Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου: Συνάντηση με Γεωργαντά, υπόσχεση για έλευση στο νησί...

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου: Συνάντηση με Γεωργαντά, υπόσχεση για έλευση στο νησί (video)

|

Η “απρόσμενη” συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, η υπόσχεση του Υπουργού και οι δηλώσεις του Ιάκωβου Βαλέρη στον Aegean Voice 107.5 “Η Φωνή του Αιγαίου” (video) 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διεθνής έκθεση 29η Agrotica Expo στη Θεσσαλονίκη.

Επιστροφή στη δράση μετά από τρία χρόνια απουσίας με περισσότερους από 2000 εκθέτες.. 

Η Ενωση Αγροτική Συνεταιρισμών Νάξου είναι εκεί…  Μάλιστα, είχαμε και συναντήσεις..

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, συνάντησε η αντιπροσωπεία της ΕΑΣ Νάξου (βλ Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της ΕΑΣ και Ιάκωβος Βαλέρης, β’ αντιπρόεδρος) στο πλαίσιο της επίσκεψής της , μεταφέροντάς του για μία ακόμη φορά τα προβλήματα και τις αγωνίες του πρωτογενούς τομέα. 

Και ο κος Γεωργαντάς υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται σύντομα στη Νάξο…  Υπάρχει άλλωστε ανοιχτό και το θέμα του φράγματος στο Τσικαλαριό… 

Επίσης, οι εκπρόσωποι της Ε.Α.Σ. Νάξου συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Γεωργικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας, κ. Ντίνο Μπλιάτσιο.  Αλλά και τον πρόεδρο της ΕΘΕΑΣ κο Σατολιά που μοιράζονται την αγωνία… 


 

Παράλληλα, ο κος Βαλέρης  μίλησε στον Aegean Voice 107.5 – Η φωνή του Αιγαίου και την εκπομπή “Cyclades On Air” .

Μετέφερε το κλίμα από την έκθεση η οποία διεξάγεται φέτος μετά από χρόνια απουσίας λόγω του κορωνοϊου.

Η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη σχολίασε ο κ. Αντιπρόεδρος καθώς φέτος έδωσαν το «παρών» 2.087 εκθέτες και συμπλήρωσε πως υπάρχουν πολλά νέα μηχανήματα και προϊόντα ενώ η παρουσία της Ένωσης έχει ως βάση την αναζήτηση νέων συνεργασιών και προϊόντων.

Πλανάται -πρόσθεσε – ανησυχία στον αέρα από τον αγροτικό κόσμο καθώς τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα είναι κοινά σε όλη τη χώρα.

Στην έκθεση έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντάς ο οποίος συνομίλησε και πάλι με τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΣ και επανέλαβε πως θα επισκεφτεί τη Νάξο.

Από τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΣ Νάξου, τονίστηκε για μια ακόμα φορά η αναγκαιότητα της εξειδίκευσης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στο τραπέζι και lockdown μετακινήσεων

Συναγερμός στο ΥΠΑΑΤ μετά την έξαρση κρουσμάτων. Σχέδιο άμεσης δράσης με ελέγχους, σταθμούς απολύμανσης και αυστηρή βιοασφάλεια· προειδοποίηση Τσιάρα για καθολική παύση μετακινήσεων αν δεν ανακοπεί η διασπορά.

Σύρος στο ισπανικό Viajar: «Βασίλισσα των Κυκλάδων» με ιστορία, αρχιτεκτονική και… off-season γοητεία

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ισπανίας (με έναν από τους πιο επιδραστικούς ταξιδιωτικούς ιστότοπους παγκοσμίως) αφιερώνει διαδοχικά θέματα στη Σύρο, αναδεικνύοντας Ερμούπολη, Άνω Σύρο, μουσεία και παραθαλάσσια χωριά — με απήχηση 5,1 εκατ. αναγνωστών.

Αμοργός: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου επιστρέφει για 16η χρονιά

Από 13 έως 18 Νοεμβρίου 2025, η Αμοργός γίνεται ξανά σημείο συνάντησης για τον τουριστικό και πολιτιστικό κινηματογράφο, με ισχυρή διεθνή συμμετοχή και ελληνική παρουσία.

Τέλος Κρουαζιέρας: 20,24 εκατ. σε 52 ημέρες, Πού κατευθύνονται τα έσοδα

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας μιλά για τα πρώτα έσοδα, την κατανομή τους σε Δήμους–λιμάνια–τουρισμό και το σχέδιο «πράσινης» αναβάθμισης στόλου και υποδομών.

«Θηραϊκές Τελετουργίες»: Παράδοση και μέλλον της Σαντορίνης στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Η έκθεση υδατογραφιών της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη γίνεται αφετηρία μιας εκδήλωσης στις 19 Σεπτεμβρίου 2025

Σαντορίνη: Το Ίδρυμα «Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού» στήριξε την ολοκλήρωση του νέου νηπιαγωγείου Μεσαριάς

Με χρηματοδότηση 135.000 €, το Ίδρυμα συνέβαλε καθοριστικά στην αποπεράτωση του έργου, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση αναγνώρισης της συνεισφοράς του.

Καναπές… στο δάσος: «φυσικό σαλόνι» στην έξοδο της Κωμιακής ζητά …σωστό καθιστικό

Κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια στο δρόμο Κωμιακής–Απόλλωνα εμφανίστηκε… σαλονάκι. Όμορφη ιδέα, λάθος υλικά: πρόταση για πετρόχτιστα πεζούλια ή ξύλινα παγκάκια, με πρωτοβουλία συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νερό–«χρυσάφι» στις Κυκλάδες: λειψυδρία, πισίνες και αφαλατώσεις εκτοξεύουν τους λογαριασμούς

Μήλος στα 4,5€/m³, Κουφονήσι έως 9,67€/m³: γιατί οι λογαριασμοί «φεύγουν», τι ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες, και ποιες λύσεις συζητούνται.

Εθνικό Απολυτήριο: Αλλαγές-τομή στο Λύκειο και στις εισαγωγές στα ΑΕΙ από το 2026

Ανεξάρτητη αρχή εξετάσεων, τράπεζα θεμάτων, ψηφιακός φάκελος μαθητή και βάση του 10 συνθέτουν το νέο πλαίσιο για το εθνικό απολυτήριο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου