Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕπιμελητήριο Κυκλάδων: Συμμετοχή σε τηλεσύσκεψη με τον ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Συμμετοχή σε τηλεσύσκεψη με τον ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

|

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ιδιαίτερες και ιδιόμορφες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων εξαιτίας του κορωναϊού – Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει καταβάλει το Επιμελητήριο προκειμένου να εντοπίσει, να καταγράψει και να αναδείξει αλλά και  προωθήσει στους αρμόδιους φορείς, όλες τις δυσκολίες. 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από πρόσκληση του βουλευτή Κυκλάδων κ. Νίκου Συρμαλένιου, συμμετείχε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020 σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του να επικοινωνήσει με όλα τα Επιμελητήρια της χώρας για την καλύτερη ενημέρωσή του γύρω από τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας σε κάθε περιοχή εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο αρμόδιος Τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Νίκος Παππάς, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας κ. Γιώργος Τσίπρας, ο υπεύθυνος Οικονομίας κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης και συνεργάτες τους, καθώς και ο πρώην βουλευτής κ. Αντώνης Συρίγος. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από όλα τα νησιά.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε όλη τη χώρα και την διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στόχος της επικοινωνίας και με το Επιμελητήριο Κυκλάδων είναι η συγκέντρωση πληροφοριών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών και το μεσο-μακροπρόσθεσμο σχεδιασμό για το άνοιγμα των νησιών και τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας και η διερεύνηση τρόπων παρέμβασης για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας των νησιών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Γιάννης Ρούσσος, αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αναφέρθηκε αναλυτικά στις ιδιαίτερες και ιδιόμορφες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων εξαιτίας του κορωναϊού. Τόνισε δε ότι το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να τις εντοπίσει, να τις καταγράψει και να τις αναδείξει και τις έχει προωθήσει ήδη στους αρμόδιους φορείς. Όμως από τη συνεχή επαφή που έχει με το σύνολο των επιχειρήσεων των Κυκλάδων είναι φανερό πως τα δύσκολα είναι μπροστά και πως για να επαναλειτουργήσουν ακόμη και οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν μετά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα στον τομέα των καταλυμάτων και της εστίασης, πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιομορφίες αυτές και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των νησιών, προκειμένου η λειτουργία τους να είναι βιώσιμη.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Παππάς δήλωσε ότι κατέγραψε όλα τα θέματα που ανέφεραν τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων όσο και τα μέλη του Δ.Σ. από τα νησιά και τόνισε πως αυτές οι συναντήσεις θα είναι επαναλαμβανόμενες και πως θα υπάρχει πάντα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας με τα Επιμελητήρια προκειμένου να επιτευχθεί εξειδίκευση των προτάσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. 

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία που δείχνει πως η αγάπη για την πόλη ξεκινά από τις μικρές, καθημερινές πράξεις φροντίδας.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.