Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΜύκονος - Salt Bae: "Το νησί είναι εξωφρενικά ακριβό, πρέπει να αλλάξει"

Μύκονος – Salt Bae: “Το νησί είναι εξωφρενικά ακριβό, πρέπει να αλλάξει”

|

Αποκαλυπτικός ο Τούρκος chef, Salt Bae που μιλάει για την επένδυσή του στη Μύκονο – Εξηγεί τι συνέβη και το μαγαζί του έκλεισε για 48 ώρες για φοροδιαφυγή – Τι λέει για το …ακριβό φαγητό στο “νησί των Ανέμων” 

Πρώτα έγινε γνωστός με τον τρόπο που αλατίζει το κρέας και μετά ως επιχειρηματίας…. Ο λόγος για τον Τούρκο chef Νουρσέτ Γκιογκτσέ, πιο γνωστό ως  Salt Bae, ο οποίος έγινε το απόλυτο viral στο internet το 2017, χάρη στον τρόπο που αλατίζει το κρέας, ο οποίος φέτος έκανε απόβαση στη Μύκονο, ανοίγοντας το 14ο εστιατόριο που διατηρεί σε όλο τον κόσμο…  Αλλά, με το καλημέρα στο ελληνικό νησί, ήρθε και το λουκέτο για φοροδιαφυγή και αποδείξεις αξίας 25.800 ευρώ που… ξέχασαν οι υπάλληλοί του να κόψουν. Και όπως ήταν φυσικό έγινε πρωτοσέλιδο. Ενώ δεν έλειψαν και οι …ιστορίες σχετικά με τις πιέσεις που δέχτηκαν οι άνθρωποι της ΑΑΔΕ ώστε να μην κάνουν τη δουλειά τους με το σκεπτικό «εάν τους γράψουμε, θα δυσφημιστούμε στο εξωτερικό». Και όλοι γέλασαν…

Ο Νουσρέτ μίλησε σχετικά στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και είπε πως το θέμα με της αποδείξεις προέκυψε από «τεχνικό λάθος» (!!!), ενώ οι υπεύθυνοί του λένε ότι δεν είχαν πρόθεση να φοροδιαφύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι όλα τα φώτα βρίσκονται πάνω του. Στην ίδια συνέντευξη, ομολόγησαν ότι οι αποδείξεις ήταν «αυτογκόλ», ως αποτέλεσμα πιθανής κακής συνεννόησης μεταξύ των υπαλλήλων που χειρίζονται τα ταμεία του καταστήματος με την εταιρεία που τους παρείχε τα συστήματα έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Σε ερώτηση για το λόγο που άνοιξε στη Μύκονο απαντά: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε γείτονες. Έπειτα η Μύκονος είναι γεμάτη τουρίστες, έχει δυνατό vibe και είναι αρκετά ελκυστικός προορισμός. Όλοι γνωρίζουν ότι πριν ήταν η Ιμπιζα και το Σεν Τροπέ, αλλά τα τελευταία χρόνια Νο 1 προορισμός είναι η Μύκονος. Αυτός λοιπόν είναι και ο βασικός λόγος που ήρθαμε εδώ». Και θα προσθέσει: «Στο νησί ήρθα για πρώτη φορά πριν από δύο καλοκαίρια. Γνώρισα μάλιστα τον Αντώνη Ρέμο. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν η ποιότητα που διέκρινα σε όλες τις υπηρεσίες. Μετά με κέρδισαν οι άνθρωποι με την ευγένειά τους, οι φανταστικές γεύσεις και οι πανέμορφες γυναίκες. Τι άλλο να ζητήσεις;».

 O Νουσρέτ – που πάντως δεν φημίζεται για το φθηνό του φαγητό – καταγγέλλει την ακρίβεια στη Μύκονο. «Το νησί είναι εξωφρενικά ακριβό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί», λέει. «Ο κόσμος έρχεται στη Μύκονο και φεύγει θυμωμένος όχι επειδή δεν πέρασε καλά, αλλά επειδή πλήρωσε πάρα πολλά χρήματα. Το ότι το νησί είναι ακριβό δεν είναι πλέον μυστικό, το ξέρει όλος ο κόσμος. Εγώ λοιπόν δεν θέλω να έρχεται κόσμος στο μαγαζί μου και να λέει ότι πλήρωσε πολλά σε σχέση με την ποιότητα που τους προσφέρουμε. Θέλω να φεύγουν με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν ήρθα άλλωστε εδώ για να βγάλω λεφτά, αλλά για το πρεστίζ και να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ακολουθεί παντού».

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα στο εστιατόριο του Salt Bae; Το Nusr-et Burger, κοστίζει 45 ευρώ, το Rib eye των 300 γρ. τιμάται στα 120 ευρώ, ενώ κάποιες μπριζόλες με φύλλα βρώσιμου χρυσού ξεκινούν από τα 300 ευρώ και φτάνουν στα 500 ευρώ, ανάλογα με το βάρος. Ένα ποτήρι μπίρα κοστίζει 10 ευρώ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Salt Bae αρνήθηκε να σχολιάσει τον σάλο που προκλήθηκε όταν του στην Κωνσταντινούπολη ετοίμασε ένα ειδικό γεύμα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολα Μαδούρο, αλλά σχολίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Μας ενώνουν περισσότερα απ’ όσα μας χώριζαν στο παρελθόν», επισημαίνει, και συμπληρώνει ότι δεν έχει νιώσει ποτέ ότι υπάρχει κάτι το αρνητικό ανάμεσα στους δύο λαούς. «Όλοι μάς αγαπούν και το βλέπετε, το μαγαζί είναι συνέχεια γεμάτο και μάλιστα το επισκέπτονται και αρκετοί Έλληνες».

H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα και αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα lifo.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: “Χριστούγεννα μαζί στη Σύρο” (πρόγραμμα)

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος (πρόγραμμα)

Νάξος – Ιερά Μονή Φανερωμένης: Με επίκεντρο την Αγία Κυριακή, συνάξεις έως τα Χριστούγεννα

Πνευματικές συνάξεις μέχρι τα Χριστούγεννα στην Αγία Κυριακή στη Χώρα της Νάξου

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Ερχονται οι “Νότες το Φθινόπωρο”

Σε Νάξο και Τραγαία έρχονται οι «Νότες το Φθινόπωρο» με την Άννα Δανιηλίδη

Υπουργείο Αθλητισμού: Εφτασε η ώρα της τιμής για τους θρύλους του 2004

Βρούτσης και ΕΠΟ τιμούν τους θρύλους του 2004 - Στο ΟΑΚΑ η βράβευσή τους, πριν από την σέντρα Ελλάδα – Αγγλία

ΠΝΟ – Απεργία: Δεμένα τα πλοία την 20η Νοεμβρίου, ποιος ο λόγος

Στην απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία - Δείτε την σχετική ανακοίνωση

Greek Travel Awards 2024: Αντίπαρος, Κύθνος και Νάξος κέρδισαν εντυπώσεις και βραβεία

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου από τα Greek Travel Awards στο Λονδίνο

ΠΝΑΙ: Ο Μητσοτάκης προτείνει Χατζημάρκο για την ηγεσία της ΕΝΠΕ

Ο Γιώργος Χατζημάρκος προτάθηκε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την σκυτάλη της ΕΝΠΕ

Νάξος – Κλιματική Αλλαγή: Η καλλιέργεια της πατάτας θέμα ημερίδας

Ημερίδα με θέμα “Οι πιθανές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην καλλιέργεια της Ναξιώτικης πατάτας. Αειφόρος γεωργία, προτάσεις και προοπτικές”

Νάξος – Γλινάδο: Πραγματοποίηση διαδικτυακής ενημέρωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς

Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Πραγματοποίηση διαδικτυακής ενημέρωσης για γονείς και εκπαιδευτικούς - Πότε και Που;

Οι καλύτεροι κουλοχέρηδες του Nomini Καζίνο που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2024

Ποιοι είναι οι καλύτεροι κουλοχέρηδες του Nomini Καζίνο που κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο του 2024

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Νάξος: Δρομολογείται ξενοδοχειακή επένδυση 3 αστέρων

Δρομολογείται έργο για νέο ξενοδοχείο στη Νάξο

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

Ο Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας - Τι περιμένουμε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Νάξος: Οταν ο Lennart Neubauer βρέθηκε …δίπλα στον “Σκοπελίτη”

Ο πρωταθλητής κόσμου στο windsurfing, Lennart Neubauer σε ... κόντρα με το Express Skopelitis

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο