Το υπουργείο Οικονομικών ανακαλεί την άδεια χρήσης παραλίας από το γνωστό κέντρο «Nammos» στην Ψαρού της Μυκόνου. Και αυτό, καθώς η Περιφερειακή Διεύθυνση Αιγαίου διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν τηρούσε τους όρους του συμβολαίου μίσθωσης που έληγε στον Δεκέμβριο του 2019
Και τώρα πως θα ζήσουμε χωρίς την παραλία του Nammos? Βέβαια, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο μας σκέφτηκε. Και έτσι έκλεισε την προς χρήση παραλία μπροστά στο Nammos με το πέρας σχεδόν της καλοκαιρινής περιόδου και μας δίνει τη δυνατότητα ανασύνταξης και ξεκούρασης πριν πάρουμε το δρόμο για την Αράχωβα. Και την προσεχή Άνοιξη και πάλι εδώ είμαστε… Στη Μύκονο… Όπως διαβάζουμε, στην ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης (σ.σ. έως τον Δεκέμβριο του 2019) με την εταιρία «Nammos Restaurant by the Sea» προχώρησε ο προϊστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκαν όροι του συμφωνητικού μίσθωσης.
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση, δεν τηρήθηκε το άρθρο 5 του συμφωνητικού, δεδομένου ότι τοποθετήθηκε από την εταιρία Nammos μια εξέδρα και ένας κεκλιμένος διάδρομος σχήματος ορθογωνίου, αποτελούμενο από μεταλλική βάση και ξύλινο δάπεδο, συνολικής έκτασης 236,40 τ.μ. στις 31 Αυγούστου 2017, για να πραγματοποιηθεί κοινωνική εκδήλωση. Αχ αυτή η συναυλία του Ρέμου… Και όπως είναι λογικό δεν κρίθηκαν επαρκείς οι εξηγήσεις…
Το συμφωνητικό μίσθωσης, όπως αναφέρεται και στην απόφαση ανάκλησής του, αφορούσε μόνο την απλή χρήση του κοινόχρηστου αιγιαλού και παραλίας για την τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών σε συνολική επιφάνεια 339,60 τ.μ.
Η σύμβαση
Στην απόφαση μάλιστα, παρατίθεται αυτούσιο το συγκεκριμένο απόσπασμα του συμφωνητικού, το οποίο παραβιάστηκε κατά την άποψη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και οδήγησε στην ανάκληση του συμφωνητικού μίσθωσης.
Μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη παράγραφο, αναφέρεται ότι απαγορεύεται κάθε άλλη δραστηριότητα πέραν από αυτές που εξυπηρετούν τους λουόμενους με σετ ομπρελών, όπως επίσης απαγορεύεται και οποιαδήποτε επέμβαση που αλλοιώνει τη φυσική μορφολογία και τα βιωτικά στοιχεία των χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης καθώς και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα αυτών.
Ορίζεται επίσης ότι μέσα στο μίσθιο δεν θα γίνει καμία εγκατάσταση και οποιοδήποτε δομικό υλικό, απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στον δημόσιο χώρο ενώ η παραγόμενη στάθμη θορύβου στη μουσική οφείλει να μην υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.
Και βέβαια οι αντιδράσεις ήταν έντονες… Στο διαδίκτυο αρκετοί ήταν αυτοί που ειρωνεύτηκαν την απόφαση του Υπουργείου κάνοντας αναφορά στην περίπτωση Βαρβιτσιώτη, κάποιοι άλλοι ένιωσαν ανακουφισμένοι γιατί θα έχουν την ευκαιρία για να πάνε …Αράχωβα χωρίς τύψεις ενώ παρέμβαση έκανε έως και ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης ο οποίος σε τιτίβισμά του ανέφερε «ο Αλ. Τσίπρας ανακαλεί άδεια χρήσης αιγιαλού στο Ναμος λόγω συναυλίας π το δημόσιο πήρε φόρους γύρω στα 600.000€. Ωραίο μήνυμα στους επενδυτές».
Η ουσία είναι ότι «κάλλιο αργά παρά ποτέ» αρκεί βέβαια να υπάρξει συμμόρφωση από τους επιχειρηματίες και να μην είναι …διακοπή λόγω χειμώνα