίσβο, στο πλαίσιο του προγράμματος "Δράση και Δημιουργία για το Σχολείο και τον Τόπο μου"

Αλ. Φρατζέσκος: “Η καρδιά της Νάξου απειλείται, κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος”

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση, ο Αλέξανδρος Φρατζέσκος καλεί σε συσπείρωση ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων που αλλοιώνουν το τοπίο και την ταυτότητα του νησιού

“Το Πλαστικό μου κι Εγώ”: Το περιβαλλοντικό ταξίδι συνεχίζεται, πρώτος σταθμός η Νάξος

Μαθητές νησιών του Αιγαίου γίνονται πρωταγωνιστές στην προσπάθεια για λιγότερο πλαστικό – Εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση και πράξη από το Cyclades Preservation Fund, την OPUS και με τη στήριξη της ΔΕΗ

Γαλάζιες Σημαίες 2025: Ανακοινώνονται την επόμενη Πέμπτη (15/05)

Ανακοινώνονται οι “Γαλάζιες Σημαίες” στην Ελλάδα για το 2025

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Έως τις 23 Μαΐου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025–2026

Eνίσχυση για οινάμπελα με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και τη βιώσιμη ανάπτυξη των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων – Αναλυτικά οι όροι και τα κριτήρια προτεραιότητας

Κύθνος: Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του 50χρονος ψαράς που αγνοείτο στο Λαύριο

Ανοιχτά της Κύθνου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του 50χρονος ψαράς που αγνοείτο στο Λαύριο

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων