Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες: Πάρος και Μύκονος ψήφισαν να δώσουν επίδομα στέγασης στους γιατρούς

Κυκλάδες: Πάρος και Μύκονος ψήφισαν να δώσουν επίδομα στέγασης στους γιατρούς

|

Η Μύκονος έκανε την αρχή για το 2020: Το ποσό των 80.000 ευρώ θα καταμεριστεί σε δύο κατηγορίες γιατρών, τους επικουρικούς και τους αγροτικούς που υπηρετούν στο “νησί των ανέμων”. Κάθε επικουρικός γιατρός θα λάβει το ποσό των 10.000 ευρώ και κάθε αγροτικός γιατρός με πλήρη θητεία θα λάβει 5.800 ευρώ για ένα έτος – Ποια η πρόταση για τη Πάρο, τι συμβαίνει στην Σέριφο 

Λύση στο ζήτημα της εύρεσης κατοικίας για τους δημοσίους υπαλλήλους, που υπηρετούν εκτός αστικών κέντρων και κυρίως στα νησιά όπου υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση, αναζητούν πολλοί δήμαρχοι. Επισημαίνουν, πάντως, πως σε κάθε περίπτωση το κεντρικό κράτος πρέπει να φροντίσει τους υπαλλήλους του Δημοσίου, αφού αυτός είναι και ο εργοδότης.

Ο Δήμος Μυκόνου ενέκρινε στο δημοτικό του συμβούλιο το ποσό των 80.000 ευρώ συνολικά ως επίδομα στους γιατρούς που θα εργαστούν στο κέντρο υγείας του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 80.000 ευρώ θα καταμεριστεί σε δύο κατηγορίες γιατρών, τους επικουρικούς ιατρούς και τους αγροτικούς που υπηρετούν στο νησί, δίνοντας έτσι το κίνητρο και σε άλλους ιατρούς να πάρουν την απόφαση και να δηλώσουν ως τόπο εργασίας τους τη Μύκονο. Ειδικότερα, κάθε επικουρικός γιατρός θα λάβει το ποσό των 10.000 ευρώ και κάθε αγροτικός γιατρός με πλήρη θητεία θα λάβει το ποσό των 5.800 ευρώ για ένα έτος.

Ο Δήμος Μυκόνου είναι ένας πλούσιος δήμος που δεν έχει πρόβλημα να καταβάλει επίδομα από τον προϋπολογισμό του. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με πολλούς άλλους νησιωτικούς δήμους. «Στην Πάρο τα ενοίκια είναι χαμηλότερα και υπάρχουν περισσότερα σπίτια. Ομως το πρόβλημα παραμένει ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους που παραμένουν όλο τον χρόνο», λέει στην «Καθημερινή» ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές φεύγουν το καλοκαίρι που οι ιδιοκτήτες θέλουν να νοικιάσουν τα σπίτια τους στους τουρίστες. Ομως οι γιατροί, οι πυροσβέστες, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν βρίσκουν σπίτι να μείνουν.

Και ο Δήμος Πάρου αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να δώσει κάποιο επίδομα στους δημόσιους λειτουργούς που θα έρθουν ή θα παραμείνουν στο νησί, γιατί «είναι σαφές ότι υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα», επισημαίνει ο δήμαρχος. Ωστόσο, προσθέτει ότι η επιδότηση και πάλι οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση του κόστους κατοικίας, ενώ παράλληλα στα νησιά δεν υπάρχουν πολλά σπίτια που να είναι κατάλληλα για κατοικία τον χειμώνα. «Δεν έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές, έχουν χτιστεί για θερινές κατοικίες», επισημαίνει.

Ο Δήμος Πάρου έχει αποφασίσει να χτίσει κατοικίες τις οποίες θα παρέχει στους δημόσιους λειτουργούς στον χώρο όπου βρισκόταν το πρώην αεροδρόμιο του νησιού. Πρόκειται για έκταση 250 στρεμμάτων που ανήκει στον δήμο αλλά είχε παραχωρηθεί στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για να γίνει το αεροδρόμιο, οπότε πρέπει τυπικά να επιστραφεί. Πάντως, από την πλευρά του δήμου έχουν γίνει οι προμελέτες ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

«Εχουμε προβλέψει επίδομα σίτισης γιατί ένας αγροτικός γιατρός χρειάζεται κάποιο επιπλέον κίνητρο για να έρθει στη Σέριφο», λέει ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ρεβίνθης. Ο ίδιος ο δήμος νοικιάζει όλο τον χρόνο κάποια σπίτια, τα οποία στη συνέχεια παραχωρεί για κατοικία στους γιατρούς που έρχονται στο νησί. Και προσθέτει: «Τα έξοδα αυτά θα έπρεπε να τα αναλάβει το κεντρικό κράτος γιατί οι δήμοι δεν έχουμε χρήματα. Είμαστε αναγκασμένοι να κόψουμε κάποιο έργο για να εξασφαλίσουμε παροχές πρωτοβάθμιας υγείας και αυτό δεν είναι δίκαιο σε σχέση με άλλους δήμους»,


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Guardian: Οι ξένοι ζουν το όνειρο, οι Έλληνες αποκλείονται από τις διακοπές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπές, την ώρα που ο τουρισμός «σπάει ρεκόρ».

Η Δανία καταργεί τον ΦΠΑ στα βιβλία για να ενισχύσει την ανάγνωση

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την «κρίση ανάγνωσης» στους νέους, καταργώντας τον υψηλότερο φόρο βιβλίου στην Ευρώπη.

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου – Το μήνυμα Βρούτση

Καμία επικινδυνότητα στο Ημεροβίγλι, διαβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας

Το περιστατικό αποκόλλησης εδαφών εντάσσεται στη γεωλογική ιδιομορφία του νησιού – Η Σαντορίνη παραμένει απολύτως ασφαλής

Νάξος: Στις 28 Αυγούστου η 4η λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ειδική συνεδρίαση (λογοδοσία) του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Αυγούστου για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2025

Όταν η ελπίδα έχει τέσσερα πόδια: Σκύλοι θεραπείας στο πλευρό των ασθενών στο νοσοκομείο Μεταξά

Στο νοσοκομείο Μεταξά, οι αγκαλιές με τους τετράποδους φίλους χαρίζουν χαμόγελα και δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι