Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος: Επίσκεψη Ανδρέα Λοβέρδου στα γραφεία της ΕΑΣ Νάξου

Νάξος: Επίσκεψη Ανδρέα Λοβέρδου στα γραφεία της ΕΑΣ Νάξου

|

Τον βουλευτή του «Κινήματος Αλλαγής» (ΚΙΝΑΛ), Ανδρέα Λοβέρδο (υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές), υποδέχθηκε χθες Παρασκευή 1η Οκτωβρίου  η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου – Τα θέματα που βρέθηκαν στο τραπέζι 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται από χθες στη Νάξο και μετά την επίσκεψη που είχε στα γραφεία της Μητρόπολης Παροναξίας και στο Δημαρχείο βρέθηκε και στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ) όπου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τα πλέον υπεύθυνα χείλη όσον αφορά τη πορεία του πρωτογενή τομέα στο νησί των Κυκλάδων…  

Και όπως διαβάζουμε στο επίσημο δελτίο ενημέρωσης από την ΕΑΣ Νάξου

Τον βουλευτή του «Κινήματος Αλλαγής» (ΚΙΝΑΛ), Ανδρέα Λοβέρδο, υποδέχθηκε σήμερα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Ο κ. Λοβέρδος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Νάξο και στο πλαίσιο αυτής βρέθηκε και στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Εκεί, τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Καπούνης, ο Α’ Αντιπρόεδρος, Σταμάτης Σέργης, ο Γραμματέας, Νικηφόρος Χωριανόπουλος, ο ταμίας, Ιάκωβος Ζαχαράτος και οι Διευθυντές της Ένωσης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε ο κ. Καπούνης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Λοβέρδο για την ιστορία, τα πεπραγμένα και τη νυν κατάσταση της Ε.Α.Σ. Νάξου αλλά και για τους στόχους που εκείνη έχει βάλει για το μέλλον, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα που απασχολούν έντονα τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου και των Κυκλάδων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε στο νέο Τυροκομείο που δημιουργεί (μέσω Προγράμματος) η Ε.Α.Σ. και στο δεύτερο Τυροκομείο που η ίδια ετοιμάζει στην ορεινή Νάξο για την τυροκόμηση του (κατοχυρωμένου ως Π.Ο.Π. προϊόντος πια) «Αρσενικού» Νάξου, στην επένδυση της μονάδας βιοαερίου που η Ε.Α.Σ. θέλει να φτιάξει, στο θέμα της λειψυδρίας που μαστίζει το νησί μας και του φράγματος του Τσικαλαριού ως λύση για την άρδευση σημαντικών αγροτικών εκτάσεων, στις μεγάλες αυξήσεις τιμών που έχουν σημειωθεί στις ζωοτροφές, στο κορονοβοήθημα που πρέπει να λάβουν οι παραγωγοί (αλλά δεν το έχουν λάβει ακόμα) για την επίσπορη καλλιέργεια πατάτας, καθώς και στην ανάγκη να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι για αποφυγή «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, να δοθεί λύση στο πρόβλημα της νομιμοποίησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και να μειωθεί το κόστος της μεταφοράς επιδοτούμενων προϊόντων.

Επίσης, ο κ. Καπούνης παρέδωσε στον κ. Λοβέρδο και υπόμνημα με προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στη Νάξο.

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος, αφού εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πρόοδο και την κατάσταση της Ε.Α.Σ., την οποία, μάλιστα, χαρακτήρισε «υγιή», άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή της εισηγήσεις του κ. Καπούνη ενώ δεσμεύθηκε ότι θα εξεταστούν και θα αναδειχθούν.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο

Σίριους – Μιάλμπι: Κλείνει τον πρώτο γύρο με… διπλασιασμό!

Σίριους – Μιάλμπι: Όλα δείχνουν... διπλό! Η φορμαρισμένη Μιάλμπι στοχεύει κορυφή στην Allsvenskan με νίκη στην Ουψάλα. Ανάλυση, στατιστικά και στοίχημα.

Νάξος – Γλινάδο: Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας, η λειτουργία στον Αγιο Νικόδημο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο Νάξου, τιμώντας την παραμονή της εορτής του Αγίου.

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.