Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΛογαριασμοί ΔΕΗ: έρχεται και νέα σφαλιάρα για νησιώτες

Λογαριασμοί ΔΕΗ: έρχεται και νέα σφαλιάρα για νησιώτες

|

Η καθυστέρηση στην διασύνδεση των Κυκλάδων με την Ηπειρωτική Ελλάδα (έπρεπε από το 2016 να έχει ολοκληρωθεί) αποτελεί το μεγαλύτερο βαρίδι στην οικονομική πολιτική της ΔΕΗ μέσω των λογαριασμών – Η ΡΑΕ ζητάει την κατάργηση της επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιωτών 

Αχ, αυτή η νησιωτικότητα… Έννοια, που ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη καθότι ποτέ δεν έχει επί της ουσίας ενεργοποιηθεί. Κι όμως τώρα έφτασε η ώρα να διαβάσουμε για ανισότητες υπέρ των νησιωτών και εις βάρος των κατοίκων που ζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.  Και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας του skai.gr η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας συζητά με τα αρμόδια υπουργεία την κατάργηση της επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιωτών, βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να ελαφρυνθούν οι υπόλοιποι καταναλωτές από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας.

Αν αποδεχθεί κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση αναμένεται να οδηγήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων των νησιωτών που έχουν διαθέσιμο εισόδημα (!!!) και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί (!!!) Όχι, δεν είναι αστείο. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε «Είναι άδικο και στρεβλό το σύστημα της επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρισμού των νησιωτών. Δεν μπορεί φτωχοί κάτοικοι από το χερσαίο τμήμα της χώρας να επιδοτούν πλούσιες επιχειρήσεις στα νησιά». Όχι σοβαρά τα έλεγε… Μάλιστα προχώρησε και σε καταγγελία όσον αφορά το κύκλωμα του πετρελαίου, που δεν άφησε να διασυνδεθούν τα νησιά με καλώδιο, ώστε να μην υπάρχουν οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας.

Η …διασύνδεση

Και πάμε λοιπόν στο διά ταύτα… Όπως είναι γνωστό τον Ιούλιο του 2014 η τότε διοίκηση του ΑΔΜΗΕ υπέγραψε τις συμβάσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα. Το έργο είναι χωρισμένο σε τέσσερις ομάδες και ο συμβατικός χρόνος παράδοσης ήταν 22 μήνες για τις τρεις πρώτες ομάδες και 18 μήνες για την τέταρτη ομάδα. Δηλαδή η διασύνδεση θα έπρεπε να λειτουργεί σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μετά, το Μάιο του 2016.

Το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ, είχε χαρακτηριστεί ως σημαντικής προτεραιότητας, αφού η λειτουργία της διασύνδεσης μεταφράζεται σε εξοικονόμηση περίπου 100 εκατ. ευρώ ετησίως από τους λογαριασμούς ρεύματος. Είναι το ποσό που θα αφαιρεθεί από το κόστος των περίφημων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Ένα χρόνο μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας, η διασύνδεση δε λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι τα καλώδια έχουν ποντιστεί και έχουν τεσταριστεί. Πίσω από την καθυστέρηση κρύβονται προβλήματα σε σχέση με τους υποσταθμούς στο Λαύριο και τη Σύρο. Κάποιες πηγές εκτιμούν ότι καθοριστικής σημασίας για την καθυστέρηση ήταν η αλλαγή που έγινε στον project manager του έργου που πραγματοποιήθηκε το 2015. Κάποιες άλλες πληροφορίες μιλούν για προβλήματα με το χώρο εναπόθεσης των μπάζων στην περιοχή όπου κατασκευάζεται ο υποσταθμός στη Σύρο. Για το θέμα μάλιστα φαίνεται να έχει δημιουργηθεί εστία τριβής με τον ανάδοχο του έργου των υποσταθμών.

Αποτέλεσμα; Ένα αναπτυξιακό έργο που ήδη από το 2016 θα έπρεπε να λειτουργεί και να αφαιρεί κόστη από το ηλεκτρικό σύστημα και τους λογαριασμούς των καταναλωτών, παραμένει ανενεργό και ο λογαριασμός των φουσκωμένων ΥΚΩ συνεχίζει να φτάνει στα σπίτια μας. Μάλιστα η ΔΕΗ όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ζητεί αυξήσεις, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την έγκαιρη λειτουργία της διασύνδεσης.

Η ελληνική …καθυστέρηση

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο οι Κυκλάδες. Ακόμη μεγαλύτερο όφελος θα προκύψει από τη λεγόμενη Διασύνδεση της Κρήτης. Για την Κρήτη έχουν προγραμματιστεί δύο έργα. Το πρώτο είναι ένα έργο ταχείας ολοκλήρωσης (fast track), που επρόκειτο με βάση το σχεδιασμό του ΑΔΜΗΕ να λειτουργεί μέχρι το 2020. Ωστόσο ήδη ακόμη και στο στάδιο της προετοιμασίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους, οι … ελληνικές καθυστερήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ προβλέπεται ανάθεση του έργου τον Ιούνιο  και υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης για την κατασκευή τον ερχόμενο Οκτώβριο, μόλις προ ημερών αναρτήθηκε από τον ΑΔΜΗΕ η διακήρυξη για τη μελέτη … βυθού.

Η καθυστέρηση αυτή ωστόσο σημαίνει κόστος σε χρήμα για τους καταναλωτές ρεύματος. Όσο δεν γίνεται η διασύνδεση της Κρήτης, οι λογαριασμοί συνεχίζουν να επιβαρύνονται με υψηλά ΥΚΩ.

Το όφελος που θα προκύψει από τη λεγόμενη μικρή διασύνδεση είναι σημαντικό. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η λεγόμενη μικρή διασύνδεση αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση έως και 50% του κόστους που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω ΥΚΩ  για την κάλυψη της ηλεκτροδότησης της Κρήτης. Το ποσό σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις αρμοδίων ανέρχεται σε 250 έως 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

Είναι σαφές λοιπόν ότι υπάρχει σημαντική καθυστέρηση, στην ολοκλήρωση του έργου των Κυκλάδων, η οποία θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους για την ηλεκτροδότηση των νησιών και θα ελαφρύνει κατά 100 εκατ. ευρώ το ποσό που πληρώνουν οι καταναλωτές.

Και την ίδια στιγμή το πάθημα των Κυκλάδων, δεν γίνεται μάθημα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν με το καλημέρα καθυστερήσεις στη διαδικασία για τη Διασύνδεση της Κρήτης.

Να σημειωθεί τέλος ότι η υπόθεση της Κρήτης είναι ακόμη πιο περίπλοκη και το έργο εξαιρετικά επείγον, αφού υπάρχει κίνδυνος πολύ σύντομα ενδέχεται να εμφανιστεί πρόβλημα επάρκειας στο νησί. Όπως έχει ήδη προειδοποιήσει η ΔΕΗ θα πρέπει να αποσυρθούν λόγω περιβαλλοντικών κανονισμών οι παλιές πετρελαϊκές μονάδες που σήμερα τροφοδοτούν το νησί. Έτσι εάν δεν υπάρξει κάποια άμεση αντίδραση, υπάρχει είναι ορατό το ενδεχόμενο να εγερθούν ζητήματα επάρκειας για το νησί (ιδιαίτερα στους τουριστικούς μήνες που αυξάνεται η ζήτηση ρεύματος) ή να κληθεί η χώρα να πληρώσει πρόστιμα για παραβίαση των περιβαλλοντικών κανονισμών από τη λειτουργία παλιών ρυπογόνων σταθμών παραγωγής ρεύματος.

Με πληροφορίες από το capital.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επαρχείο Νάξου: Διανομή αύριο (22/03) προϊόντων ΤΕΒΑ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου μέσα από τις δομές του Επαρχείου Νάξου … Ποιες οι προϋποθέσεις

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Το Αιγαίο “πηγαίνει” Μέγαρο Μουσικής με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μάκη Ψαραδέλλη

Μουσικές «ΘΥΜΗΣΕΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πότε θα γίνει η εκδήλωση και ποιοι συμμετέχουν

Σαντορίνη: Το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο “αντίο” στον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία

Την Κυριακή (19/03) έφυγε από τη ζωή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία στη Σαντορινη - Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας την Τετάρτη (22/03)

Στις Μέλανες η τελυταία κατοικία του πατέρα Νικόλαου Μετζητάκου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατέρα Νικόλαου - Ποιοι τον αποχαιρέτησαν

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Δολοφονία Αλκη – Ιατροδικαστής: “Αργός και βασανιστικός ο θάνατός του”

Κατάθεση ιατροδικαστή στη Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη "Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Αλκη"

Ανακάλυψη χαμένης … ηπείρου μετά από σχεδόν 400 χρόνια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο μετά από 375 χρόνια

ΠΝΑι: Από τη Νάξο ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, του Νοσοκομείου Σύρου και τεσσάρων (4) ακόμα νοσοκομείων στο Ν. Αιγαίο

Μήλος: Εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Star Clippers για το 2023

Star Clippers: Η Μήλος νέος προορισμός κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά για το 2023

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Απεργία – Blue Star Ferries: Βράδυ Πέμπτης (16/03) λύνει κάβους το Blue Star Naxos

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση την απεργία της 16ης Μαρτίου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Δυνατότητα γυναικολογικών εξετάσεων (19-27 Μαρτίου) στο Νοσοκομείο Νάξου

Στο Νοσοκομείο της Νάξου έρχεται γατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας - Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος για ναεπικοινωνήσετε

Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων και τα …γίδια στο διάδρομο της Νάξου

Συναγερμός για τα αεροδρόμια: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις – Η προειδοποίηση για… αιγοπρόβατα σε διαδρόμους προσγείωσης με σημείο αναφοράς τη Νάξο

Ο.ΝΑ.Σ.: Ερχεται 7ημερη εκδρομή σε Ουγγαρία – Αυστρία

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει 7ημερη εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη.. Δείτε ημερομηνίες

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

“Αξίζουμε Καλύτερα” – Μ. Πολυκρέτης: Κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με την περιοχή της Ελλης

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη περιοχή της "Ελλης" στη πόλη της Νάξου ανοίγει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης - Που και πότε

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας