Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα - "Σκλαβενίτης": Νέο υποκατάστημα, αύξηση μισθών στους υπαλλήλους

Ελλάδα – “Σκλαβενίτης”: Νέο υποκατάστημα, αύξηση μισθών στους υπαλλήλους

|

Τη Δευτέρα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 33ο υπερμάρκετ του ομίλου “Σκλαβενίτης” – Η νέα πολιτική σε θέματα μισθών  

Σε αυξήσεις μισθών για τους εργαζομένους που λαμβάνουν μεικτές αποδοχές έως 1.350 ευρώ αποφάσισε να προχωρήσει ο όμιλος «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», ενώ ταυτόχρονα προχωράει και σε έκτακτες παροχές ή διεύρυνση υφιστάμενων για το σύνολο του προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυξήσεις στους μισθούς θα ισχύσουν ήδη από τον Νοέμβριο, πριν δηλαδή από τη λήξη της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας.

Η τελευταία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2023, αλλά παραμένει άγνωστο εάν ο όμιλος θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις ή αυτές θα ενσωματωθούν με κάποιες προσθήκες ή τροποποιήσεις στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που θα υπογραφεί με το σωματείο.

Σε ετήσια βάση οι αυξήσεις μισθών μεταφράζονται σε 17 εκατ. ευρώ, καθώς αφορούν την πλειονότητα των εργαζομένων του ομίλου και συγκεκριμένα τους 25.800 από τους 29.500 (το 87,45%).

Ειδικότερα, από την 1η Νοεμβρίου 2022 οι αποδοχές αυξάνονται ως εξής:

α. Εως 5,5% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μεικτές αποδοχές μέχρι 870 ευρώ.

β. Εως 5% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μεικτές αποδοχές μέχρι 930 ευρώ.

γ. Κατά 4% σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μεικτές αποδοχές μέχρι και 1.300 ευρώ.

δ. Εως 50 ευρώ μηνιαίως σε εργαζομένους με συνολικές μηνιαίες μεικτές αποδοχές από 1.301 ευρώ έως 1.350 ευρώ, με ανώτατο όριο το ποσό των 1.350 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω, οι μηνιαίες μεικτές αποδοχές για τους νεοπροσληφθέντες εργαζομένους πλήρους απασχόλησης διαμορφώνονται στα 870 ευρώ από 825 ευρώ και με τη συμπλήρωση δύο ετών θα ανέρχονται σε 930 ευρώ από 886 ευρώ.

Από τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου αυξάνεται για το σύνολο των εργαζομένων:

Το ποσοστό έκπτωσης για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης από τα καταστήματα της επιχείρησης από 5% σε 7%, κάτι που σημαίνει επιπλέον ετήσιο κόστος 2 εκατ. ευρώ.

Το ετήσιο όριο αγορών από 6.000 ευρώ σε 7.000 ευρώ, ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζομένους, καθώς και για τους εργαζομένους γονείς με τέκνα με ειδικές ανάγκες το ετήσιο όριο αυξάνεται από τις 7.000 ευρώ στις 8.000 ευρώ.

Πρόσφατα εξάλλου ο όμιλος προχώρησε σε έκτακτη παροχή ύψους 200 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο με τη μορφή διατακτικών μέσω της προπληρωμένης κάρτας αγορών.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 33ο υπερμάρκετ της «Σκλαβενίτης» στο εμβληματικό κτίριο της πρώην Renault, στον ομώνυμο κόμβο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Πρόκειται για κατάστημα συνολικής έκτασης 16.500 τ.μ. στο οποίο απασχολούνται πάνω από 230 άτομα. Διαθέτει δύο υπόγεια πάρκινγκ και ένα πάρκινγκ στο δώμα με συνολικά πάνω από 200 θέσεις στάθμευσης, ενώ στη στέγη έχουν εγκατασταθεί 500 πάνελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα kathimerini.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιάκωβος Καμπανέλλης: «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» ζωντάνεψε στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας τίμησε τον Ναξιώτη δημιουργό με μια δυνατή σατιρική παράσταση

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Τέταρτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας φέτος

Μικρή Βίγλα ... 31 νεογέννητες χελώνες έφτασαν στη θάλασσα με τη βοήθεια εθελοντών και Λιμεναρχείου

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Πανηγύρι του Σταυρού στη Δονούσα: Παράδοση, γλέντι και πίστη 13–14 Σεπτεμβρίου

Η Δονούσα ντύνεται γιορτινά για την Υψωση του Τιμίου Σταυρού με παραδοσιακά έθιμα, φαγητό, χορό και περιφορά εικόνας στο λιμάνι.

Γιάννης Σιώτος: «Η προσπάθεια του Δημάρχου Τήνου να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη κατέρρευσε»

Με αιχμηρή ανακοίνωση, ο πρώην Δήμαρχος Τήνου απαντά στον Παναγιώτη Κροντηρά μετά την αρχειοθέτηση της μήνυσης για τα «διαγραμμένα αρχεία».

Φ. Φόρτωμας: “Είναι λάθος που δεν έχουν συμπεριληφθεί μικρά νησιά των Κυκλάδων στη μείωση του ΦΠΑ” (video)

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή Cyclades On Air, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε ζητήματα φορολογίας, υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών.

Αντίο στον Γιώργο Κωβαίο: Ο 92χρονος Σχοινουσιώτης που χόρεψε μέχρι το τέλος

Η Σχοινούσα αποχαιρετά έναν άνθρωπο-σύμβολο χαράς και λεβεντιάς, που κάθε χρόνο έδινε το δικό του ρυθμό στη Γιορτή Φάβας.

Hike n’ Capture – Τετραήμερο retreat φωτογραφίας και πεζοπορίας στην Αμοργό

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Αμοργός φιλοξενεί ένα μοναδικό σεμινάριο που συνδυάζει τη φωτογραφία με την πεζοπορία, σε συνεργασία με τη σχολή φωτογραφίας Luz Visual Studies.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αστροβραδιά στη Νάξο: Μια μοναδική εμπειρία παρατήρησης του ουρανού

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση, διοργανώνει απόψε μια μαγευτική βραδιά στο ΔΑΚ Νάξου με τηλεσκόπια και ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media