Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου (Ιακ. Βαλέρης): Εντυπώσεις από το ταξίδι στην Agrotica...

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου (Ιακ. Βαλέρης): Εντυπώσεις από το ταξίδι στην Agrotica 2022

|

Η παρουσία της ΕΑΣ Νάξου στην Agrotica 2022 μέσα από τα μάτια του αντιπροέδρου της Ιάκωβου Βαλέρη 

Η Ενωση Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου ενισχύοντας το δυναμικό της προφίλ, τόσο στην εξέλιξη των προϊόντων της, όσο και στις νέες προοπτικές και προκλήσεις του μέλλοντος, έδωσε το παρών της στην μεγάλη κλαδική έκθεση της Θεσσαλονίκης Agrotica 2022. 

Του Ιάκωβου Βαλέρη (www.travel.gr

Μετά από 4 χρόνια και μετά από αρκετές αναβολές, η σημαντική  Διεθνής έκθεση που αφορά στον Πρωτογενή τομέα, Agrotica είναι  γεγονός. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση που πραγματοποιείται ανά διετία στον τοµέα των γεωργικών μηχανημάτων, του εξοπλισμού και των εφοδίων στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, και μία από τις πέντε σημαντικότερες  εκθεσιακές διοργανώσεις του πρωτογενούς τοµέα στην Ευρώπη

ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρών στην Agrotica 2022

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν υπήρξε στασιμότητα σε συναθροίσεις, εκθέσεις, παρουσίες κλπ., η Επιστήμη όμως, όπως η Έρευνα και η Τεχνολογία, προχώρησαν, αποφασίσαμε το διοικητικό συμβούλιο  με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ – ΑΕ κ. Δημήτρη Καπούνη, να επισκεφτούμε την σημαντική αυτή έκθεση που αφορά τον τομέα μας, για ανεύρεση νέων Συνεργατών, Ζωοτροφών, Λιπασμάτων, Σπόρων και λοιπών μηχανημάτων νέας τεχνολογίας. 

Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, σχεδόν καλοκαιρινός, παρά το προχωρημένο του Φθινοπώρου. Επίσης, θα πρέπει να σημειώσω ότι παρά τις προσπάθειές μας για ανεύρεση ξενοδοχείου, αυτό στάθηκε αδύνατον με συνέπεια να μείνουμε 16 χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο της έκθεσης. Στην Agrotica 2022 συμμετείχαν 2125  Ελληνικές εταιρείες και 52 εταιρείες από το εξωτερικό. Δηλαδή, 2177 εκθέτες.  Είχαν καλύψει όλα τα κτίρια της Helexpo, (15) , τον περιβάλλοντα χώρο μέχρι και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Όσο για τους επισκέπτες, κάθε ημέρα της έκθεσης γινόταν πανικός.  

Στην έκθεση συμμετείχε και η κορυφαία Συνεταιριστική Οργάνωση (ΕΘΕΑΣ) , με περίπτερο δικό της, στο οποίο μάλιστα έγινε και Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε και ο Πρόεδρος κ. Καπούνης. Επίσης, την ίδια ημέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε συνεργασία της ΕΘΕΑΣ με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά Συνεταιριστικά στελέχη, Βουλευτές καθώς και ο Υπουργός κ. Γεωργαντάς, ο οποίος μάλιστα τα…….άκουσε από τους παρευρισκόμενους, για την αδιαφορία της Πολιτείας, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα. Στην πιο πάνω Ημερίδα συμμετείχαμε και εμείς και την  οποία προσφώνησε ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλος Σατολιάς.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο Πρόεδρος κ. Καπούνης μεταξύ άλλων υπενθύμισε στον Υπουργό τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις του για τον αγροτικό κόσμο. Μάλιστα ο Υπουργός δεσμεύτηκε. σε επίσκεψη στο νησί  και στα γραφεία της ένωσης.

ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρών στην Agrotica 2022

Οι συνεργάτες που συναντήσαμε και συζητήσαμε ήταν αρκετοί. Μάλιστα την δεύτερη ημέρα της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Τράπεζας Πειραιώς συνοδευόμενη και με επίσημο Γεύμα. Σ αυτήν συμμετείχε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Καπούνης με επίσημη Πρόσκληση, στην οποία συμμετείχαν Κορυφαία Συνεταιριστικά στελέχη υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων.

Μάλιστα προσερχόμενος ο κ. Καπούνης στην εν λόγω εκδήλωση, Κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας τον προσφωνεί: Καλώς τον Πρόεδρο της Καρδιάς μας. Αυτό από μόνο του υποδηλώνει τις άριστες σχέσεις και την τέλεια συνεργασία που έχει η ΕΑΣ Νάξου με την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τρίτη ημέρα κύλησε πάλι με αναζητήσεις και συναντήσεις με διάφορες εταιρείες. Το βράδυ της τρίτης ημέρας ήταν προγραμματισμένο ένα event της Εταιρείας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, (Εταιρεία Λιπασμάτων), στην οποία Βραβεύτηκε Η ΕΑΣ Νάξου διά του Προέδρου της, ως τον πιο Δυναμικά Αναπτυσσόμενο Συνεργάτη στον Ελλαδικό χώρο. 

ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρών στην Agrotica 2022

Η τέταρτη ημέρα της έκθεσης ήταν η μέρα της επιστροφή στο αγαπημένο νησί μας με τις Βαλίτσες μας γεμάτες από Νέα προϊόντα, Νέους Συνεργάτες και Νέες Εμπειρίες, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη Agrotica στην Θεσσαλονίκη το 2024

ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρών στην Agrotica 2022

Για άλλη  μια χρόνια η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, βραβεύτηκε στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια της Agrotca  δεξίωση της κορυφαίας εταιρίας λιπασμάτων ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ που η παρουσία της στην αγορά, είναι αποτέλεσμα της υψηλής ποιότητας και γνώσης στη θρέψη των καλλιεργειών. Κατέχοντας ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά, ως η μοναδική παραγωγός και εμπορική εταιρεία λιπασμάτων στην Ελλάδα  κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο με το όνομα της να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Οι πόρτες της Agrotica άνοιξαν για πρώτη φορά το 1985 στην Θεσσαλονίκη. Έκτοτε, κάθε διοργάνωσή της προσελκύει χιλιάδες κόσμου από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας που θέλει να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις στον κλάδο, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται παγκοσμίως. 

Ο Ιάκωβος Βαλέρης είναι β’ Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Μπάρμπαρα”: Σύσταση για προσέλευση στην εργασία μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική τη Δευτέρα.

Λέρος: Κατέληξαν τρία παιδιά που είχαν εντοπιστεί σε ναυάγιο

Λέρος: Πέθαναν τα τρία παιδιά παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών

Κλειστά τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Κύθνο και Σίφνο

Τρεις ακόμη δήμοι στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα αύριο Δευτέρα

Δεμένα και αύριο Δευτέρα (06/02) τα πλοία από την Ραφήνα προς Ανδρο, Τήνο και Μύκονο

Κλειστά τα σχολεία αύριο (06/02) στο Δήμο Θήρας

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει τα σχολεία και στο Δήμο Θήρας

Μήλος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα (06/02)

Ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων

“Μπάρμπαρα”: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αύριο

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων - Ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασίας

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας: Κόβει τη πίτα του μετά μουσικής

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτική του

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Εγγαρές: Κόβει ο σύλλογος τη πίτα του την προσεχή Κυριακή (05/02)

Ο Σύλλογος Εγγαριτών Νάξου «Άγιος Τρύφων» κόβει τη πίτα του.. Πότε και που

Το μπάτουδο από τα χέρια της κας Μαριάννας Βαλέρη (video)

Μπάτουδο... πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24! (video)

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση