Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΚατακτά την απαιτητική Ιταλία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κατακτά την απαιτητική Ιταλία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

|

Με τη παρουσία πέντε (5) παραγωγών από τρία νησιά, η Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, δίνει το παρών στην διεθνή έκθεση τροφίμων και γαστρονομίας, Tutto Food η οποία άνοιξε τις πόρτες της σήμερα (08/05) και θα έχει διάρκεια έως την 11η Μαϊου 

Tutto Food… Μία από τις πιο σημαντικές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο… Πραγματοποιείται στην Ιταλία και δη στο Μιλάνο, σήμερα άνοιξε την αυλαία της και θα έχει διάρκεια έως την Πέμπτη 11 Μαΐου. Και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει το παρών. Για δεύτερη φορά σε αντίστοιχη έκθεση που απορρέει λόγω του γεγονότος ότι είναι Γαστρονομική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019 και στο περίπτερό της συναντάει κανείς πέντε παραγωγούς από τρία νησιά: Σαντορίνη, Ρόδο και Αστυπάλαια… Και μαζί της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων – Κυκλάδων που έχει αναλάβει να γοητεύσει τους επισκέπτες με τις μοναδικές δημιουργίες της χάρη στα προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου…

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο που εκδόθηκε από την Περιφέρεια με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη να δίνει το παρών ως επικεφαλής της αποστολής…

«Σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εκθέσεις τροφίμων στον κόσμο, την Tutto Food, που πραγματοποιείται από 8 έως 11 Μαΐου στο Μιλάνο, συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, όπου ήδη από την πρώτη μέρα των εγκαινίων προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η δυναμική της έκθεσης Tutto Food, η οποία συνδυάζει ιδανικά την καινοτομία με την παράδοση στο χώρο των τροφίμων και της γαστρονομίας,  στηρίζεται στο γεγονός πως δίνει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με αγοραστές και αγορές και να επικοινωνήσουν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για όλους τους εμπλεκόμενους στην διεθνή αγορά των τροφίμων, για να συγκρίνουν εμπειρίες, να αναλύσουν τις τάσεις της αγοράς και να κατανοήσουν την εξέλιξη της κατανάλωσης και τα αγοραστικά πρότυπα μέσα από την οργάνωση εργαστηρίων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συναντήσεων. Προϋπόθεση για την συμμετοχή των παραγωγών στην Tutto Food είναι η τυποποίηση και πιστοποίηση των προϊόντων τους, παράλληλα με την δυνατότητα εξαγωγών σε χώρες του εξωτερικού.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με πέντε (5) παραγωγούς από τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Αστυπάλαια, τα προϊόντα των οποίων έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τους ορίζοντες της επιχείρησής τους και να αποκτήσουν πρόσβαση  όχι μόνο στην μεγάλη ιταλική αγορά, αλλά και στη διεθνή αγορά αφού την επισκέπτονται αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο.

Επικεφαλής της συμμετοχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Tutto Food είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ενώ για μια ακόμη φορά η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων δίνει τον καλύτερό της εαυτό, δελεάζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης με γαστρονομικούς πειρασμούς που αναδεικνύουν τη μοναδική ποικιλία, την ασύγκριτη ποιότητα και τη γεύση των τοπικών προϊόντων των νησιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την διείσδυση της νησιώτικης  παραγωγής στο εξωτερικό.

Ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε μεγάλη έκθεση τροφίμων στο εξωτερικό. Η προσπάθειά μας για εξωστρέφεια και στον τομέα της γαστρονομίας και των αυθεντικών, παραδοσιακών προϊόντων των νησιών μας στις αγορές του εξωτερικού, συνεχίζεται με συνέπεια και σοβαρότητα. Η μεθοδικότητα με την οποία λειτουργούμε, αναγνωρίστηκε και επιβραβεύτηκε με την ανάδειξη του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, μια σημαντική διάκριση που ανοίγει τον δρόμο στα νησιά μας για την κατάκτηση της θέσης που τους αξίζει, μεταξύ των μεγαλύτερων γαστρονομικών προορισμών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις, ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του στόχου μας, που δεν είναι άλλος από την στήριξη και ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στο Μιλάνο, ενισχύει και η συμμετοχή στην Tutto Food του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με ξεχωριστό περίπτερο δίπλα στο περίπτερο της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Νίκο Παπασταματίου».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΕΑΣ Νάξου για Φράγμα Τσικαλαριού: “Ανεπαρκής χρηματοδότηση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα”

Η ανεπαρκής χρηματοδότηση του Φράγματος του Τσικαλαριού δεν λύνει το πρόβλημα της ολοκλήρωσης του συνόλου του έργου

Νάξος – Νοσοκομείο: Ερχεται από τη Σύρο, γιατρός Ουρολόγος για 15 ημέρες

Γιατρός Ουρολόγος έρχεται στο νοσοκομείο Νάξου για δύο εβδομάδες τον Οκτώβριο

Σαντορίνη – Santo Wines: Αποκαλυπτήρια γλυπτού με τη σφραγίδα του Νίκου Κατρή

Πότε και που θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια έργου του Νίκου Κατρή

ΕΡΤ 1 – “Φτάσαμε”: Με τον Ζερόμ Καλούτα ανακαλύπτουμε την Μήλο (video)

«Φτάσαμε» με τον Ζερόμ Καλούτα στη Μήλο - Στο νησί με τις 75 παραλίες και τα γραφικά ψαροχώρια (video)

Εκτακτο – Νάξος: Πρόκληση πυρκαγιάς σε περιοχή των Τριπόδων (video)

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Ορκού στην Νάξο - Παρουσία και ελικοπτέρων (video)

Σίφνος: Ψεύτικη ληστεία με λεία 130.000 ευρώ (!!!)

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ υπεξαίρεσε πάνω από 130.000 ευρώ και σκηνοθέτησε τη ληστεία

Αιγαίο: 163 μετανάστες εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 163 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο

Νάξος – Naxos Medical: Ιατρείο αύριο (28/09) από τον γιατρό Νευρολόγο Ευάγγελο Κουρεμένο

Πότε και που θα βρίσκεται αύριο Σάββατο ο γιατρός - νευρολόγος Ευάγγελος Νευρολόγος

Νάξος – Φράγμα Τσικαλαριού: Μπήκαν υπογραφές, ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες

Εγκρίθηκε η σύναψη της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της αναδόχου εταιρείας Σμίλη ΑΤΕ - Θέμα χρόνου η έναρξη εργασιών

Ισπανία (Μάλαγα): Τέσσερις κανόνες που πρέπει να τηρούν οι τουρίστες, αλλιώς πρόστιμο (!!!)

Μάλαγα Vs Υπερτουρισμός: Οι 4 κανόνες που πρέπει να τηρούν οι τουρίστες – Πρόστιμα έως 750 στους παραβάτες

Fast Ferries: Μία ανάσα από την αγορά των “Διονύσιος Σολωμός” και “Αδαμάντιος Κοραής”

Αλλαγές στην Ελληνική Ακτοπλοία .. Το μπάσιμο της Fast Ferries. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το deal...

Airbnb 2023 – Νάξος και Μικρές Κυκλάδες: Εφτασαν τις 12.000 κλίνες έναντι 8 χιλιάδων κλινών στα ξενοδοχεία (!!!)

Εννέα νησιά στην Ελλάδα που διέλυσαν κάθε έννοια ανταγωνισμού στη σχέση Airbnb και ξενοδοχεία (!!!)

Εκτακτο – Νάξος: Πρόκληση πυρκαγιάς σε περιοχή των Τριπόδων (video)

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Ορκού στην Νάξο - Παρουσία και ελικοπτέρων (video)

TasteAtlas – Σκληρά τυριά: Στη 2η θέση του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου

Ανάμεσα στο 100 κορυφαία τυριά του κόσμου, το ταξιδιωτικό site TasteAtlas συγκαταλέγει 12 ελληνικά τυριά διαφορετικών ειδών και προελεύσεων - Ποια είναι από τις Κυκλάδες

16ο Φεστιβάλ “Ν. Τσελεμεντές”: Τα φώτα έσβησαν, μα η Σίφνος πάντα λάμπει..!! (video & photos)

Η Σίφνος κάθε χρόνο καλεί τα υπόλοιπα νησάκια των Κυκλάδων, καλεί φίλους από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό να παντρέψουν γεύσεις και παραδόσεις, να γίνουν ένα, να περάσουν ένα τριήμερο αφιερωμένο στη φιλοξενία, τα ήθη, τα έθιμα.

Zante Ferries: “Επεισοδιακή” συνεδρίαση και αναμονή για την πώληση των “Σολωμός” και “Κοραής”

Η παρέμβαση της Levante ferries με ανεβασμένη προσφορά κατά 3 εκατ. ευρώ ανέβασε τους τόνους στην γενική συνέλευση

Σίφνος: Ληστεία στο κέντρο της Απολλωνίας (!!!)

Πρωτοφανές για την Σίφνο η ληστεία που έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Σίφνο και συγκεκριμένα στο κέντρο της Απολλωνίας κοντά στον χώρο στάθμευσης από...

Αμοργος – Ενωση Ξενοδόχων: Εντονη γραπτή διαμαρτυρία για τα δρομολόγια

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού

Νάξος – Λιμεναρχείο: Η παρουσία του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά για εξηγήσεις και η επόμενη ημέρα

Η επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα σχετικά με τον πνιγμό της 73χρονης στον Αγιο Γεώργιο Νάξου και η παρουσία ενώπιον του Εισαγγελέα, του αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσαρά