Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΜύκονος - Salt Bae: "Το νησί είναι εξωφρενικά ακριβό, πρέπει να αλλάξει"

Μύκονος – Salt Bae: “Το νησί είναι εξωφρενικά ακριβό, πρέπει να αλλάξει”

|

Αποκαλυπτικός ο Τούρκος chef, Salt Bae που μιλάει για την επένδυσή του στη Μύκονο – Εξηγεί τι συνέβη και το μαγαζί του έκλεισε για 48 ώρες για φοροδιαφυγή – Τι λέει για το …ακριβό φαγητό στο “νησί των Ανέμων” 

Πρώτα έγινε γνωστός με τον τρόπο που αλατίζει το κρέας και μετά ως επιχειρηματίας…. Ο λόγος για τον Τούρκο chef Νουρσέτ Γκιογκτσέ, πιο γνωστό ως  Salt Bae, ο οποίος έγινε το απόλυτο viral στο internet το 2017, χάρη στον τρόπο που αλατίζει το κρέας, ο οποίος φέτος έκανε απόβαση στη Μύκονο, ανοίγοντας το 14ο εστιατόριο που διατηρεί σε όλο τον κόσμο…  Αλλά, με το καλημέρα στο ελληνικό νησί, ήρθε και το λουκέτο για φοροδιαφυγή και αποδείξεις αξίας 25.800 ευρώ που… ξέχασαν οι υπάλληλοί του να κόψουν. Και όπως ήταν φυσικό έγινε πρωτοσέλιδο. Ενώ δεν έλειψαν και οι …ιστορίες σχετικά με τις πιέσεις που δέχτηκαν οι άνθρωποι της ΑΑΔΕ ώστε να μην κάνουν τη δουλειά τους με το σκεπτικό «εάν τους γράψουμε, θα δυσφημιστούμε στο εξωτερικό». Και όλοι γέλασαν…

Ο Νουσρέτ μίλησε σχετικά στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και είπε πως το θέμα με της αποδείξεις προέκυψε από «τεχνικό λάθος» (!!!), ενώ οι υπεύθυνοί του λένε ότι δεν είχαν πρόθεση να φοροδιαφύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι όλα τα φώτα βρίσκονται πάνω του. Στην ίδια συνέντευξη, ομολόγησαν ότι οι αποδείξεις ήταν «αυτογκόλ», ως αποτέλεσμα πιθανής κακής συνεννόησης μεταξύ των υπαλλήλων που χειρίζονται τα ταμεία του καταστήματος με την εταιρεία που τους παρείχε τα συστήματα έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Σε ερώτηση για το λόγο που άνοιξε στη Μύκονο απαντά: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε γείτονες. Έπειτα η Μύκονος είναι γεμάτη τουρίστες, έχει δυνατό vibe και είναι αρκετά ελκυστικός προορισμός. Όλοι γνωρίζουν ότι πριν ήταν η Ιμπιζα και το Σεν Τροπέ, αλλά τα τελευταία χρόνια Νο 1 προορισμός είναι η Μύκονος. Αυτός λοιπόν είναι και ο βασικός λόγος που ήρθαμε εδώ». Και θα προσθέσει: «Στο νησί ήρθα για πρώτη φορά πριν από δύο καλοκαίρια. Γνώρισα μάλιστα τον Αντώνη Ρέμο. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν η ποιότητα που διέκρινα σε όλες τις υπηρεσίες. Μετά με κέρδισαν οι άνθρωποι με την ευγένειά τους, οι φανταστικές γεύσεις και οι πανέμορφες γυναίκες. Τι άλλο να ζητήσεις;».

 O Νουσρέτ – που πάντως δεν φημίζεται για το φθηνό του φαγητό – καταγγέλλει την ακρίβεια στη Μύκονο. «Το νησί είναι εξωφρενικά ακριβό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί», λέει. «Ο κόσμος έρχεται στη Μύκονο και φεύγει θυμωμένος όχι επειδή δεν πέρασε καλά, αλλά επειδή πλήρωσε πάρα πολλά χρήματα. Το ότι το νησί είναι ακριβό δεν είναι πλέον μυστικό, το ξέρει όλος ο κόσμος. Εγώ λοιπόν δεν θέλω να έρχεται κόσμος στο μαγαζί μου και να λέει ότι πλήρωσε πολλά σε σχέση με την ποιότητα που τους προσφέρουμε. Θέλω να φεύγουν με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν ήρθα άλλωστε εδώ για να βγάλω λεφτά, αλλά για το πρεστίζ και να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ακολουθεί παντού».

