Αποκαλυπτικός ο Τούρκος chef, Salt Bae που μιλάει για την επένδυσή του στη Μύκονο – Εξηγεί τι συνέβη και το μαγαζί του έκλεισε για 48 ώρες για φοροδιαφυγή – Τι λέει για το …ακριβό φαγητό στο “νησί των Ανέμων”
Πρώτα έγινε γνωστός με τον τρόπο που αλατίζει το κρέας και μετά ως επιχειρηματίας…. Ο λόγος για τον Τούρκο chef Νουρσέτ Γκιογκτσέ, πιο γνωστό ως Salt Bae, ο οποίος έγινε το απόλυτο viral στο internet το 2017, χάρη στον τρόπο που αλατίζει το κρέας, ο οποίος φέτος έκανε απόβαση στη Μύκονο, ανοίγοντας το 14ο εστιατόριο που διατηρεί σε όλο τον κόσμο… Αλλά, με το καλημέρα στο ελληνικό νησί, ήρθε και το λουκέτο για φοροδιαφυγή και αποδείξεις αξίας 25.800 ευρώ που… ξέχασαν οι υπάλληλοί του να κόψουν. Και όπως ήταν φυσικό έγινε πρωτοσέλιδο. Ενώ δεν έλειψαν και οι …ιστορίες σχετικά με τις πιέσεις που δέχτηκαν οι άνθρωποι της ΑΑΔΕ ώστε να μην κάνουν τη δουλειά τους με το σκεπτικό «εάν τους γράψουμε, θα δυσφημιστούμε στο εξωτερικό». Και όλοι γέλασαν…
Ο Νουσρέτ μίλησε σχετικά στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και είπε πως το θέμα με της αποδείξεις προέκυψε από «τεχνικό λάθος» (!!!), ενώ οι υπεύθυνοί του λένε ότι δεν είχαν πρόθεση να φοροδιαφύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι όλα τα φώτα βρίσκονται πάνω του. Στην ίδια συνέντευξη, ομολόγησαν ότι οι αποδείξεις ήταν «αυτογκόλ», ως αποτέλεσμα πιθανής κακής συνεννόησης μεταξύ των υπαλλήλων που χειρίζονται τα ταμεία του καταστήματος με την εταιρεία που τους παρείχε τα συστήματα έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης.
Σε ερώτηση για το λόγο που άνοιξε στη Μύκονο απαντά: «Πρώτα απ’ όλα είμαστε γείτονες. Έπειτα η Μύκονος είναι γεμάτη τουρίστες, έχει δυνατό vibe και είναι αρκετά ελκυστικός προορισμός. Όλοι γνωρίζουν ότι πριν ήταν η Ιμπιζα και το Σεν Τροπέ, αλλά τα τελευταία χρόνια Νο 1 προορισμός είναι η Μύκονος. Αυτός λοιπόν είναι και ο βασικός λόγος που ήρθαμε εδώ». Και θα προσθέσει: «Στο νησί ήρθα για πρώτη φορά πριν από δύο καλοκαίρια. Γνώρισα μάλιστα τον Αντώνη Ρέμο. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν η ποιότητα που διέκρινα σε όλες τις υπηρεσίες. Μετά με κέρδισαν οι άνθρωποι με την ευγένειά τους, οι φανταστικές γεύσεις και οι πανέμορφες γυναίκες. Τι άλλο να ζητήσεις;».
O Νουσρέτ – που πάντως δεν φημίζεται για το φθηνό του φαγητό – καταγγέλλει την ακρίβεια στη Μύκονο. «Το νησί είναι εξωφρενικά ακριβό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί», λέει. «Ο κόσμος έρχεται στη Μύκονο και φεύγει θυμωμένος όχι επειδή δεν πέρασε καλά, αλλά επειδή πλήρωσε πάρα πολλά χρήματα. Το ότι το νησί είναι ακριβό δεν είναι πλέον μυστικό, το ξέρει όλος ο κόσμος. Εγώ λοιπόν δεν θέλω να έρχεται κόσμος στο μαγαζί μου και να λέει ότι πλήρωσε πολλά σε σχέση με την ποιότητα που τους προσφέρουμε. Θέλω να φεύγουν με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν ήρθα άλλωστε εδώ για να βγάλω λεφτά, αλλά για το πρεστίζ και να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ακολουθεί παντού».
Πόσο κοστίζει ένα γεύμα στο εστιατόριο του Salt Bae; Το Nusr-et Burger, κοστίζει 45 ευρώ, το Rib eye των 300 γρ. τιμάται στα 120 ευρώ, ενώ κάποιες μπριζόλες με φύλλα βρώσιμου χρυσού ξεκινούν από τα 300 ευρώ και φτάνουν στα 500 ευρώ, ανάλογα με το βάρος. Ένα ποτήρι μπίρα κοστίζει 10 ευρώ.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Salt Bae αρνήθηκε να σχολιάσει τον σάλο που προκλήθηκε όταν του στην Κωνσταντινούπολη ετοίμασε ένα ειδικό γεύμα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολα Μαδούρο, αλλά σχολίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Μας ενώνουν περισσότερα απ’ όσα μας χώριζαν στο παρελθόν», επισημαίνει, και συμπληρώνει ότι δεν έχει νιώσει ποτέ ότι υπάρχει κάτι το αρνητικό ανάμεσα στους δύο λαούς. «Όλοι μάς αγαπούν και το βλέπετε, το μαγαζί είναι συνέχεια γεμάτο και μάλιστα το επισκέπτονται και αρκετοί Έλληνες».
H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα και αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα lifo.gr