Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΚαθορίστε ημερομηνίες για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του 2017

Καθορίστε ημερομηνίες για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του 2017

|

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητάει από τους Εμπορικούς Συλλόγους κάθε νησιού  αλλά και τις επαγγελματικές οργανώσει να καταθέσουν έως τις 24 Φεβρουαρίου τις απόψεις τους για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του 2017 

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα. Και θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Και δη έως τις 24 Φεβρουαρίου με βάση το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις επαγγελματικές οργανώσεις και φορείς των νησιών ώστε να εκφράσουν γραπτώς τις απόψεις τους. Ο λόγος; Μα τι άλλο από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις για το 2017 και οι οποίες θα πρέπει να έχουν συνολική διάρκεια 30 ημερών. Μάλιστα αυτές οι ημέρες, μπορούν να κατανέμονται ελεύθερα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (πχ δύο δεκαπενθήμερα, ή τρία δεκαήμερα, ή έξι πενταήμερα κ.ο.κ) και θα πρέπει να περιλαμβάνουν δύο Κυριακές κατά τις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων. Εάν όμως δεν υπάρχει απόφαση έως τις 24 Φεβρουαρίου, τότε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων έχει το δικαίωμα από τις 22 Μαρτίου και μετά να αφήσει το καθεστώς ως έχει και να πάμε σε ενδιάμεσες  εκπτώσεις για το 2017 το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.
Όπως αναφέρεται και στο σχετικό έγγραφο που εστάλη στα γραφεία των Εμποροεπαγγελματικών Συλλόγων… «Σύμφωνα με την 45/20-01-2017  εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την Εφαρμογή άρθρου 114 του νόμου 4446/2016 για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ισχύει ότι:  «Με δεδομένο ότι ο νόμος 4446/2016 (Α’ 240), ισχύει από τις 22/12/2016, διευκρινίζουμε ότι: Οι Αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας δύνανται να ορίσουν με απόφασή τους, ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους για το έτος 2017, συνολικής διάρκειας τριάντα (30) ημερών και μέχρι τις 22 Μαρτίου του έτους 2017. Αυτές οι τριάντα ημέρες μπορούν να κατανέμονται ελεύθερα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (πχ δύο δεκαπενθήμερα, ή τρία δεκαήμερα, ή έξι πενταήμερα κ.ο.κ) και θα πρέπει να περιλαμβάνουν δύο Κυριακές κατά τις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων (βλ. ενότητα 3).

Πριν την έκδοση αυτής της απόφασης ο Αντιπεριφερειάρχης θα πρέπει με έγγραφό του να ζητήσει  τη γνώμη των τοπικών εμπορικών συλλόγων και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών οργανώσεων (πχ σύλλογοι ιδιωτικών υπαλλήλων) εντός ορισμένης εύλογης προθεσμίας και σε περίπτωση που αυτή η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, δύναται να εκδώσει την απόφαση χωρίς την παραπάνω γνώμη

Σε περίπτωση που τέτοια απόφαση δεν εκδοθεί μέχρι τις 22 Μαρτίου, οι ενδιάμεσες  εκπτώσεις για το 2017 θα λάβουν χώρα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου (περιπτώσεις βα’ και ββ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 15 του ν.4177/2013, όπως ισχύει)»

Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε όπως οι εμπλεκόμενοι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι και επαγγελματικές οργανώσεις να μας αποστείλουν  μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 τις απόψεις τους- προτάσεις τους  σχετικά με το θέμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Να σημειώσουμε ότι στη Νάξο ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος θα απαντήσει λίγο μετά τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου όπου και θα υπάρξει συνάντηση / συζήτηση με όλα τα μέλη του συλλόγου…

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Delos & Blue Star 1: Μια σπάνια νυχτερινή συνάντηση στο λιμάνι της Πάρου (video)

Λόγω απαγορευτικού, οι αφίξεις μετατέθηκαν και το λιμάνι έγινε σκηνικό για μια εικόνα που συνήθως βλέπουμε μόνο το πρωί.

Cloud Mining 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει πλεονεκτήματα σε συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

5 Κορυφαίες Πλατφόρμες Cloud Mining του 2025: Η SIMMining Cloud Mining έχει Πλεονεκτήματα σε Συμβόλαια BTC και DOGE (Ημερήσιες Αποδόσεις $15.888)

Σώστε τις Παραλίες της Νάξου – «Η Πορτάρα δεν αντέχει άλλο»: Σκληρή κριτική και αιτήματα για άμεση προστασία

Στην 34η συνέλευση του κινήματος, οι πολίτες κατήγγειλαν εικόνες ντροπής στον Ιερό Βράχο, καυτηρίασαν τις κινήσεις του Δήμου και απαίτησαν διάλογο, έργα και τέλος στους εκφοβισμούς.

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες στα World Travel Awards – Διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αυθεντικού νησιωτικού προορισμού

Νάξος, Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου – Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλους

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύει την Ακαδημία του, καλωσορίζει τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο προπονητικό team

Με στόχο την αναβάθμιση των τμημάτων υποδομής, ο σύλλογος υιοθετεί τα πρότυπα μεγάλων αθλητικών οργανισμών και προσθέτει ένα ακόμη έμπειρο στέλεχος στο τεχνικό του δυναμικό.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00

Επίκαιρο ερώτημα αφελούς πολίτη: Ο τουρίστας βεβήλωσε την Πορτάρα; ή, οι αρχαιολόγοι την βεβηλώνουν διαχρονικά;

Εμείς βλέπουμε να εξαφανίζεται όλο  και πιο πολύ, από την αιολική ενέργεια, το κονίαμα της λιθοδομής θεμελίωσης. Μπορεί να μας διαβεβαιώσει η αρχαιολογική υπηρεσία ότι αδίκως ανησυχούμε;