Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕπιστροφή φόρου έλαβαν σήμερα 142.000 φορολογούμενοι

Επιστροφή φόρου έλαβαν σήμερα 142.000 φορολογούμενοι

|

Επιστροφή φόρου 45 εκατ. ευρώ έλαβαν σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους όσοι φορολογούμενοι δεν χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και υπέβαλαν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από τις 22 Μάιου έως τις 14 Ιουνίου 2017.

Επιστροφή φόρου 45 εκατ. ευρώ έλαβαν σήμερα  όσοι φορολογούμενοι δεν χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία 

 

Σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα 45 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν σε περίπου 142.000 φορολογουμένους, από τους συνολικά 880.000 φορολογουμένους, η δήλωση των οποίων έχει εκκαθαριστεί και είναι πιστωτική.

Από τις 5.570.012 εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις οι 880.787 δηλώσεις ή το 15,81% του συνόλου είναι πιστωτικές και αντιστοιχούν σε συνολική επιστροφή φόρου 318,6 εκατ. ευρώ ή σε 361 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη επιστρέψει από τα τέλη Ιουνίου φόρο 27,8 εκατ. ευρώ σε 99.905 δικαιούχους επιστροφής, οι οποίοι υπέβαλλαν οριστικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 μέχρι τις 21 Μάιου 2017.

Πέραν από τους 142.000 φορολογουμένους που θα δουν την επιστροφή φόρου στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όσοι φορολογούμενοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου θα λάβουν την επιστροφή φόρου έως τα τέλη Ιουλίου.

Αυτό δεν ισχύσει στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής φόρου υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές θα προηγηθεί φορολογικός έλεγχος των δικαιολογητικών πριν πιστωθούν τα σχετικά ποσά.

Οι 200.000 περίπου φορολογούμενοι που επέλεξαν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους τελευταίοι θα λάβουν επιστροφή φόρου τον Αύγουστο. Για αυτή την κατηγορία φορολογουμένων πιθανώς να προκύψει μια «παρενέργεια». Εάν ενδιάμεσα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ τότε πρώτα θα συμψηφιστεί ο φόρος ακινήτων και ύστερα θα γίνει η επιστροφή του όπου ποσού απομείνει προς πίστωση.

Στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι χρωστούν σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα γίνεται πρώτα ο συμψηφισμός και μετά το ποσό που θα απομείνει – εάν απομένει – θα επιστρέφεται στους δικαιούχους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».