Δευτέρα, 16 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΗ ΕΑΣ Νάξου δίνει το παρών στην Food Expo 2017

Η ΕΑΣ Νάξου δίνει το παρών στην Food Expo 2017

|

Η ΕΑΣ Νάξου για 4η σερί χρονιά θα δώσει το παρών στην μεγαλύτερη Ελληνική έκθεση τροφίμων που ανοίγει σήμερα τις πύλες της, την Food Expo 2017 και αναμένεται όπως πάντα να κλέψει τη παράσταση 

Σάββατο 18 Μαρτίου και η καρδιά του ελληνικού εμπορίου χτυπάει στο Metropolitan Expo, δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»… Ο λόγος; Μα γιατί έχουμε την έναρξη της 4ης FOOD EXPO 2017 (διάρκεια έως και την 20η Μαρτίου) και στην οποία θα δώσουν το παρών περισσότερες από 1200 εγχώριες εταιρίες και εκπρόσωποι από 2500 διεθνείς αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εταιρειών τροφίμων και ποτών. Και βέβαια από το ραντεβού αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάσει η

ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ ΑΕ με όλα τα διοικητικά της μέλη… Οι δέκα από τις 13 περιφέρειες της χώρας θα δώσουν κανονικά το παρών, αναμένονται 60.000 επισκέπτες εκπροσωπώντας 28.000 επιχειρήσεις από 64 χώρες απ’ όλο τον κόσμο (!!!)  ενώ εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις, η φετινή FOOD EXPO έχει συγκεντρώσει 156 ξένους εκθέτες από 25 χώρες. Φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Ισπανία η οποία θα συμμετέχει με 18 επιχειρήσεις. Ουσιαστικά μιλάμε για τον μεγαλύτερο αριθμό hosted buyers (περίπου 2.500) που έχει φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα, είτε στο πλαίσιο κάποιας έκθεσης, είτε άλλης εμπορικής αποστολής.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει το προσεχές Σάββατο 18 Μαρτίου (ώρα 17.00) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ την παρουσία του έχει επιβεβαιώσει επίσης ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη πρώτη χρονιά το παρών δίνει η ΕΑΣ Νάξου, έχει δικό της περίπτερο (Hall 3, Stand D30) και ποντάρει που αλλού, στα δικά της προϊόντα. Μάλιστα, την πρώτη χρονιά, η Γραβιέρα Νάξου δέσποζε στην ημερίδα με θέμα «Παραδοσιακά ελληνικά τρόφιμα και τεχνολογία τροφίμων μια αρμονική συνύπαρξη».

Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων

Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) ο οποίος μάλιστα  έθεσε υπό την αιγίδα του και το 6ο Συνέδριο Τεχνολογίας Τροφίμων, το οποίο θα λάβει χώρα, στις 18 και 19 Μαρτίου, στον συνεδριακό χώρο της FOOD EXPO και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) με την επιστημονική καθοδήγηση του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις και Προοπτικές στον τομέα των τροφίμων: Από νεοφανείς ιδέες σε βιομηχανικές εφαρμογές».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, δήλωσε σχετικά: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών είναι ένας δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής κλάδος με ισχυρή δραστηριότητα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η έμφαση που δίνει, λοιπόν, στην εξωστρέφεια βρίσκει στη Food Expo το κατάλληλο περιβάλλον. Στηρίζοντας και φέτος με την αιγίδα του τη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική έκθεση προώθησης εξαγωγών ειδών διατροφής αποτελεί μοναδική ευκαιρία να προωθήσουμε τις θέσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών και να προβάλλουμε τα ανταγωνιστικά προϊόντα μας. Ο ΣΕΒΤ στηρίζει πάντα προσπάθειες οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη του να έρθουν σε επαφή με αγοραστές, προβάλλοντας και στηρίζοντας την Ελλάδα και την οικονομία της. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της FOOD EXPO».
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λειψυδρία: Η αφύπνιση που άργησε, προ των πυλών το Εθνικό Σχέδιο για τα Ύδατα

Σε φάση προμελέτης το μεγάλο έργο ενίσχυσης του Ευήνου, προτεραιότητα η αφαλάτωση στα νησιά – «Η δίψα θα έρθει», προειδοποιούν οι ειδικοί

Μαρίνα Κωνσταντίνου: Νίκη με καρδιά στο Sifnathlon, Μια πιλότος, ένα μετάλλιο, μια πράξη ανθρωπιάς (video)

Κατέκτησε την κορυφή στον αγώνα των 10 χλμ. και χάρισε το δώρο της σε μια μητέρα 7 παιδιών, τιμώντας την αθέατη δύναμη των γυναικών

Πανελλαδικές: Στις 26 ή 27 Ιουνίου οι βαθμολογίες, πότε αναμένονται οι βάσεις

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά – Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν με SMS στους υποψηφίους

Σαντορίνη: Πανελλαδική Πρωτιά για τα Σχολεία της Θήρας στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2025

Με οικολογικό όραμα και δημιουργικότητα, μαθητές από Θήρα κατέκτησαν την 1η θέση στο επίπεδο Α2 του εθνικού διαγωνισμού, αποδεικνύοντας ότι το μέλλον ξεκινά από το σχολείο.

Μήνυμα Ειρήνης από την Ανάφη: «Free Gaza» στην άμμο της ανθρωπιάς

Λιτή δράση αλληλεγγύης από κατοίκους και επισκέπτες στην Ανάφη με ένα μήνυμα που ταξιδεύει: Ελευθερία και ζωή για τη Γάζα.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Ίος: Το αιγαιοπελαγίτικο νησί–μύθος στη μάχη για ένα βιώσιμο μέλλον

Ανάμεσα στην άγρια ομορφιά και την τουριστική ανάπτυξη, η Ίος καλείται να ισορροπήσει την ψυχή της με τις προκλήσεις της εποχής — με όπλα τη φύση, την τέχνη και τους ανθρώπους της.

Νάξος: Ποια είναι η γεύση της; Από την πατάτα και το τυρί έως την … παπιλώνα

Από τα τυριά και τις πατάτες μέχρι το ζαμπόνι και το κίτρο, η Νάξος παραμένει αυθεντική γαστρονομική δύναμη, σε μια εποχή που η αυτάρκεια γίνεται πολυτέλεια.

Ροζέ Μιλλιέξ: Ο Γάλλος που αγάπησε τη Νάξο – Μια ωδή στην «πλούσια καρδιά» του νησιού

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στη σχέση του Γάλλου φιλέλληνα Ροζέ Μιλλιέξ με τη Νάξο, μέσα από το συγκινητικό του άρθρο του 1957. Αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Ήμελλου.

ΑΟ Μυκόνου: Εξι αποχωρήσεις και “Ευχαριστούμε τους πρωταγωνιστές της ανόδου”

Ο Α.Ο. Μυκόνου αποχαιρετά έξι παίκτες που συνέβαλαν καθοριστικά στην ιστορική άνοδο – Λόγια τιμής και ευγνωμοσύνης από τη διοίκηση

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

Νάξος: Μπήκαν τα θεμέλια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, ένα όραμα γίνεται πράξη

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στη Νάξο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί με ελπίδα και προσδοκία την πρόοδο του έργου.