Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος: 700.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση δρόμων σε Αγιο Αρσένιο και Βίβλο

Νάξος: 700.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση δρόμων σε Αγιο Αρσένιο και Βίβλο

|

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 700 χιλ. ευρώ για τη βελτίωση και ασφαλτόστρωση δρόμων Αγίου Αρσενίου – Βίβλου – Ποιοι είναι οι δρόμοι που θα βελτιωθούν

Πριν από δύο ημέρες, η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, με ανάρτησή της αναφέρθηκε στην από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, για έργα υποδομών σε Νάξο, Σέριφο, Κέα, Ανδρο και Αντίπαρο ύψους 7, 7 εκατ ευρώ..    Και για την Νάξο το έργο περιλαμβάνει ” «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση Δρόμων Αγίου Αρσενίου Βίβλου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» ύψους 700.000€”

Και ήρθε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να μας εξηγήσει ποιο είναι το έργο και πως φτάσαμε έως την υπογραφή…  

“Τη χρηματοδότηση ύψους 700 χιλ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την ασφαλτόστρωση δύο χωματόδρομων μήκους περίπου 2,3 χιλ. στα όρια των Κοινοτήτων Αγίου Αρσενίου και Βίβλου.

Το έργο με τίτλο «Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση δρόμων Αγίου Αρσενίου και Βίβλου» εντάχθηκε χθες στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μετά από τη θετική αξιολόγηση της πρότασης που υπέβαλε ο Δήμος μας τον Μάιο του 2021.

Οι δύο χωμάτινοι δρόμοι βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων των Κοινοτήτων Βίβλου και Αγίου Αρσενίου.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη οδός (Αγροτική Οδός 1, μήκους 455 μ.) με αφετηρία τον δρόμο των Καλαμουριών καταλήγει στην τοποθεσία «Καρά» και η δεύτερη οδός (Αγροτική Οδός 2 μήκους 1771 μ.), με αφετηρία τη συμβολή με τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο Καλαμουριών καταλήγει στη θέση «Λάκκοι», όπως απεικονίζονται στο απόσπασμα της δορυφορικής απεικόνισης που ακολουθεί. Η ασφαλτόστρωση των δύο οδών αποσκοπεί στη βελτίωση της βατότητάς τους, της ασφάλειας της κυκλοφορίας, αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, καθώς οι χρήστες θα έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις παρόδιες ιδιοκτησίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προετοίμασε τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, τα οποία και κατατέθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συμπεριληφθούν στη σχετική πρόσκληση του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και  των Δημοτικών Υπηρεσιών, το έργο αξιολογήθηκε θετικά και έτσι η υλοποίησή του δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί από τις Υπηρεσίες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία πρόκειται να υπογραφεί εντός τους επόμενου μήνα”.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη μνήμη του Μανόλη Φακίνου, Προέδρου της Κεραμωτής

Θλίψη στη Νάξο για τον αιφνίδιο θάνατο του Μανόλη Φακίνου – Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νάξος: Ο «Πραματευτής» επιστρέφει – για καλό σκοπό- στο πανηγύρι της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής αναβιώνει για τρίτη χρονιά τον θεσμό του πραματευτή, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Σαντορίνη: Στρώμα ηφαιστειακής τέφρας πάχους 200 μέτρων ανακαλύφθηκε στον βυθό – Προέρχεται από την Κω!

Διεθνής αποστολή με ελληνική συμμετοχή έφερε στο φως μια άγνωστη πτυχή της προϊστορίας του Αιγαίου, αποκαλύπτοντας τις αθέατες συνέπειες μιας κολοσσιαίας έκρηξης.

Ρόσα Ροϊσινμπλίτ: Πέθανε η «γιαγιά της Πλατείας Μαΐου» που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται

Η εμβληματική μορφή των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου» αφιέρωσε τη ζωή της στην αποκάλυψη της αλήθειας για τους «εξαφανισμένους» και τα παιδιά τους.

Κέα 2025: Έρχεται το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ 3×3

Τουρνουά 3×3 στην Κορησσία, 13–14 Σεπτεμβρίου, έναρξη 17:30 • Δηλώσεις συμμετοχής: 6979479851

Γ. Χατζημάρκος: «Καλορίζικη η μείωση φόρων – Καλορίζικος ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μόλις ένα 24ωρο μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, επανήλθε δυναμικά στη ΔΕΘ, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.

Πανσέληνος – Το «ματωμένο φεγγάρι» της Κυριακής: Η ολική έκλειψη Σελήνης ορατή σήμερα και στην Ελλάδα

Σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της 7ης Σεπτεμβρίου – Γιατί η Σελήνη βάφεται κόκκινη και πότε κορυφώνεται η έκλειψη.

Πράσινος μετασχηματισμός στην ακτοπλοΐα με πάνω από 1 δισ. ευρώ, τι ισχύει στις άγονες γραμμές

Νέες ναυπηγήσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις και σταθερά δρομολόγια στις άγονες γραμμές αλλάζουν το τοπίο των θαλάσσιων μεταφορών.

Τι τρώμε σήμερα; Ματσάτα Φολεγάνδρου με κιμά και μυζήθρα

Η παραδοσιακή συνταγή του νησιού αποκτά νέα διάσταση με μια πλούσια σάλτσα κιμά και το άρωμα της μυζήθρας.

Σαντορίνη – Santo Wines: Ο τρύγος του 2025 δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι

Μια δύσκολη χρονιά για τον αμπελώνα του νησιού, που δεν αποτυπώνεται σε τόνους αλλά στη δύναμη των παραγωγών να συνεχίσουν.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.