Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΜύκονος: Και 11.500 ευρώ την εβδομάδα ενοικιάζονται βίλες στο "Νησί των Ανέμων"

Μύκονος: Και 11.500 ευρώ την εβδομάδα ενοικιάζονται βίλες στο “Νησί των Ανέμων”

|

Σε 11.500 ευρώ ανά εβδομάδα ανέρχεται το κόστος για την ενοικίαση πολυτελούς βίλας στη Μύκονο φέτος το καλοκαίρι, τιμή που αναδεικνύει το “Νησί των Ανέμων” σε πρωταθλητή της απόδοσης στη Μεσόγειο, καθώς σε ετήσια βάση φθάνει στο 8,5%. – Τι γίνεται σε Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο 

Και η Ελλάδα έχει τον τρόπο της να έχει κυρίαρχο ρόλο στις αγορές; Πως; Μα έχοντας ως πόλο έλξης τις υπερπολυτελείς κατοικίες στα νησιά των Κυκλάδων κυρίως, ήτοι Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο… Και όπως διαβάαζουμε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, αύξηση της τάξεως του 10% σε μόλις ένα χρόνο, ή 1.000 ευρώ/ εβδομάδα σε συνολικά 11.500 ευρώ/εβδομάδα, καταγράφουν τα ενοίκια των πολυτελών εξοχικών κατοικιών στη Μύκονο, η αγορά της οποίας «αυτονομείται» όλο και περισσότερο από την υπόλοιπη χώρα, έχοντας πλέον ξεκάθαρα διεθνή χαρακτήρα.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία σχετικής έρευνας της Algean Property, εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων, με έμφαση στα πολυτελή εξοχικά, το «Νησί των Ανέμων» παραμένει και φέτος στην κορυφή των παραθεριστικών προορισμών της Μεσογείου, αναφορικά με τις προσφερόμενες αποδόσεις μιας τυπικής εξοχικής κατοικίας πολυτελούς χαρακτήρα, καθώς με βάση την τιμή πώλησης και το προσφερόμενο μίσθωμα προκύπτει ετήσια κεφαλαιακή απόδοση της τάξεως του 8,5%.

Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από ακόμα δύο δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς οι αξίες τέτοιων ακινήτων στη χώρα μας είναι περισσότερο ελκυστικές σε σχέση με παρόμοιες περιοχές στο εξωτερικό, τη στιγμή όμως που το ενοίκιο που μπορεί να εξασφαλίσει ένας ιδιοκτήτης κινείται σε αντίστοιχο επίπεδο.

Ετσι, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Σαντορίνη με ετήσια απόδοση της τάξεως του 6,4%, ενώ στην τρίτη θέση συναντά κανείς άλλο ένα δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, την Πάρο, με προσφερόμενη απόδοση 6,3%.

Οπως τονίζουν οι αναλυτές της Algean Property, τα πολυτελή εξοχικά αποτελούν πλέον ένα επενδυτικό προϊόν που αποκτά όλο και περισσότερη δημοφιλία, καθώς μπορούν να προσδώσουν στους κατόχους τους σημαντικό εισόδημα σε ετήσια βάση, παράλληλα με τη δυνατότητα μελλοντικών υπεραξιών. Αναφορικά με την αγορά της Μυκόνου, όπου η ετήσια απόδοση κατέγραψε μικρή άνοδο κατά 0,1% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, τα στελέχη της Algean θεωρούν πως έχει πλέον αγγίξει το ανώτατο σημείο της, τουλάχιστον από πλευράς αποδόσεων και δύσκολα θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, καθώς οι τιμές πώλησης ακολουθούν πλέον ανοδική πορεία και είναι πιθανό να συμπιέσουν τις προσφερόμενες αποδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον φετινό Απρίλιο, οι διεθνείς αφίξεις στο νησί κατέγραψαν ετήσια άνοδο κατά 58%, έναντι αύξησης 16% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2017 έναντι του 2016.

Στη Μύκονο, οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται κυρίως από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Σκανδιναβίας, των ΗΠΑ, όπως επίσης από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγ. Βρετανία. Οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν προϋπολογισμό που κινείται μεταξύ 800.000 ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ και αναζητούν βίλες όσο το δυνατόν εγγύτερα προς τη Χώρα της Μυκόνου και γενικότερα το νότιο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα προηγούμενα χρόνια, οι εξοχικές κατοικίες λειτούργησαν ως συμπληρωματικό/βοηθητικό τμήμα του κλάδου της φιλοξενίας στην Ελλάδα, καλύπτοντας μέρος της αυξημένης ζήτησης για διακοπές στη χώρα, γεγονός που επέτρεψε την άνοδο των ενοικίων και ως εκ τούτου και τις αποδόσεις, καθώς οι αξίες είχαν ήδη καταγράψει πορεία διόρθωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, η ανάκαμψη της ζήτησης την τελευταία διετία έχει οδηγήσει στην επανεκκίνηση των έργων ανάπτυξης ορισμένων συγκροτημάτων πολυτελών εξοχικών κατοικιών, αν και ο όγκος των νέων αναπτύξεων παραμένει χαμηλός. Ωστόσο, το απόθεμα των πολυτελών κατοικιών αναμένεται να αυξηθεί στο προσεχές διάστημα, καθώς αρκετά από τα νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, που δρομολογούνται, περιλαμβάνουν και τουριστικές κατοικίες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επίσκεψη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης στη Νάξο – Συναντήσεις με φορείς και αυτοψία σε δικαστικές εγκαταστάσεις (video)

Σε διαδοχικές συναντήσεις ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για την πρόοδο έργων και τις ανάγκες της Νάξου στον τομέα της Δικαιοσύνης

Hellenic Seaplanes: Απογειώνονται τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, αλλά όχι σε Μήλο και Σαντορίνη

Παρά την ετοιμότητα της Hellenic Seaplanes, δύο εμβληματικά νησιά μένουν εκτός του εθνικού πτητικού χάρτη λόγω αρνητικών γνωμοδοτήσεων από τις Λιμενικές Αρχές

Μύκονος – Γ. Βρούτσης: Αναβαθμίζεται το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Κόρφο με χρηματοδότηση 731.500€

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Χρήστος Βερώνης ανακοίνωσαν την υλοποίηση του έργου σε ειδική εκδήλωση παρουσία Ολυμπιονικών και αθλητών

«Οι Κούροι ανήκουν στο Φλεριό»: Σαφής αντίθεση στην απομάκρυνσή τους από τη Νάντια Σαλτερή

Δημόσια παρέμβαση της Νάντιας Σαλτερή για την απόφαση του ΚΑΣ – Χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, με κίνδυνο απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας των Μελάνων

Μια Τήνος για όλους: Νέες θέσεις (14) στάθμευσης ΑμεΑ σε κοινότητες του νησιού

Ο Δήμος Τήνου κάνει πράξη την ισότιμη πρόσβαση, με ουσιαστικές παρεμβάσεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε 11 χωριά του νησιού

Στη Νάξο (και φέτος) το ελικόπτερο αεροπυρόσβεσης, ασπίδα προστασίας για το καλοκαίρι

Το ελικόπτερο Kamov Ka-32 σταθμεύει ξανά στο αεροδρόμιο της Νάξου, έτοιμο να επέμβει άμεσα σε κάθε πυρκαγιά στις Κυκλάδες και το Νότιο Αιγαίο

Νάξος: Συνάντηση συνεργασίας Δημάρχου με νέα διοίκηση νοσοκομείων Σύρου και Νάξου

Με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, Δήμος και Διοίκηση των Νοσοκομείων Νάξου και Σύρου συναντήθηκαν σε θετικό και παραγωγικό κλίμα

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Νίκη Βελγίου με πολλά γκολ

Η πρόταση της ημέρας έρχεται από τα Προκριματικά του Μουντιάλ 2026.. Ποια είναι η σημερινή μας επιλογή

Γ. Πολυχρονάκος: «Για τις Κυκλάδες όπως τις αγαπήσαμε, όπως πρέπει να τις παραδώσουμε» (video)

Δήλωση του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με επίκεντρο τις Κυκλάδες, το νερό και το μέλλον της βιώσιμης ανάπτυξης

Νάξος: Ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επαναφέρει την οργανωμένη ναυαγοσωστική προστασία για το 2025, με έμφαση στην πρόληψη, την ασφάλεια και τον σεβασμό στον άνθρωπο

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις