Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΚύθνος: Ενταξη αγωγού ύδρευσης για τη Δρυοπίδα στο ΕΣΠΑ Αιγαίου

Κύθνος: Ενταξη αγωγού ύδρευσης για τη Δρυοπίδα στο ΕΣΠΑ Αιγαίου

|

Η κατασκευή αγωγού ύδρευσης στην Δρυοπίδα Κύθνου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου

Στην Κύθνο, το έργο της κατασκευής αγωγού ύδρευσης εντάξαμε σήμερα στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ενα έργο που δίνει λύση σε χρόνιο πρόβλημα του νησιού, για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης της Δρυοπίδος και το οποίο προχωρήσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο Κύθνου που το δούλεψε μελετητικά.  Σε προβλήματα που βασάνιζαν τα νησιά μας για χρόνια, η προτεραιότητα. Η απόδειξη οτι ακόμη και στα πιο δύσκολα χρόνια, η δουλειά με σχέδιο, επιμονή και νοικοκυριό, φέρνει αποτελέσματα. Προχωράμε … κάθε μέρα“. Ποιος το αναφέρει αυτό; Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με την ευκαιρία της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου του έργου “Κατασκευή αγωγού ύρευσης στην Δρυοπίδα Κύθνου”…

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο ενημέρωσης; ” Στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του οικισμού της Δρυοπίδας, νήσου Κύθνου αποσκοπεί  η κατασκευή αγωγού ύδρευσης, που με απόφαση του Περιφερειάρχη,  Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» , με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη  ύψους 927.419,36 ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το έργο «Κατασκευή Αγωγού Ύδρευσης Νήσου Κύθνου», που δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του νησιού, αφορά στην κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου κλειστών αγωγών ύδρευσης, συνολικού μήκους περίπου 5.800 μέτρων, το οποίο ξεκινά από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις αφαλάτωσης που βρίσκονται κοντά στον οικισμό του Μέριχα και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή αποθήκευσης νερού στον οικισμό της Δρυοπίδας. Περιλαμβάνεται επίσης η σύνδεση με ΔΕΔΔΗΕ, για την ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων ύδρευσης που θα κατασκευαστούν.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 30/06/2019 και λήξης η 31/12/2020. Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Κορωνίδας, παρέμβαση για καθαρισμό στο Δημοτικό Σχολείο μετά την πυρκαγιά

Η Κοινότητα Κορωνίδας καλεί σε τακτική συνεδρίαση, ενώ παράλληλα ζητά άμεσες ενέργειες για την προστασία του Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής, μετά το πρόσφατο περιστατικό φωτιάς στον περιβάλλοντα χώρο.

Νάξος – Κινηματογραφική Λέσχη: «Επτά Αινίγματα για τον Ντετέκτιβ Χάρι» απόψε (20/08) με τον αξέχαστο Gene Hackman

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ., στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, συνεχίζεται το κινηματογραφικό αφιέρωμα με την ταινία «Night Moves» του Άρθουρ Πεν.

Με Προμπονά και Καρλοβιτς συνεχίζει δυνατά ο ΑΜΣ Φιλωτίου

Ο έμπειρος κόουτς Γιώργος Προμπονάς και ο φυσικοθεραπευτής Ευάγγελος Καρλοβιτς ανανεώνουν τη συνεργασία τους με τον ΑΜΣ Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ», κρατώντας την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

11.500 καταγγελίες μέσω MyCoast: Οι πολίτες «ελεγκτές» των ελληνικών παραλιών

Ξαπλώστρες χωρίς άδεια, απουσία ναυαγοσωστών και εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση – Ποιες περιοχές «φιγουράρουν» στην κορυφή της αυθαιρεσίας.

Νικόλας Πιτταράς: Ο κτηνοτρόφος της Νάξου που ονειρεύεται «το καλύτερο τυρί του κόσμου»

Από μια μοσχίδα στο Κουρουνοχώρι στις Μέλανες, σε μια από τις μεγαλύτερες φάρμες των Κυκλάδων – Η ιστορία μιας οικογένειας που κρατά ζωντανή την τυροκομική παράδοση.

Ρομποτική Ριζική Νεφρεκτομή: Καινοτόμος Προσέγγιση για τον Καρκίνο Νεφρού

Η ρομποτική ριζική νεφρεκτομή προσφέρει ελάχιστη επεμβατικότητα και ταχύτερη ανάρρωση στους ασθενείς με καρκίνο νεφρού.

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι