Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - Καπούνης: "Τέλος του χρόνου δεν θα έχουμε γάλα.... " (video)

Νάξος – Καπούνης: “Τέλος του χρόνου δεν θα έχουμε γάλα…. ” (video)

|

Δημήτρης Καπούνης στον ΣΚΑΪ για την απουσία ουσιαστικής κυβερνητικής στήριξης στους κτηνοτρόφους : «Αν δεν στηρίξει τον πρωτογενή τομέα η Πολιτεία…» – Τι είπε παραγωγός της Νάξου και τι απάντησε ο Υπουργός κος Σκρέκας (video) 

«Tα πράγματα πάνε προς το χειρότερο και, αν δεν στηρίξει τον πρωτογενή τομέα η Πολιτεία, ως το τέλος του χρόνου γάλα και κτηνοτροφία στην Νάξο δεν θα υπάρχουν!». 

Ποιος το λέει αυτό και γιατί; Στον «αέρα» της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΝάξουΔημήτρης Καπούνης και, γι’ άλλη μια φορά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου για τους Ναξιώτες (κι όχι μόνο) κτηνοτρόφους που λυγίζουν κάτω απ’ το τεράστιο βάρος του κόστους σε ζωοτροφές, ενέργεια, αναλώσιμα, λιπάσματα και άλλα βασικά είδη, σε μία δυσάρεστη κατάσταση που έχει άμεσα επηρεάσει και την παραγωγή της εμβληματικής Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ.

Μάλιστα, παρότι ευχήθηκε να μην γίνει… μάντης κακών, ο Δ. Καπούνης σχολίασε ότι «τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο και, αν δεν στηρίξει τον πρωτογενή τομέα η Πολιτεία, ως το τέλος του χρόνου γάλα και κτηνοτροφία στην Νάξο δεν θα υπάρχουν!».

Σε ερώτηση του κου Οικονόμου ποιες προτάσεις καταθέτει στον υπουργό κο Σκρέκα που ήταν στο στούντιο, ο κος Καπούνης ανέφερε “παράταση στην απόδοση της Επιστρεπτέας, μείωση στο κόστος πετρελαίου που έχει περάσει τα 2 ευρώ αλλά και επιδότηση τόσο στη μεταφορά προίόντων όπως κι ανά κεφάλι των ζώων όπως γίνετια στο εξωτερικό” 

Επίσης, στην κάμερα μιλησε και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Νίκος Ζαχαράτος που αναφέρθηκε στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα σημείωσε “πέρυσι είχα πληρώσει 218 ευρώ και φέτος 1253 ευρώ για την ίδια κατανάλωση… Με ρήτρα αναπροσαρμογής στα 800 ευρώ. Που θα τα βρω για να τα δώσω;”

Την δική του απάντηση έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, που ήταν παρών στο στούντιο της εκπομπής και αφού τόνισε ότι “οι κτηνοτρόφοι ειδικά έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται γιατί έχουν σοβαρά προβλήματα” στη συνέχεια πρόσθεσε “έρχονται και νέες παρεμβάσεις και μάλιστα για το ηλεκτρικό ρεύμα οι αγρότες θα έχουν επιτροφή ακόμη και στο 90%”…. 

 

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Νάξο – Συναντήσεις με φορείς και αυτοψία σε δικαστικές εγκαταστάσεις (video)

Σε διαδοχικές συναντήσεις ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για την πρόοδο έργων και τις ανάγκες της Νάξου στον τομέα της Δικαιοσύνης

Hellenic Seaplanes: Απογειώνονται τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, αλλά όχι σε Μήλο και Σαντορίνη

Παρά την ετοιμότητα της Hellenic Seaplanes, δύο εμβληματικά νησιά μένουν εκτός του εθνικού πτητικού χάρτη λόγω αρνητικών γνωμοδοτήσεων από τις Λιμενικές Αρχές

Μύκονος – Γ. Βρούτσης: Αναβαθμίζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Κόρφο με χρηματοδότηση 731.500€

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης ανακοίνωσαν την υλοποίηση του έργου σε ειδική εκδήλωση παρουσία Ολυμπιονικών και αθλητών

«Οι Κούροι ανήκουν στο Φλεριό»: Σαφής αντίθεση στην απομάκρυνσή τους από τη Νάντια Σαλτερή

Δημόσια παρέμβαση της Νάντιας Σαλτερή για την απόφαση του ΚΑΣ – Χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, με κίνδυνο απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας των Μελάνων

Μια Τήνος για όλους: Νέες θέσεις (14) στάθμευσης ΑμεΑ σε κοινότητες του νησιού

Ο Δήμος Τήνου κάνει πράξη την ισότιμη πρόσβαση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε 11 χωριά του νησιού

Στη Νάξο (και φέτος) το ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης, ασπίδα προστασίας για το καλοκαίρι

Το ελικόπτερο Kamov Ka-32 σταθμεύει ξανά στο αεροδρόμιο της Νάξου, έτοιμο να επέμβει άμεσα σε κάθε πυρκαγιά στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Γ. Πολυχρονάκος: «Για τις Κυκλάδες όπως τις αγαπήσαμε, όπως πρέπει να τις παραδώσουμε» (video)

Δήλωση του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με επίκεντρο τις Κυκλάδες, το νερό και το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης

Νάξος: Ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επαναφέρει την οργανωμένη ναυαγοσωστική προστασία για το 2025, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και τον σεβασμό στον άνθρωπο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις