Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕπιμελητήριο Κυκλάδων: Ενημέρωση πριν από τις εκλογές (11/12)

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ενημέρωση πριν από τις εκλογές (11/12)

|

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την 27η Νοεμβρίου για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων – Με τηλεδιάσκεψη η ενημέρωση στα νησιά εκτός της Σύρου – Με ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές στις 11 Δεκεμβρίου 

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 εν όψει των επικείμενων εκλογών του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Σύρο με απευθείας σύνδεση μέσω του συστήματος τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη και Τήνος. Επιπλέον, έγινε οπτικοακουστική σύνδεση με τους υποψηφίους των νησιών όπου το Επιμελητήριο Κυκλάδων δε διαθέτει γραφεία, δηλαδή  Αμοργό, Ίο, Κέα, Σέριφο και Σίφνο.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και Επικεφαλής του ενός και μοναδικού συνδυασμού «Η Επόμενη Μέρα», κ. Γιάννης Ρούσσος, καλωσόρισε τους φετινούς υποψήφιους των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες συστάσεις, έγινε στους υποψηφίους παρουσίαση του έργου και των στόχων του Επιμελητηρίου και ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την εκλογική διαδικασία, μέσα από την οποία φέτος θα εκλεγούν 51 μέλη Δ.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσταση των υποψήφιων μελών του Δ.Σ. είναι κατά 70% ανανεωμένη σε σχέση με την υφιστάμενη Διοίκηση. Καινούρια πρόσωπα και πολλοί νέοι επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να βουτήξουν στα βαθιά και να εργαστούν προς όφελος του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας των Κυκλάδων, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία των παλαιότερων υποψηφίων και συνεχίζοντας το έργο της επερχόμενης Διοίκησης.

Ο κ. Ρούσσος ευχαρίστησε για την προσφορά τους όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν θέτουν υποψηφιότητα στις φετινές εκλογές και ιδιαίτερα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ. Λεονάρδο Ρούσσο (Α’ Αντιπρόεδρο), κ. Νικόλαο Βασιλικό (Γενικό Γραμματέα) και κ. Αλέξανδρο Συλιβάνη (Οικονομικό Επόπτη) για την αφοσίωσή τους και το χρόνο που έχουν αφιερώσει αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή τους στο πολυδιάστατο έργο του Επιμελητηρίου για τη στήριξη των Κυκλαδικών επιχειρήσεων. Οι προαναφερθέντες ευχαρίστησαν με τη σειρά τους  τον Πρόεδρο και το προσωπικό και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν κοντά στο Επιμελητήριο για οτιδήποτε χρειαστεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των υποψηφίων και της εκλογικής διαδικασίας στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.  Ο κ. Ρούσσος επεσήμανε ότι οι εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που πραγματοποιούνται στις 11 Δεκεμβρίου από τις 08:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ., φέτος θα διεξαχθούν για πρώτη φορά αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, η οποία γίνεται πραγματικότητα μετά από συνεχιζόμενες επαφές με το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και κατάθεση σχετικής πρότασης, με αποτέλεσμα την ένταξή της στο νέο επιμελητηριακό νόμο. Με την ηλεκτρονική ψήφο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους επιχειρηματίες του Νομού Κυκλάδων να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ακόμα και σε όσους δραστηριοποιούνται εποχικά και αφήνουν τα νησιά κατά τη χειμερινή περίοδο, και γενικότερα σε όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, κυρίως στα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στα μικρά νησιά που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους.

Τέλος, ο κ. Ρούσσος έκανε αναφορά στην ένταξη έργου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου που έχει ήδη ανακοινωθεί. Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο διάρκειας τριών ετών και προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ για τη «Δημιουργία cluster για τα Κυκλαδίτικα προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παγκόσμια ημέρα φάρων 2025: Περιήγηση στη ναυτική κληρονομιά της Ελλάδας

Στις 17 Αυγούστου, πολίτες και επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τη σημασία των φάρων και τη συμβολή των φαροφυλάκων.

Αεροδιακομιδή Φολεγάνδρου: Επίσημες διευκρινίσεις από το ΕΚΑΒ για το χρονικό και τις καθυστερήσεις

Το ΕΚΑΒ απαντά στις καταγγελίες για πολύωρη καθυστέρηση στη μεταφορά ασθενούς – Τι αναφέρει για τα επιχειρησιακά πρωτόκολλα, τον ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και τις καιρικές συνθήκες

16ο Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων: Στη Μύκονο ο διάλογος για τη βιωσιμότητα

Πάνω από 100 γυναίκες από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα συζήτησαν για την αειφορία, την τοπική ταυτότητα και τη συμβολή τους στην τουριστική ανάπτυξη.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδριάζει (05/08), στην ατζέντα, καθαρισμοί ακτών, ναοί και αφαλάτωση στη Σχοινούσα

Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα εξετάσουν σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις υποδομές στα νησιά του Δήμου.

6 νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις Κυκλάδες – Παρέμβαση Μονογυιού

Τέσσερα ISUZU 4x4 και δύο υδροφόρα οχήματα ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Κυκλάδες.

37 χρόνια “Απεραθίτικα”: Μια έκδοση–σύμβολο για την πολιτιστική ψυχή της Νάξου

Μιχάλης Φραγκίσκος: Αναδρομή στην πρώτη έκδοση του περιοδικού “Απεραθίτικα” (1η Αυγούστου 1988) και φόρος τιμής στους Μανώλη Γλέζο και Κώστα Κατσουρό

Αναφορά Φόρτωμα για τις ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους των Κυκλάδων

Ο Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπ. Εσωτερικών ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών στα νησιά.

Στη Σύρο ο Πρέσβης της Κίνας – Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Ο Πρέσβης της Κίνας Fang Qiu συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη και συζήτησαν για τουρισμό, επενδύσεις και πολιτισμό.

Οι Αμερικανοί ανακαλύπτουν τη Νάξο – η «αυθεντική» Ευρώπη γίνεται τάση

Η Νάξος και η Λευκάδα στη νέα λίστα προορισμών που επιλέγουν οι Αμερικανοί τουρίστες – στροφή από τα τουριστικά «κλισέ» στην αυθεντική εμπειρία

Φολέγανδρος: Καταγγελία για πολύωρη καθυστέρηση σε αεροδιακομιδή επείγοντος περιστατικού

Ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου με επιστολή προς τους βουλευτές καταγγέλλει ολιγωρία που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και ζητά άμεση ενίσχυση του συστήματος αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)