Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - Κουτουλάκης: "Ο πρωτογενής τομέας του νησιού έχει τελείως άλλη ανάγκη...

Νάξος – Κουτουλάκης: “Ο πρωτογενής τομέας του νησιού έχει τελείως άλλη ανάγκη ενίσχυσης” (video)

|

Η θέση της Κυβέρνησης μέσω του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και τον πρωτογενή τομέα της Νάξου (video) 

Κατά την επίσκεψή του στη Νάξο, ο Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μ. Κουτουλάκης, συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, κυβερνητικών μελών, μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της τοπικής κοινωνίας.

«Είναι στο DNA αυτή της κυβέρνησης η πραγματική ενασχόληση και η ρεαλιστική προσέγγιση των θεμάτων  όσο δύσκολα κι αν είναι», ανέφερε κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο κ. Κουτουλάκης και  στάθηκε στην αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των μικρών νησιών, τη μικρή νησιωτικότητα του πολυνησιακού Δήμου.

Εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, υποδομές και ανάδειξη ζητημάτων των ασθενέστερων έναντι των δυνατότερων ήταν θέματα που ήδη είχαν συζητηθεί κατά την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Κουτουλάκη στη Νάξο, ο οποίος τόνισε πως «…κρίσιμες υποδομές για μας είναι το λιμάνι, τα νερά, και οτιδήποτε έχει να κάνει με τη δια-συνδεσιμότητα των νησιών».

Το μεταφορικό ισοδύναμο (Μ.Ι.) και η ενίσχυση των κτηνοτρόφων

«Το Μ.Ι. συνεχίζει, εφαρμόζεται, σταδιακά αποκαθίσταται και η αποπληρωμή. Τα κόστη που αφορούν κυρίως τους κτηνοτρόφους θα πρέπει να καλύπτονται από ειδικά προγράμματα, μόνο για τις μεταφορές αυτών των ειδικών κλάδων της οικονομίας. Τα οριζόντια προγράμματα απέδειξαν ότι δεν εφαρμόζονται πλέον.

Το Μ.Ι. όπως εφαρμόζεται, ήδη μετατρέπεται σε νησιωτικό ισοδύναμο. Έχουν διατεθεί αρκετά χρήματα σ αυτούς οι οποίοι μεταφέρουν, όμως αυτό δεν μεταφέρθηκε δυστυχώς στους καθ ύλην χρήστες της ωφέλειας αυτής. Αυτό θα αποκατασταθεί σε ότι αφορά στους κτηνοτρόφους με την προώθηση των κατά κύριο επάγγελμα ως ωφελουμένων σ αυτή την έκτακτη ενίσχυση. Καλούμε οι επιχειρήσεις που απολαμβάνουν είδη τα οφέλη  του Μ.Ι. να μετακυλήσουν αυτό το όφελος….

Το Μ.Ι. θα συνεχίσει να εφαρμόζεται, πάμε σε μια κλαδική εξειδίκευση, το κάθε νησί θα αντιμετωπίζεται διακριτά. Για τη Νάξο ξέρουμε ότι ο πρωτογενής τομέας έχει τελείως άλλη ανάγκη ενίσχυσης. Το Μ.Ι. του 2022 θα είναι ενισχυμένο και εφόσον απαιτηθεί θα διευρύνουμε και τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας για να μπουν και επιπλέον επιχειρήσεις αν τώρα δεν ανταποκρίνονται…»

Παρακολουθήστε ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Κουτουλάκη στο βίντεο που ακολουθεί


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Ε. Νομικού: «Να μην μπερδεύουμε την ηφαιστειακή δραστηριότητα με τις μαγματικές διεργασίες που συμβαίνουν στα έγκατα της γης»

"Δεν είναι όλοι αυτοί οι μεγάλοι σεισμοί μέσα στο κέντρο της καλντέρας της Σαντορίνης, όπου πραγματικά έχεις ένα ηφαίστειο που λέγεται Νέα Καμένη"