Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες: Στα 2,7 η αμόλυβδη στη Μήλο και ο Γεωργιάδης "η μείωση...

Κυκλάδες: Στα 2,7 η αμόλυβδη στη Μήλο και ο Γεωργιάδης “η μείωση του ΕΦΚ, άσχημο μήνυμα στις αγορές”

|

Στα 2.70 ευρώ το λίτρο αμόλυβδη στην Μήλο – Στα 2.07 το πετρέλαιο στις Κυκλάδες και ο Γεωργιάδης δηλώνει “«Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, τεράστιο”.

«Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα θα είχε πολύ μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, τεράστιο. Θα έστελνε και ένα άσχημο μήνυμα στις αγορές. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ακρίβειας και επειδή υπάρχει έχουμε βάλει τόσα πρόστιμα, κάνουμε ελέγχους, έχουμε αυξήσει το βασικό μισθό, έχουμε μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί στη λογική να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των συμπολιτών μας ώστε να αντιμετωπίσουν εν μέρει το πρόβλημα της ακρίβειας. Αν γινόταν να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, θα τον είχαμε μειώσει ήδη».

Ποιος τα λέει αυτά; Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην  εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.. Μάλιστα σχολιάζοντας και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης ανέφερε ” Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός αύξησε και τον ειδικό φόρο και το ΦΠΑ στα καύσιμα. Ο κ. Μητσοτάκης αντιθέτως δεν έχει αυξήσει κανέναν φόρο, έχει μόνο μειώσει”

Εχει όμως και συνέχεια…  Απαντώντας στο αν θα συνεχιστεί το μέτρο του Fuel Pass ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ότι «ο κ. υπουργός Οικονομικών έχει πει ότι εφόσον προκύψουν δημοσιονομικά περιθώρια και πιστεύει ότι θα προκύψουν, κάποια μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν. Βούληση της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τον κόσμο στο μέτρο που μπορεί χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά”

Ποια είναι όμως η εικόνα στην αγορά; Να πούμε με το καλημέρα ότι στις Κυκλάδες, το πετρέλαιο πέρασε τα δύο ευρώ. Στα 2.075 το λίτρο και ανεβαίνει…

Τι γίνεται στην Βενζίνη; Στην Ικαρία η τιμή παραμένει σταθερή. Στα 2.630 ευρώ η αμόλυβδη… Στα Δωδεκάνησα, μετά τη Νίσυρο και την Κάσο, έρχεται η Κάλυμνος να κάνει την έκπληξη. Και η τιμή ανέβηκε στα 2.660 ευρώ το λίτρο και μάλιστα με τιμή αγοράς την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Και στις Κυκλάδες; Με βάση πάντα τις ενημερωσεις από την σελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών του αρμόδιου υπουργείου, την Πέμπτη 2 Ιουνίου η μέση τιμή ήταν στα 2,487 ευρώ το λίτρο έναντι 2.442 ευρω το λίτρο για τα Δωδεκάνησα…

Οσο για τις τιμές στα πρατήρια; Σε σύνολο 141 εγγραφών η χαμηλότερη τιμή είναι στη Κέα με 2.361 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη; Σωστά στην Μήλο και δη στα 2.70 ευρώ το λίτρο (!!!) Μάλιστα δύο ακόμη πρατήρια στο νησί είναι πάνω από τα 2.650… Από εκεί και πέρα η μάχη είναι σκληρή. Στα Κατάπολα Αμοργού είμαστε στα 2.680 ευρώ το λίτρο, στη Σέριφο στα 2.670 ευρώ στη Πάρο στα 2.650 και στην Σχοινούσα στα 2.620 ευρώ… Στην Σίφνο πήγαμε στα 2.629 ευρώ και στην Σαντορίνη σταθερά στα 2.613 (Εμπορείο)…

Και στη Νάξο; Εχουμε ενδεχομένως την μεγαλύτερη διαφορά τιμής.. Από τα 2.390 ευρώ έως τα 2.590 ευρώ το λίτρο.. Και με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αρκετοί πρατηριούχοι κρατούν χαμηλά την τιμή καθότι η αγορά βενζίνας είναι πάνω από τα 2.15 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι με ΦΠΑ και το όποιο ποσοστό κέρδους θα έπρεπε να είναι πάνω από τα 2.60 ευρώ… 

.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Κλείνουν τέσσερα σχολεία στις Κυκλάδες, «καμπανάκι» για την εγκατάλειψη των νησιών

Ένα Δημοτικό και τρία Νηπιαγωγεία κατεβάζουν ρολά σε Νάξο και Κέα για το σχολικό έτος 2025-2026 λόγω έλλειψης μαθητών – Τι προβλέπει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μια “πράσινη” ζωή ξεκινά στη Νάξο, πρώτη φωλιά Chelonia mydas στις Κυκλάδες!

Ιστορική στιγμή στον Απόλλωνα – Η πράσινη θαλάσσια χελώνα φωλεοποίησε για πρώτη φορά στη Νάξο, προκαλώντας συγκίνηση, δέος και ευθύνη για το μέλλον.

«Ναξιακά» 2025 – Τιμητικός 14ος τόμος αφιερωμένος στον Στέφανο Εμμ. Ψαρρά

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων τιμά τον φιλόλογο, ιστορικό και ποιητή Στέφανο Ψαρρά με έναν αναμνηστικό τόμο γεμάτο συγκίνηση, λόγο και μνήμη

Καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες: Πολιτισμός, παράδοση και φως σε κάθε γωνιά

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2025, με συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, φεστιβάλ, αφιερώματα και πολιτιστικές δράσεις σε όλα τα νησιά του δήμου.

Νάξος – Αστυνομικό Τμήμα: Σύλληψη 34χρονου για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη διαμονή

Εντοπίστηκε με κοκαΐνη, κεταμίνη, MDMA και κάνναβη – Κατασχέθηκε και πλαστό διαβατήριο

Βρούτσης: Επίσκεψη στη Νάξο για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Νικοδήμου

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Νάξου – Επαφές με φορείς και πολίτες

Νάξος – Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Ομόφωνη αντίθεση στη μεταφορά των Κούρων (video)

Συζήτηση για τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ με θέμα τη συντήρηση και προστασία των αρχαϊκών Κούρων – Σαφές μήνυμα από τον Δήμο, τους φορείς και την τοπική κοινωνία υπέρ της παραμονής τους στον φυσικό τους χώρο.

Νάξος εκτός σεζόν: Όταν ο τουρισμός φεύγει και τα βράδια γεμίζουν με ησυχία

Καθώς οι τουρίστες φεύγουν, η Νάξος επιστρέφει στον δικό της ρυθμό. Οι δρόμοι αδειάζουν, τα φώτα χαμηλώνουν και το νησί ξαναβρίσκει τη φωνή της σιωπής.

Euro Γυναικών: Τελευταία πράξη με combo αξίας στο Πολωνία – Δανία

Η Δανία αποχαιρετά τη διοργάνωση με στόχο τη νίκη – Combo επιλογή στο 2 & Over 2,5 για ποντάρισμα με απόδοση διπλασιασμού

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.