Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα - ΠΕΝΕΝ: Προδοτική απόφαση, αύξηση μόνο για το 2022

Ελλάδα – ΠΕΝΕΝ: Προδοτική απόφαση, αύξηση μόνο για το 2022

|

Προδοτική στάση και απόφαση χαρακτηρίζεται από την ΠΕΝΕΝ αυτή της ΠΝΟ για τερματισμό της απεργίας. Πως το δικαιολογεί και τι αναφέρει για τη συνέχεια των δράσεων 

Η απόφαση για την λήξη της απεργίας των πλοίων δεν ήρθε χωρίς αντιδράσεις και δεν ήταν ομόφωνη. Οπως μας αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) κατέθεσε πρόταση για συνέχιση της απεργίας και έλαβε πέντε από τις 14 ψήφους…. Και με ανακοίνωσή της μετά την απόφαση της ΠΝΟ για τερματισμό της απεργίας, έκανε λόγο για «προδοτική απόφαση» ενάντια στις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

Ο εκπρόσωπος της ΠΕΝΕΝ κατά τη διάρκεια της συνάντησης ΠΝΟ – ΣΕΕΝ ανέδειξε τα ναυτεργατικά προβλήματα, τόνισε αναλυτικά τις τεράστιες απώλειες που είχε το ναυτεργατικό εισόδημα 2011-2019 και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι την διετία 2020 -2021 αυτό συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο αφού η μεγάλη πλειοψηφία των ναυτεργατών βρέθηκε εκτός εργασίας καθώς το 70% των πλοίων ήταν σε πολύμηνη ακινησία και αποδρομολογημένα.

Η ΠΕΝΕΝ υποστηρίζει ότι υπήρξε «πολύωρο όργιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων» με αποτέλεσμα και κατάληξη να εγκαταλειφθεί από οποιαδήποτε αύξηση το διάστημα 2020-2021  και η αύξηση να αφορά μόνο το 2022 η οποία θα είναι 3%, ενώ από την άλλη κυβέρνηση-υπουργείο Ναυτιλίας (με την αποδοχή της πλειοψηφίας της ΠΝΟ) έχουν απορρίψει όλα τα αιτήματα που αφορούν την αντιλαϊκή τους πολιτική  και έτσι αυτά παραπέμπονται στο αόριστο και μακρινό μέλλον. «Πρόκειται για μια κατάπτυστη συναίνεση για να μην θιγεί στο ελάχιστο η ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική που είναι υπεύθυνη για τα συσσωρευμένα και οξυμένα ναυτεργατικά προβλήματα» συμπληρώνει. 

Να τονίσουμε τέλος ότι υπάρχει πρόταση για παρουσία την Πέμπτη 16  Δεκέμβρη, στις 6 το  απόγευμα, στο  Σύνταγμα, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό του 2022  και για μετρά προστασίας της  υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία . 

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από την ΠΕΝΕΝ αναφέρει: 

Στην συνάντηση που έγινε σήμερα για την υπογραφή και ανανέωση της ΣΣΕ Ακτοπλοΐας ο ΣΕΕΝ πρότεινε αυξήσεις οι οποίες είναι απαξιωτικές για τους Ναυτεργάτες, των οποίων το εισόδημα έχει δεχθεί συντριπτικό πλήγμα όλα τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα πρότειναν 3ετή ΣΣΕ: 0% για το 2020, 0% για το πρώτο δεκάμηνο του 2021, 1% για το διάστημα Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2021, 1% για το πρώτο 7μηνο του 2022 και επιπλέον 1% για το υπόλοιπο τους έτους!

Η υποτιθέμενη βελτιωμένη πρότασή τους κινήθηκε για άλλη μια φορά στην κατεύθυνση να σπρώξουν ψίχουλα στους Ναυτεργάτες απορρίπτοντας κάθε σκέψη περί πραγματικών αυξήσεων που θα καλύψουν το χαμένο Ναυτεργατικό εισόδημα.

Η πρότασή τους αυτή είναι πολύ κάτω και από το επίπεδο του πληθωρισμού, ο οποίος τον Νοέμβρη εκτινάχθηκε στο 4,8 % και αναμένεται να κλείσει τον Δεκέμβρη στο 5,5%, μεσοσταθμικά η προτεινόμενη αύξηση στην βάση 3ετούς ΣΣΕ είναι 0,70%.

Στην διάρκεια της συνάντησης ΠΝΟ – ΣΕΕΝ ο εκπρόσωπος της ΠΕΝΕΝ ανέδειξε τα ναυτεργατικά προβλήματα, τόνισε αναλυτικά τις τεράστιες απώλειες που είχε το ναυτεργατικό εισόδημα 2011-2019 και ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι την διετία 2020 -2021 αυτό συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο αφού η μεγάλη πλειοψηφία των Ναυτεργατών βρέθηκε εκτός εργασίας καθώς το 70% των πλοίων ήταν σε πολύμηνη ακινησία και αποδρομολογημένα.

Όλους αυτούς τους μήνες οι Ναυτεργάτες κλήθηκαν να επιβιώσουν με φτωχοεπιδόματα εξαθλίωσης είτε ήταν σε αναστολή σύμβασης είτε επιδοτούμενοι στο ΓΕΝΕ.

Είναι σαφές ότι οι προτεινόμενες αυξήσεις είναι στο πλαίσιο του εφοπλιστικού και κυβερνητικού δόγματος περί βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας της Ναυτιλίας η οποία δεν πρέπει να διαταραχθεί με υπερβολικές αυξήσεις…..!!

Οι ανάγκες των Ναυτεργατών, τα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματά τους στέλνονται με αυτό τον τρόπο στο καλάθι των σκουπιδιών και προκλητικά επιζητούν (ΣΕΕΝ – ΥΕΝ) την σύνεση, την υπευθυνότητα, τον ρεαλισμό και τελικά την προσαρμογή και την υποταγή των Ναυτεργατών στους εφοπλιστές και στην πολιτική τους!

Σε συνέχεια της ανωτέρω πρότασης υπήρξε πολύωρο όργιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με αποτέλεσμα και κατάληξη να εγκαταλειφθεί από οποιαδήποτε αύξηση το διάστημα 2020-2021 και η αύξηση να αφορά μόνο το 2022 η οποία θα είναι 3%.     

Από την άλλη κυβέρνηση – ΥΕΝ (με την αποδοχή της πλειοψηφίας της ΠΝΟ) έχουν απορρίψει όλα τα αιτήματα που αφορούν την αντιλαϊκή τους πολιτική και έτσι αυτά παραπέμπονται στο αόριστο και μακρινό μέλλον.

Πρόκειται για μια κατάπτυστη συναίνεση για να μην θιγεί στο ελάχιστο η ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική που είναι υπεύθυνη για τα συσσωρευμένα και οξυμένα Ναυτεργατικά προβλήματα.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία τα βήματα που κάνει όλο το τελευταίο διάστημα η ΠΕΝΕΝ σε μια κατεύθυνση οργάνωσης της πάλης με τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να συγκροτηθεί ένα κέντρο αγώνα με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους Ναυτεργάτες και μακριά από την κηδεμονία εφοπλιστών – κυβέρνησης – ΥΕΝ, να παλέψουν έως το τέλος για να δοθούν λύσεις στα ώριμα και δίκαια αιτήματά μας.

Οι Ναυτεργάτες δεν ηττήθηκαν, δεν παραδόθηκαν και δεν υπέκυψαν στην γραμμή εφοπλιστών – κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών τους κλακαδόρων, κράτησαν ψηλά την σημαία του αγώνα και οι πρόσφατες απεργιακές μάχες είναι χρήσιμη παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Η χρεοκοπημένη και καταδικασμένη στην συνείδηση των Ναυτεργατών πλειοψηφία και ηγεσία της ΠΝΟ απέδειξε περίτρανα ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει την πάλη των Ναυτεργατών για την επίλυση των Ναυτεργατικών προβλημάτων, είναι απόλυτα συστοιχισμένη στην γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των αφεντικών της.

Η ΠΕΝΕΝ βγαίνει ενισχυμένη και δικαιωμένη και διευρύνει τους δεσμούς της με τον κλάδο και τον Ναυτεργατικό κόσμο καθώς η αγωνιστική προσήλωσή της στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ναυτεργατών κερδίζει συνεχώς την αποδοχή και την εμπιστοσύνη τους.

Σε αυτό τον δοκιμασμένο δρόμο θα πορευτούμε σταθερά και αμετακίνητα και το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Fraport: Ζητάει αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο για (άγνωστα) προβλήματα στα αεροδρόμια

Aπειλεί το ελληνικό δημόσιο η Fraport με αξίωση αποζημιώσεων για προβλήματα στα 14 αεροδρόμια

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Επίσκεψη στην Τήνο

Ο Γιάννης Βρούτσης - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων - βρίσκεται στην Τήνο

Μύκονος: Κι όμως ανεστάλη η κατεδάφιση ακινήτου (!!!)

Δικαστήριο έδωσε 15νθήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει, μόνο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει... προ διετίας.

Ουκρανία – Χερσώνα: Στις στέγες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η κατάρρευση του φράγματος Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς - Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Χερσώνα

Κορυδαλλός: ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Δ.Μ και Β.Ρ. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδες εκβιαστών και, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία

Πανελλαδικές 2023 – ΓΕΛ: Εξετάζονται σήμερα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Τρίτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Πέμπτη, για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάζονται πλέον σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Εκλογές 2023 – Θαλ. Καραμολέγκου: “Ας προσλάβουμε τον Πήτερ Παν να κάνει τις μετακομιδές ασθενών”

Αρθρο της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων Θαλλελαίας Ιακωβίνας Καραμολέγκου με τίτλο "Το ΕΚΑΒ σε ρόλο ατροπού"

Σύμη – Λ. Παπακαλοδούκας: “Πολλές φορές εκτελώ χρέη οδηγού ασθενοφόρου”

Σύμη: «Πολλές φορές εκτελώ χρέη οδηγού» – Τι λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος για το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Ταξίδι εξοικείωσης σε Κέα και Σίφνο μέσω ΕΟΤ

ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης σε Αθήνα, Κέα και Σίφνο για αφιέρωμα στη Γαλλική τηλεόραση

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό