Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα: Ξεκινάει η εβδομάδα πληρωμών

Ελλάδα: Ξεκινάει η εβδομάδα πληρωμών

|

«Βροχή» τακτικών και έκτακτων πληρωμών μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα 

Μεγάλη εβδομάδα… Ξεκίνημα και έρχονται πληρωμές από το κράτος προς τους δικαιούχους… Είτε σε τακτική ειτε σε έκτακτη μορφή…

Το διήμερο 20 με 21 Απριλίου, δηλαδή Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη θα καταβληθούν οι λεγόμενες «επιταγές ακρίβειας» σε χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με παιδιά, αλλά και οικονομικά αδύναμες ομάδες.

Πέρα από την έκτακτη ενίσχυση όμως που θα δοθεί ως «ανάχωμα στην ακρίβεια», μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν και οι πληρωμές των συντάξεων, αλλά και των μισθών Δημοσίων Υπαλλήλων. Τέλος χρόνου και για την εξόφληση του Δώρου Πάσχα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Όλοι οι δικαιούχοι των έκτακτων ενισχύσεων

Επίδομα τέκνων: επιπλέον μιάμιση μηνιαία δόση επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο, στους δικαιούχους Μαρτίου (δόση δηλαδή που αντιστοιχεί σε 1,5 μήνα). Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 625.000, με περισσότερα από 1 εκατ. παιδιά και το κόστος εκτιμάται σε 97,5 εκατ. ευρώ. Η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης αναμένεται να γίνει στις Μ. Πέμπτη 21 Απρίλη.

Εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους: Δικαιούχοι είναι (όπως τον Δεκέμβριο) συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως), ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ και η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ. Το κόστος υπολογίζεται σε 135 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου.

Εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ σε 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες με κόστος 7 εκατ. ευρώ. Πληρωμή Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου.

Εφάπαξ ενίσχυση 200 ευρώ σε 166.982 δικαιούχους επιδομάτων ΑΜΕΑ με κόστος 33,4 εκατ. ευρώ. Προϋπόθεση να λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Επίσης και εδώ η εξόφληση θα γίνει Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου.

Διπλή δόση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, με κόστος 50,9 εκατ. ευρώ. Τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι ξεκινούν από 200 και μπορεί να φτάσουν έως και τα 900 ευρώ. Ουσιαστικά είναι ποσά ίδια με αυτά που τους καταβάλλονται στις τακτικές πληρωμές. Η έκτακτη ενίσχυση υπολογίζεται πως θα καταβληθεί την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου.

Οι ημερομηνίες εξόφλησης των συντάξεων από τα γκισέ έχουν καθοριστεί να γίνουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα:

# Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Μαΐου 2022 θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, στους συνταξιούχων των τέως ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
# Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο, με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

# Για τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η πληρωμή των συντάξεων όσων προέρχονται από την ασφάλιση των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Πρέπει να σημειωθεί πως «τυχεροί» μέσα από αυτή την διαδικασία –λόγω των αργιών του Πάσχα των Καθολικών- στάθηκαν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ που ήδη μπορούσαν να «σηκώσουν» τις συντάξεις τους μέσω ΑΤΜ από το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης 14 Απριλίου!

Οι συνταξιούχοι των υπόλοιπων Ταμείων θα έχουν την δυνατότητα να σηκώσουν τα χρήματά τους μέσω ΑΤΜ την προηγούμενη ημέρα από αυτή που έχει καθοριστεί για το γκισέ, όπως συμβαίνει κάθε μήνα.

Πριν από το Πάσχα θα γίνει και η πληρωμή του μισθού για τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Συγκεκριμένα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν την Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, δηλαδή πέντε ημέρες νωρίτερα. Η καταβολή της μισθοδοσίας κανονικά θα γινόταν 26 Απριλίου.

Έτσι, δημόσιοι υπάλληλοι της Κεντρικής Διοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας θα δουν τα χρήματά τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου 2022.

Το δώρο Πάσχα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους καταβάλλεται μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για το Δώρο Πάσχα αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών. Το Δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση μη καταβολής του δώρου Πάσχα, μέσα στην τασσόμενη προθεσμία, οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε έχουν υποχρέωση να επεμβαίνουν άμεσα, διενεργώντας ελέγχους και να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την άσκηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από τη 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Πηγή: ΕΡΤ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Κώστας Μακεδόνας έρχεται (16/07) για μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα

Ο αγαπημένος ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στον Μουσικό Περίβολο, με τη συμμετοχή της Χριστιάνας Γαλιάτσου

«ΜΗΛΩΣΙΑ 2025» στο Φιλώτι: Αθλητισμός, μνήμη και πολιτισμός (πλήρες πρόγραμμα)

Το Φιλώτι τιμά πρόσωπα και παραδόσεις μέσα από δυναμικές διοργανώσεις του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» – Ένα πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα για όλους

Πάρος: Ώρα μηδέν για τη νέα δομή υγείας, δύο εκτάσεις στο τραπέζι, αποφασίζει το Υπουργείο

Ομόθυμη η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για σύγχρονες υγειονομικές υποδομές – Το κάλεσμα του Δήμου Πάρου για τεχνική και νομική αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο

Αρχιερείς, τοπικές αρχές και ευλαβείς προσκυνητές τίμησαν τον Άγιο Νικόδημο στην πατρίδα του, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό στην πόλη της Νάξου

Τήνος – Μελωδίες και μήνυμα ζωής στην Τήνο: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού από τη Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μουσική και ανθρωπιά, με παράλληλη δράση στήριξης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο

Σίριους – Μιάλμπι: Κλείνει τον πρώτο γύρο με… διπλασιασμό!

Σίριους – Μιάλμπι: Όλα δείχνουν... διπλό! Η φορμαρισμένη Μιάλμπι στοχεύει κορυφή στην Allsvenskan με νίκη στην Ουψάλα. Ανάλυση, στατιστικά και στοίχημα.

Ποντάροντας πέρα από την παραλία: Γιατί οι νησιώτες επιλέγουν το Hexabet από το σπίτι

Ποντάροντας Πέρα από την Παραλία: Γιατί οι Νησιώτες Επιλέγουν το Hexabet από το Σπίτι

Νάξος – Γλινάδο: Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας, η λειτουργία στον Αγιο Νικόδημο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο Νάξου, τιμώντας την παραμονή της εορτής του Αγίου.

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.