Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος: "Δεν είναι μεροκάματο αυτό για δύο ημέρες στη θάλασσα"

Νάξος: “Δεν είναι μεροκάματο αυτό για δύο ημέρες στη θάλασσα”

|

Στέφανος, ένας από τους μικρότερους σε ηλικία ψαράδες της Νάξου μιλάει στην εκπομπή “Εκτός Γραμμής” του Alpha και στον Γιώργο Γρηγοριάδη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτή τη περίοδο οι ψαράδες της Νάξου (δείτε το video) – Η πρώτη ημέρα του Γρηγοριάδη στη Νάξο 

H Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου βρίσκεται, ξανά, στην πρωτοπορία προβολής της Νάξου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία μας – μια περίοδο, που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η υποστήριξη της… διασωληνωμένης οικονομίας της πατρίδας μας και του νησιού μας και ειδικότερα της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού!

Ο Alpha και ο δημοσιογράφος του, Γιώργος Γρηγοριάδης, βρίσκονται στη Νάξο, προσκεκλημένοι της «Ένωσης» και στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής αποστολής του μεγάλου ελληνικού καναλιού με τίτλο «Alpha Ελλάδα», η οποία θα ταξιδέψει στην ελληνική περιφέρεια με στόχο να καταγράψει τις αγωνίες των Ελλήνων μέσα στην καραντίνα αλλά και τις προσδοκίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον κορονοϊό. Να σημειωθεί, ότι ο Γ. Γρηγοριάδης έχει έλθει στο νησί μας έχοντας λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Σήμερα, λοιπόν, το οδοιπορικό του Γ. Γρηγοριάδη και του Alpha στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες ξεκίνησε και οι τηλεοράσεις όλης της Ελλάδας, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, πλημμύρισαν όχι μόνο… Νάξο αλλά και αισιόδοξα μηνύματα για την μετά τον κορονοϊό ημέρα!

Με φόντο υπέροχα τοπία του νησιού μας μα και το γαλάζιο και τον λαμπερό ήλιο του Αιγαίου ο Γιώργος Γρηγοριάδης βγήκε live, διαδοχικά, στις εκπομπές «Happy Day» και «Εκτός Γραμμής στον Alpha», στο μεσημεριανό δελτίο του καναλιού, στις εκπομπές «Ελένη» και «Μένουμε Alpha» και έκλεισε τον… μαραθώνιό του με ένα ακόμη live και ένα ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ενώ μίλησε για πολλά και διάφορα θέματα.

kat-eleni.jpg

Στον «αέρα» του «Happy Day», δύο νέοι Ναξιώτες μουσικοί, ο Γιάννης Πειραιώτης και ο Ηλίας Μουστάκης, τραγούδησαν στην Παραλία της Χώρας Νάξου μερικά δικά τους στιχάκια για τον… κορονοϊό! Λίγες στιγμές αργότερα, η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε και στο Οπωροπαντοπωλείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου όπου συνάντησε τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ., Δημήτρη Καπούνη, ο οποίος με τη σειρά του σχολίασε ότι τα πράγματα όσον αφορά στους κτηνοτρόφους του νησιού θα πάνε καλύτερα και πως η χρονιά θα κυλήσει καλά για τα προϊόντα της «Ένωσης», προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι από τον Ιούλιο και μετά θα μπορεί να έρθει ο τουρίστας στο νησί».

Έπειτα, ο Γ. Γρηγοριάδης βγήκε live στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής στον Alpha», όπου ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες του νησιού μας (σ.σ. σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Στέφανος Κωστόπουλος), οι οποίοι, όπως και οι υπόλοιποι επαγγελματίες, περιμένουν τα… νεότερα από τους αρμόδιους όσον αφορά στο πότε θα επέλθει άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό αλλά, σε κάθε περίπτωση, είναι αισιόδοξοι ότι τα πράγματα από τα μέσα του καλοκαιριού και έπειτα θα πάνε καλά!

Ακολούθως, στο μεσημεριανό δελτίο του Alpha, ο Γιώργος Γρηγοριάδης άκουσε τους ξενοδόχους της Νάξου, που περιμένουν τις ανακοινώσεις για το πότε θα υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί, να στέλνουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας τονίζοντας πως όλα θα πάνε καλά φέτος το καλοκαίρι, ενώ ύστερα, στην εκπομπή «Ελένη» με την Ελένη Μενεγάκη, σε νέο live του, ο δημοσιογράφος πληροφόρησε τους τηλεθεατές για τα μέτρα που τώρα ισχύουν για την προστασία από τον κορονοϊό όσων ταξιδεύουν προς τη Νάξο και τα άλλα νησιά, καθώς και για τα, αυστηρά, μέτρα που, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, σκοπεύει να πάρει η Κυβέρνηση σε μέσα μεταφοράς, ξενοδοχεία, παραλίες, μπαρ, κλπ, για την προφύλαξη των ταξιδιωτών μετά την άρση των τωρινών μέτρων και εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Στη διάρκεια της εκπομπής «Μένουμε Alpha» ο Γ. Γρηγοριάδης, μπροστά στην γραφική παραλία της Αγίας Άννας, έδωσε πληροφορίες για το πώς προετοιμάζονται για, και πώς περιμένουν, την… μετά τον κορονοϊό ημέρα και το καλοκαίρι οι Ναξιώτες.

kat-alpha.jpg

Τέλος, στο κεντρικό δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Γ. Γρηγοριάδης κατέγραψε τις προετοιμασίες (αλλά και τους προβληματισμούς) των κατοίκων της Νάξου για την επόμενη μέρα και την καλοκαιρινή σεζόν, με επιχειρηματίες του νησιού να αναφέρουν, μεταξύ άλλων: «Προσδοκούμε στον ελληνικό τουρισμό. Η φετινή χρονιά θα είναι ιδανική για τον Έλληνα τουρίστα. Ελπίζουμε σε επιμήκυνση της σεζόν». Επίσης, ο Γ. Γρηγοριάδης ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα ξενοδοχεία αναμένεται να αλλάξουν πολύ σύντομα.

Τις επόμενες ημέρες, ο Γιώργος Γρηγοριάδης θα βρεθεί σε πολλά ακόμη μέρη της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων και, όπως και σήμερα, θα συναντήσει και θα μιλήσει με ανθρώπους, θα μοιραστεί την καθημερινότητά τους και τις σκέψεις τους για την πραγματικότητα που ζούμε και το μέλλον, στέλνοντας χαμόγελα και μηνύματα αισιοδοξίας και δύναμης! Μείνετε συντονισμένοι στα social media της Ε.Α.Σ. Νάξου, όπου θα αναρτώνται καθημερινά τα αποσπάσματα των εμφανίσεων του Γ. Γρηγοριάδη στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες.

Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ίος: Ανοιχτή διαβούλευση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων

Κυριακή 28/09/2025, 18:30, Αίθουσα «Παπαπέτρου» (Χώρα): ο Δήμος Ιητών παρουσιάζει τις κατευθύνσεις χωρικής οργάνωσης και καλεί τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν το σχέδιο.

Νάξος: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες — 3η χρονιά το Δημοτικό Εργαστήρι

Μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας & αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου. Δύο τμήματα: 13–15 & 16+ με δωρεάν συμμετοχή.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο 15χρονος Παναγιώτης Ψαρράς στην ανδρική ομάδα

Πλέι μέικερ από την ακαδημία, ο νεαρότερος της σεζόν ανεβαίνει στο ρόστερ της National League 2· 4ος μικρότερος που έχει πατήσει παρκέ με τον Πανναξιακό.

Τήνος: Ο Independent τη βάζει στο παγκόσμιο προσκήνιο για τα 1.000 ξωκλήσια

Διεθνές αφιέρωμα μιλά για «πάνω από ένα ξωκλήσι ανά 10 κατοίκους» και αναδεικνύει την παράδοση, τα πανηγύρια και τη συνύπαρξη ορθοδόξων–καθολικών.

Κυκλάδες: Το νερό έγινε «υγρός χρυσός» — λογαριασμοί-σοκ και SOS από τα Κουφονήσια (video)

Ο αντ/ρχος Νάξου Βαγγ. Κατσάρας μιλά για «πικρό ποτήρι»· ανομβρία, τουριστική ζήτηση και κόστος αφαλάτωσης πιέζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πάρος: Γήπεδα σε αδιέξοδο — Μάρμαρα «εκτός», συνωστισμός στην Παροικιά

Χωρίς καθαρή θέση από τον Δήμο για την καταλληλότητα των Μαρμάρων· ΑΟ Πάρου και Νηρέας μοιράζονται ώρες στο Στάδιο Παροικιάς, ενώ η Μάρπησσα «κολλάει» στην αδειοδότηση.

Κουφονήσι: Αμερικανοί άφησαν 500€ φιλοδώρημα — «Δεν θα κλείσω μάτι!» λέει ο σερβιτόρος (video)

Παρέα 8 ατόμων κατέπλευσε με σκάφος, έφαγε αστακό και φρέσκα ψάρια· λογαριασμός 750€ και tip 500€ που θα μοιραστεί σε 22 εργαζομένους.

Η παραβίαση των πολωνικών συνόρων από Ρωσικά Drones: Διδάγματα για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας

η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα σαφές και τεκμηριωμένο πλαίσιο για την αξιολόγηση και διαχείριση περιστατικών παραβίασης του εναέριου χώρου της.

Αμοργός: Προσάραξη πολωνικού ιστιοφόρου νότια της Νικουριάς, ρυμούλκηση στην Αιγιάλη

Παρασκευή 19 Αυγούστου: δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους· απαγόρευση απόπλου έως ότου εκδοθεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από νηογνώμονα.

Φολέγανδρος: Ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος κόπηκε στα δύο λόγω κακοκαιρίας

Πλησίον του λιμανιού το Ε/Γ-Τ/Ρ παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους και προσέκρουσε σε βράχια· τμήμα του διαλύθηκε, το υπόλοιπο ανελκύστηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Ηρακλειά: Αντίδραση επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο νερό, τι αναφέρουν, ποια απάντηση πήραν

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ηρακλειάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αυξήσεις στο κόστος ύδρευσης και ζήτησε δίκαιο επιμερισμό δαπανών ανά νησί.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Καναπές… στο δάσος: «φυσικό σαλόνι» στην έξοδο της Κωμιακής ζητά …σωστό καθιστικό

Κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια στο δρόμο Κωμιακής–Απόλλωνα εμφανίστηκε… σαλονάκι. Όμορφη ιδέα, λάθος υλικά: πρόταση για πετρόχτιστα πεζούλια ή ξύλινα παγκάκια, με πρωτοβουλία συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων.