Πέμπτη, 26 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες - Τήνος: Τέλη Μαρτίου έτοιμο το υδατοδρόμιο

Κυκλάδες – Τήνος: Τέλη Μαρτίου έτοιμο το υδατοδρόμιο

|

«Ξεκίνησε η κατασκευή του υδατοδρομίου Τήνου: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών μέσα στον Μάρτη….»  – Τι αναφέρει ο κος Χαραλάμπους 

Οι εποχές όπου τα υδατοδρόμια αποτελούσαν πλάνα και φιλοδοξίες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί καθώς πλέον έχει ανοίξει διάπλατα το κεφάλαιο των αδειοδοτήσεων και των κατασκευών τους, με την Τήνο και την Πάτμο να ετοιμάζονται για έναρξη λειτουργίας !

Η Τήνος έρχεται όλο και πιο κοντά στην υποδοχή των πρώτων υδροπλάνων, καθώς αυτές τις  ημέρες πραγματοποιείται η εγκατάσταση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου της, στον εξωτερικό λιμένα του νησιού.

Ειδικότερα, οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίουθαεξυπηρετήσει εκατοντάδεςεπιβάτες όλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους, να παραμένουν στο χώρο αναμονής, να προχωράνε σε έκδοση νέων εισιτηρίων από τους αρμόδιους υπαλλήλους στα κιόσκια του υδατοδρομίου, και να ελέγχονται οι αποσκευές τους πριν το ταξίδι τους.

Άμεσες οι εξελίξεις σε Πάτμο και Σίφνο!
Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίουέχουν βάλει γερές βάσεις αναφορικά με την κατασκευή των υδατοδρομίων τους, με το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων να διαμορφώνεται και να δομείται καθημερινά. Στην Πάτμο έχει  ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή του υδατοδρομίου, ενώ έπεται η μεταφορά και η εγκατάσταση του εξοπλισμού που αφορά τον εξωτερικό και τον εσωτερικό χώρο της υποδομής. 

Παράλληλα στη Σίφνο, κατόπιν της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανάληψη του υδατοδρομίου και την ανάδειξη της Hellenic Seaplanes ως επικρατέστερης εταιρείας, οι εξελίξεις είναι εξίσου άμεσες. Στο νησί έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις γύρω από τουςόρους σύμβασης του έργου και η εταιρεία προχωρά με γοργά βήματα στην εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή του υδατοδρομίου. 

ydatodromio-tinoy-hellenic-seaplanes5.jpg

Τα υδροπλάνα πλησιάζουν στον Άλιμο! 

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης της αδειοδότησης του υδατοδρομίου Αλίμου, η Hellenic Seaplanes έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η περιοχή να αποκτήσει εκτός του υδατοδρομίου και υδάτινο πεδίο. Η στρατηγική αυτή κίνηση αποφασίστηκε από την αρμόδια εταιρεία ώστε ο Άλιμος να προλάβει τις προθεσμίες και να ενταχθεί 100% στο δίκτυο των υδατοδρομίων που θα πραγματοποιήσουν πτήσεις.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, ο Άλιμος θα αποτελέσει το πρώτο υδατοδρόμιο της Αθήναςκαι με αυτόν τον τρόπο γίνεται το σημαντικότερο βήμα για την ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Σποράδες και Εύβοια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος 

Ευχάριστα νέα έρχονται από το δίκτυο υδατοδρομίων στις Σποράδες καθώς οι τεχνικοί φάκελοι των νησιών Σκοπέλου, Αλοννήσου και Σκύρου πλησιάζουν στην έγκρισή τους με σειρά να παίρνουν οι κατασκευές των υδατοδρομίων. 
Αναφορικά με το σύμπλεγμα των υδατοδρομίων Ευβοίας σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κάρυστο, Αλιβέρι και Κύμη το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που προκύπτει περιλαμβάνει τις γνωμοδοτήσεις των φακέλων από τα αρμόδια γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για ταυτόχρονη εκκίνηση των κατασκευών στα επιλεγμένα σημεία. 

Για την εγκατάσταση των χερσαίων υποδομών στο υδατοδρόμιο της Τήνου αλλά και όλες τις εξελίξεις γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους: «Οι εξελίξεις στον κλάδο των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων, με τις πρόσφατες εγκαταστάσεις των χερσαίων υποδομών στην Τήνο, Πάτμο και την Σίφνο μας σκορπίζουν ικανοποίηση και αισιοδοξία σε ένα παρόν που επισκιάζεται με τα θλιβερά γεγονότα του πολέμου στην Ουκρανία. Το σχέδιο της Hellenic Seaplanes για τη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα, με τη φιλοδοξία να γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο, συνεχίζει ακάθεκτο με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα μέσα στη σεζόν! Έχουμε την γνώση και την εμπειρία να τα καταφέρουμε και τα αποτελέσματα των αδειοδοτήσεων και των κατασκευών στα υδατοδρόμια που έχουμε αναλάβει, μας δείχνουν τον δρόμο της επιτυχίας».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Η “Καλυψώ” γύρισε σπίτι, μικρή πράσινη νίκη στη θάλασσα του Αιγαίου (video)

Μια πράσινη χελώνα, μια ιστορία φροντίδας, ένα ταξίδι από τη ζωή στη γραμμή του κινδύνου… πίσω στην ελευθερία – με ψυχή, σκάφος και αγάπη από Νάξο (video)

Στο φως οι σκιές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καλλιέργειες σε βραχονησίδες, όπως η Κανδελιούσσα

Άνω των 100 οι διώξεις για επιδοτήσεις-μαϊμού, εμπλοκή πρώην στελεχών και έλεγχοι για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων – Στη δίνη της πολιτικής αντιπαράθεσης το σκάνδαλο

Ανακοινώνονται σήμερα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Μετά τις 13:00 διαθέσιμα τα αποτελέσματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ – Πού και πώς μπορούν οι υποψήφιοι να δουν τις βαθμολογίες τους

Κοντογεωργόπουλος: «Δεν σκεφτόμουν την υποκριτική, μέχρι που μπήκα μέσα» (video)

Ο Αργύρης από τον «Άγιο Έρωτα» μιλά αποκλειστικά στο NaxosPress για την Επίδαυρο, την τηλεόραση, την πίεση της δουλειάς και τον εαυτό του που κάποιες φορές... ξέχασε να προσέχει.

Naxos Medical: Εξειδικευμένη Νευρολογική Φροντίδα στη Νάξο το Σάββατο 28 Ιουνίου

Ο Νευρολόγος Ευάγγελος Κουρεμένος υποδέχεται ασθενείς στο Naxos Medical για διαγνωστική εκτίμηση και παρακολούθηση νευρολογικών παθήσεων

Γιάννης Πολυχρονάκος στον ΣΚΑΪ: “Θετική η εικόνα στη Νάξο, προβληματισμός λόγω διεθνούς αστάθειας” (video)

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου μίλησε στους «Αταίριαστους» για την τουριστική πορεία του νησιού και την επιφυλακτικότητα των επισκεπτών (video)

ΥΠΑ: Ισχυρή άνοδος το 1ο πεντάμηνο του 2025 στην επιβατική κίνηση, έρχεται διαγωνισμός παραχώρησης

Ρεκόρ για το πρώτο πεντάμηνο στα 24 κρατικά αεροδρόμια – Η Νάξος καταγράφει εκρηκτική αύξηση στις αφίξεις, προσελκύοντας όλο και περισσότερους ταξιδιώτες

Amorgorama: Η επανάσταση της Αμοργού ξεκινά από τη θάλασσα

Από την «τρέλα» στην πράξη – Οι ψαράδες της Αμοργού πρωτοστατούν σε ένα μοντέλο βιώσιμης αλιείας που γίνεται παράδειγμα για όλο το Αιγαίο

Στο επίκεντρο της Ευρώπης η νησιωτικότητα – Συναντήσεις INSULEUR στη Μαγιόρκα

Νέες πρωτοβουλίες και στρατηγικές συνεργασίες για τις νησιωτικές οικονομίες. Κεντρικός ρόλος του Γιάννη Ρούσσου στις ευρωπαϊκές εξελίξεις

Εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας: Ένας πολιτιστικός φάρος λάμπει ξανά

Με την παρουσία Υπουργών, Βουλευτών και πλήθους κόσμου, το ανακαινισμένο μουσείο ανοίγει ξανά τις πύλες του, φιλοξενώντας σπουδαία εκθέματα όπως την “Κόρη της Θήρας”

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού