Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΓ. Βρούτσης: "Ληξιπρόθεσμες οφειλές; 2,5 φορές περισσότερες από το 2014"

Γ. Βρούτσης: “Ληξιπρόθεσμες οφειλές; 2,5 φορές περισσότερες από το 2014”

|

Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έφτασαν τον Σεπτέμβριο να είναι 2,5 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 2014, λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.400.091 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία συνολικού ύψους 34,4 δισ. ευρώ!” Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ,  Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης. σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που όπως σημειώνει έφτασαν τον Σεπτέμβριο να είναι 2,5 φορές υψηλότερες σε σχέση με το 2014, λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Η δήλωση του κ. Βρούτση

«Τα στοιχεία της 3ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου του ΚΕΑΟ έτους 2018, αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική.

Ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.400.091 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία συνολικού ύψους 34,4 δισ. ευρώ!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, από την αρχή του χρόνου (2018) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 3,1 δισ. ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 195.485. Την ίδια στιγμή, μόνο το τρίτο 3μηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 493 εκατ. ευρώ. Συγκριτικά, δε, με το 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι 2,5 φορές υψηλότερες! Δηλαδή, από τα 13.767 εκατ. ευρώ το 2014, εκτινάχθηκαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 34.354 εκατ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2018.

Επιβεβαιώνεται στην πράξη, μέσα από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ΚΕΑΟ, ότι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας πολιτικής που θα στοχεύει στη μείωση των εξοντωτικών εισφορών, στη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, καθώς και στην αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρήτη – Ρέθυμνο: Πρόβατα προκάλεσαν ατύχημα, σύλληψη βοσκού (!!!)

Σύλληψη βοσκού για πρόκληση τροχαίου – Τα πρόβατά του βγήκαν στον ΒΟΑΚ

Κυκλάδες: Γιατί θα πετάξουν χαμηλά σήμερα τα πολεμικά αεροπλάνα;

Γιατί πετούν σήμερα μαχητικά σε Πελοπόννησο και Κυκλάδες - Τι ώρα θα γίνει διέλευση; Για ποιο λόγο;

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: “Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα”

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.