Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΑς κάνουμε χρηστή διαχείριση νερού

Ας κάνουμε χρηστή διαχείριση νερού

|

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρεί σε σύσταση προς τους δημότες για την ορθολογική χρήση του νερού, ζητάει τη προσοχή όλων και σημειώνει ότι έρχονται βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες 

Μεγάλη κουβέντα γίνεται αυτές τις ημέρες για το ζήτημα του νερού. Από τον περασμένο Μάρτιο, τα μέλη της δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» είχαν μιλήσει για την ανάγκη μέτρων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου με τις βροχές να είναι ελάχιστες και τις πληροφορίες να μιλούν οριακή αντοχή των αποθεμάτων έως τα τέλη Αυγούστου. Η τελευταία καλή βροχή έπεσε στη Νάξο τη 3η εβδομάδα του Μαϊου και παραδοσιακά οι καλοκαιρινοί μήνες είναι άνυδροι με εξαίρεση τον Ιούνιο του 2010 και τον Ιούλιο του 2005. Φέτος θα έχουμε αποθέματα στα όρια του 2001 και αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται για τα χειρότερα.
και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κάνει την πρώτη του κίνηση. Μέσω δελτίου Τύπου ενημερώνει για το ζήτημα της ανομβρίας και συστήνει στους πολίτες χρηστή διαχείριση του νερού. Και σε αντίθετη περίπτωση έρχονται πρόστιμα που φτάνουν ακόμη και τα 200 ευρώ ανά παράβαση…

Διαβάστε το σχετικό δελτίο

Λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων και κατ’ επέκταση των περιορισμένων αποθεμάτων ύδατος και ειδικά στους ταμιευτήρες της Φανερωμένης και των Εγγαρών, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εφιστά την προσοχή και ζητά τη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης και όχι άσκοπης και πολλές φορές υπερβολικής κατανάλωσης του πόσιμου ύδατος.

Ο Δήμος καταβάλει κάθε απαιτούμενη ενέργεια και προσπαθεί για την εξασφάλιση επάρκειας ύδατος και για την ορθολογική διαχείρισή του, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη υδροδότηση όλων των περιοχών. Συγχρόνως, όμως, κρίνεται απαραίτητη η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια διαφύλαξης των αποθεμάτων, αποφεύγοντας τη σπατάλη και την αλόγιστη χρήση, καθώς είναι άμεσος ο κίνδυνος εξάντλησης των αποθεμάτων.

Το νερό παρέχεται στους καταναλωτές αποκλειστικά για τις ανάγκες ύδρευσης των ακινήτων και όχι για άλλες χρήσεις όπως άρδευση, πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών και δρόμων κλπ. Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε το νερό με οικονομία για να υπάρξει επάρκεια για όλους. Σε αντίθετη περίπτωση και χωρίς άλλες διατυπώσεις, θα βρεθούμε όλοι στη δυσάρεστη θέση διακοπής της υδροδότησης, αλλά και επιβολής διοικητικών προστίμων, όπως προβλέπεται από τους ισχύοντες κανονισμούς του δήμου και τη νομοθεσία.

Η αλόγιστη χρήση νερού σε περίοδο λειψυδρίας, για πλύσιμο οποιουδήποτε εξωτερικού χώρου, πλύσιμο αυτοκινήτων, πότισμα κήπων, πλήρωση βυτίων μεταφοράς, χρήση σε πισίνες και λοιπών παρόμοιων ενεργειών θεωρείται παράβαση και τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα κοστολογείται ανάλογα από  200,00€ και ανά παράβαση και θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής μέσα στην ίδια περίοδο απαγόρευσης.

Μόνο με οικονομία στη χρήση του νερού και με τη δική σας συνεργασία θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα έλλειψης νερού και να εξασφαλίσουμε την επάρκειά του, ώστε να μη λείψει από κανέναν.

Το νερό είναι υπόθεση όλων μας! Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη! Μην την σπαταλάτε!

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.