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα στο εστιατόριο του Salt Bae; Το Nusr-et Burger, κοστίζει 45 ευρώ, το Rib eye των 300 γρ. τιμάται στα 120 ευρώ, ενώ κάποιες μπριζόλες με φύλλα βρώσιμου χρυσού ξεκινούν από τα 300 ευρώ και φτάνουν στα 500 ευρώ, ανάλογα με το βάρος. Ένα ποτήρι μπίρα κοστίζει 10 ευρώ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Salt Bae αρνήθηκε να σχολιάσει τον σάλο που προκλήθηκε όταν του στην Κωνσταντινούπολη ετοίμασε ένα ειδικό γεύμα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολα Μαδούρο, αλλά σχολίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Μας ενώνουν περισσότερα απ’ όσα μας χώριζαν στο παρελθόν», επισημαίνει, και συμπληρώνει ότι δεν έχει νιώσει ποτέ ότι υπάρχει κάτι το αρνητικό ανάμεσα στους δύο λαούς. «Όλοι μάς αγαπούν και το βλέπετε, το μαγαζί είναι συνέχεια γεμάτο και μάλιστα το επισκέπτονται και αρκετοί Έλληνες».

H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα και αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα lifo.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Δονούσα στο Greek Islands Trail: Όταν τα μονοπάτια της καρδιάς γίνονται πανελλήνιο σημείο αναφοράς

Η κυκλική διαδρομή Σταυρός–Κέντρος–Μερσήνι–Μεσαριά εντάχθηκε στο εμβληματικό πρόγραμμα G.I.T, προβάλλοντας διεθνώς τη φυσιογνωμία της Δονούσας

ΑΟ Μυκόνου: Χτίζει την επόμενη μέρα στην Basket League, στο στόχαστρο ο Τζέρεμι Έβανς

Αλλαγές στο τεχνικό τιμ, προσθήκες με εμπειρία ΝΒΑ και η αισιοδοξία για… δικό της γήπεδο από την πρεμιέρα

Τουρισμός στην Ελλάδα με επίκεντρο Νάξο και Πάρο: Ανάμεσα στην αγάπη, τις προκλήσεις και την ευθύνη

Η τουριστική "φούσκα" δεν θα σκάσει από την κριτική, αλλά από την έλλειψη σεβασμού και οράματος — Τι σημαίνει να αγαπάς τον τόπο σου στην πράξη

Η Σερβία πετάει… Μύκονο: Νέες πτήσεις από την Air Serbia στην καρδιά του καλοκαιριού

Με νέα εποχική σύνδεση Βελιγράδι–Μύκονος και συνολικά 42 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Ελλάδα, η Air Serbia διευρύνει την παρουσία της στη δημοφιλή ελληνική αγορά

Αλ. Αρβανιτάς: “Ισραήλ vs Ιράν: Ο ακήρυχτος πόλεμος και η «μονοδιάστατη» αλήθεια”

Με δηκτικό ύφος και σπαρταριστή ειρωνεία, ο Αλέξανδρος Αρβανιτάς αποδομεί τον κυρίαρχο δυτικό λόγο για τη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν και αναρωτιέται: Ποιος τελικά έχει δικαίωμα στην άμυνα και ποιος όχι;

Νάξος: Μια γιορτή γεμάτη παιδικά χαμόγελα στον 2ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό

Με τραγούδια, παιχνίδι και συγκίνηση αποχαιρέτησαν τη σχολική χρονιά οι λιλιπούτειοι μαθητές, σε μια γιορτή που πλημμύρισε χαρά και θετικά συναισθήματα.

Η Σαντορίνη «τραγουδά» στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Μια μεγάλη πολιτιστική γιορτή στήνεται στα Φηρά το Σάββατο 21 Ιουνίου, με καντάδες, χορούς και μελωδίες που παντρεύουν την παράδοση με το σήμερα.

Πρόταση Ημέρας: “Ανατολίτικη καυτερή τηγανιά με χοιρινό και μανιτάρια” διά χειρός Μαριέττας Γαλάνη

Από τα παραδοσιακά μαγειρέματα της γιαγιάς έως τη fusion νοστιμιά της εποχής, η Μαριέττα Γαλάνη μετατρέπει κάθε συνταγή σε ιστορία – και το NaxosPress σε ένα πιάτο γεμάτο Κυκλάδες

Πρωκτολογικές παθήσεις: Συμπτώματα, διάγνωση και σύγχρονες λύσεις

Μεταξύ των συνηθέστερων πρωκτολογικών προβλημάτων συγκαταλέγονται οι αιμορροΐδες, η ραγάδα πρωκτού, τα περιεδρικά συρίγγια και αποστήματα, τα κονδυλώματα, καθώς και η κύστη κόκκυγος

Νέα θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα

Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη σε παιδιά - με μορφωμένους γονείς- που μεγαλώνουν μέσα στη στέρηση

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας