Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΚυκλάδες - Μύκονος: Μποναμάς 300.000 ευρώ σε 255 δημόσιους υπαλλήλους

Κυκλάδες – Μύκονος: Μποναμάς 300.000 ευρώ σε 255 δημόσιους υπαλλήλους

|

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος προσέφερε οικονομικό βοήθημα με τη μορφή επιδόματος σε 255 δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται σε υπηρεσίες του νησιού – Το ύψος της δαπάνης και η δήλωση του Δημάρχου κου Κουκά 

Ο Δήμος Μυκόνου έχει τον τρόπο του να κερδίζει τις εντυπώσεις… Είναι άλλωστε ένας Δήμος που έχει τον τρόπο του να καλύπτει ανάγκες δημοσίων υπαλλήλων εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν… Πρόσφατα – για έβδομη συνεχή χρονιά – ανακοίνωσε ότι διαθέτει 80.000 ευρώ για τη στήριξη των ιατρών του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, ως βοήθημα στέγασης & σίτισης.

Τώρα; Γίνεται γνωστό ότι για 4η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος προσφέρει οικονομικό βοήθημα για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που επέλεξαν να εργαστούν στο “νησί των ανέμων”. Αναφερόμαστε σε 255 υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες και το κόστος αγγίζει τα 300.000 ευρώ. 

 Οπως σημειώνει δε ο Δήμαρχος Μυκόνου , Κωνσταντίνος Κουκάς “ Ένας σχεδόν 13ος μισθός πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων και συγκεκριμένα στα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό & Πυροσβεστική), τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το ΕΚΑΒ και το παραϊατρικό προσωπικό. Πρόσφατα, με μια άλλη απόφαση, ενίσχυση δόθηκε και στους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Μυκόνου ανεβάζοντας το σύνολο αυτών των ενεργειών γύρω στις 305.000 ευρώ ετήσια επιχορήγηση”.

Αναλυτικά, η δήλωση του κου Κουκά αναφέρει: 

“Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς από τον Δήμο Μυκόνου. Πάνω από 300 χιλιάδες ευρώ, σε 255 δημόσιους υπαλλήλους του νησιού..

Στον απολογισμό μου για το έτος που πέρασε, ένα από τα πράγματα που με κάνουν περήφανο είναι και η πρόσφατη καταβολή του ετήσιου πλέον βοηθήματος ενίσχυσης -για 4η χρονιά- που καθιερώσαμε (στέγαση και σίτιση) ανά μήνα εργασίας, για πάνω από 250 δημόσιους υπαλλήλους που ζουν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νησί μας. Ένας σχεδόν 13ος μισθός πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων και συγκεκριμένα στα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό & Πυροσβεστική), τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το ΕΚΑΒ και το παραϊατρικό προσωπικό. Πρόσφατα, με μια άλλη απόφαση, ενίσχυση δόθηκε και στους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Μυκόνου ανεβάζοντας το σύνολο αυτών των ενεργειών γύρω στις 305.000 ευρώ ετήσια επιχορήγηση.

Περήφανος λοιπόν για δυο πράγματα: Πρώτον γιατί η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας επαληθεύεται στην πράξη και Δεύτερον γιατί τα χρήματα αυτά από δημοτικούς πόρους είναι χρήματα των δημοτών που οι εκπρόσωποί τους ομόφωνα αναγνωρίζουν την προσφορά των υπηρεσιών αυτών. Τον Σεπτέμβριο επίσης πετύχαμε την επέκταση του επιδόματος και στους δημοτικούς υπαλλήλους, ποσό που θα καταβληθεί το 2022.

Ισχυρή πεποίθηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής ήταν και θα είναι πως οι αρχές της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης πρέπει να εκφράζονται με ισχυρή θέληση και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επαληθεύοντας έτσι τον διαχρονικό της ρόλο ως πόλο σταθερότητας και ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξης.

Συνεχίζουμε..” 


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Καθαρίζει φέτος νόμιμα και βιώσιμα τις παραλίες

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθαρίζει τις ακτές της Νάξου. Φέτος πρώτη φορά νόμιμα και βιώσιμα…

Από τη Λάρισα στους Αρκιούς: Παρέλαση για τους μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου

Στους Αρκιούς θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου μαθητές του 13ου Δ. Σχολείου Λάρισας

Κρουαζιέρα: Χρονιά ορόσημο το 2024, 30 κρουαζιερόπλοια (έναντι 9 το 2023) επισκέφθηκαν τη Νάξο (πίνακας)

Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Το 2024 νέα χρονιά σταθμός για την κρουαζιέρα (πίνακας)

Νάξος – Δημοτική Κοινότητα: Αποχώρηση αντιπολίτευσης, καταγγελία για “θεσμική αλλοίωση της λαϊκής βούλησης”

Αποχώρησαν τα μέλη της Αντιπολίτευσης στην Δημοτική Κοινότητα Νάξου στη διάρκεια συνεδρίασης - Ποιοι οι λόγοι που επικαλούνται οι κκ Περράκη - Φουτάκογλου

Μιχ. Καπίρης: Υπουργοί πάνε και έρχονται αδιαφορώντας για τη Νάξο.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Καπίρης γράφει σχετικά με την κυβερνητική αδιαφορία για τη Νάξο και τις υποδομές της

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενίσχυση στο πλήρωμα ασθενοφόρου

Ενίσχυση στο πλήρωμα ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αμοργού - ποιος είναι, πότε αναλαμβάνει δουλειά

Soft2Bet: Η ψηφιακή εξέλιξη που αναβαθμίζει το τοπικό ποδόσφαιρο στη Νάξο

Οι φίλαθλοι μπορούν πλέον να ζουν την ένταση του αγώνα μέσω διαδραστικών στοιχείων όπως στατιστικά γραφήματα και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο.

Ενδοκυκλαδικά: Ανεκτέλεστο το αυριανό (19/03) δρομολόγιο του “Αρτεμις”

Ελέω καιρικών συνθηκών και με την ένταση των ανέμων στις Κυκλάδες να φτάνει και τα 9 μποφόρ, "δεμένο" το "Αρτεμις" στη Σύρο

ΣτΕ – Σίφνος: Απόφαση για να σταματήσει την επέκταση του … μπετόν

Ο δήμος θέλει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο προστασίας του νησιού και προτείνει, μεταξύ άλλων, να απαγορευθεί η ανέγερση υπόσκαφων κτιρίων και να επιτρέπονται πισίνες μόνο σε ξενοδοχεία

Fast Ferries: Αλλαγές στα δρομολόγια των “Αικατερίνη Π” και “Θεολόγος Π”

Λόγω καιρικών συνθηκών δείτε πως αλλάζουν τα δρομολόγια των πλοίων της Fast Ferries ήτοι του "Αικατερίνη Π" και του "Θεολόγος Π"

“Cash or Trash” – Νάξος: Η Βασιλική Κατερίνη πούλησε vintage ραδιόφωνο του ’30 στα 1300 ευρώ (!!!)

Ένα vintage ραδιόφωνο του ’30 στο “Cash or Trash” από την Βασιλική Κατερίνη με καταγωγή από τη Νάξο - Πόσο το πούλησε; (video)

SeaJets – Κυκλάδες: Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, το “SuperJet” ξεκινάει ταξίδια

Στις 20 Μαρτίου το SuperJet κάνει την πρώτη του εμφάνιση για το 2025 στα νερά των Κυκλάδων - Ποιο θα είναι το δρομολόγιό του

Blue Star Delos: Εκτακτη προσέγγιση στην Σύρο, ποιος ο λόγος;

Το Blue Star Delos θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ έκτακτη προσέγγιση στην Σύρο - Ποιος ο λόγος;

Σκαδό – Γυμνάσιο: Με μία ιστορία αγάπης και .. μίσους το ταξίδι των μαθητών στην Πάντοβα (video)

Μαθητές από το Γυμνάσιο Σκαδού ταξίδεψαν στην Πάντοβα της Ιταλίας όπου παρουσίασαν την ιστορία αγάπης και μίσους που φέρεται να διαδραματίστηκε στον Πύργο Κόκκου πριν πολλά χρόνια (video)

Νάξος: Το λουτρό της Αριάδνης και ο αρχαιολόγος Νικόλαος Κοντολέων

Που βρίσκεται το "Λουτρό της Αριάδνης" και ο ρόλος του γνωστού αρχαιολόγου Νικόλαου Κοντολέοντα

Καρυστιανού: Ποια είναι η Ναξιώτισσα δικηγόρος στο πλευρό της;

Η Μαρία Γρατσία που είναι συνεχώς στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού, είχε συμμετάσχει στις εκλογές του 2023 με τα ψηφοδέλτια της «Νίκης».

Νάξος – Fast & Easy: Μία δράση που ήρθε να καλύψει κάθε μας ανάγκη

Fast & Easy.. Γρήγορα και απλά... Μία δράση στις .. δύο ρόδες που έρχεται να καλύψει άμεσα κάθε μας ανάγκη

Αμοργός: Σεισμός 4,1 R με χαμηλό εστιακό βάθος, αισθητός στο νησί του “απέραντου γαλάζιου”

Σεισμός τώρα στην Αμοργό - 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5,9 χιλιόμετρα

Θύελλα Καμαρίου: Ταξίδι είκοσι (20) ωρών μέσω Ιου και Πειραιά για να αναμετρηθεί στη Μήλο με τον Παμμηλιακό

Απίστευτο και όμως Κυκλαδίτικο: Είκοσι (20) ώρες θα ταξιδέψει η Θύελλα Καμαρίου από τη Σαντορίνη στη Μήλο για να αντιμετωπίσει τον Παμμηλιακό το απόγευμα Σαββάτου (15/03)

2η ΥΠΕ – Νάξος: Ανακοινώθηκε ο Μιχάλης Τσαντουλής, νέος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου

Ο Μιχάλης Τσαντουλής και με τη ...βούλα είναι ο νέος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου