Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα: Οι πρώτες ηχηρές "καμπάνες" για κάπνισμα

Ελλάδα: Οι πρώτες ηχηρές “καμπάνες” για κάπνισμα

|

Επεσαν «καμπάνες» για παράβαση του αντικαπνιστικού Νόμου  – Λουκέτο σε «Λέσχη» – Σχετικά με τα πρόστιμα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προειδοποιεί ότι δεν θα κάνει καμία “έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου”

Τσουχτερά πρόστιμα έριξε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε ιδιοκτήτες καταστημάτων (κυρίως) και πελάτες στο κέντρο της Αθήνας για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου. Σχετικά με τα πρόστιμα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προειδοποιεί ότι δεν θα κάνει καμία “έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου” και ότι δεν θα ανεχθεί “συμπεριφορές εκφοβισμού, λεκτικές ή άλλου τύπου επιθέσεις”. Οι έλεγχοι έγιναν στην Πλάκα, στον Κεραμεικό, στο Σύνταγμα και στο Γκάζι και όπως βλέπουμε, οι ιδιοκτήτες είναι αυτοί που την.. πληρώνουν. Γιατί; Μα πληρώνει 100 ευρώ αυτός που καπνίζει και χιλιάρικο ο ιδιοκτήτης… Λες και αυτός πρέπει να κάνει τον αστυνόμο… 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΑΔ 

Μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητές – Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) καθώς και από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., συμπεριλαμβανομένων εξειδικευμένων στελεχών της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) από τις βράδυνες ώρες του Σαββάτου (18.01). Ελέγχθηκαν ΚΥΕ στην Πλάκα, στον Κεραμεικό, στο Σύνταγμα και στο Γκάζι.

Πλάκα: Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) εντός του οποίου υποστηρίζεται ότι λειτουργεί “Λέσχη Καπνιστών” βρέθηκαν θαμώνες να καπνίζουν και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 € για παραβάσεις του αντικαπνιστικού. Επίσης κατεγράφησαν παραβάσεις της εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας.

Σύνταγμα: Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μπαρ της περιοχής, η είσοδος του οποίου δεν έφερε διακριτικά του μαγαζιού, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις περιπτώσεις (4 x 100 €), ενώ πρόστιμο 1.500 € επιβλήθηκε και στον υπεύθυνο του καταστήματος για την ανοχή των καπνιζόντων, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και τη μη ύπαρξη αντικαπνιστικών σημάνσεων.

Κεραμεικός: Κατά τον έλεγχο που έγινε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τέσσερις καπνίζοντες (4 x 100 €) και 6.000 € στον ιδιοκτήτη του καταστήματος για την ύπαρξη καμουφλαρισμένων σταχτοδοχείων σε τραπέζια, την ύπαρξη καπνιζόντων και την απουσία σημάνσεων. Επίσης, κατεγράφησαν παραβάσεις της εργατικής και της φορολογικής νομοθεσίας.

Γκάζι: Ελέγχθηκε κέντρο διασκέδασης τύπου κλαμπ, στο οποίο ο χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και ενέπιπτε στην αντικαπνιστική νομοθεσία, δεν υπήρχε σήμανση για απαγόρευση καπνίσματος, υπήρχαν σταχτοδοχεία σε χώρους που απαγορεύονταν το κάπνισμα και δεν τηρούνταν το βιβλίο αναφοράς καπνίσματος. Επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000 €.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρί Σεν Ζερμέν – Ανζέ: Με το συντηρητικό combo στο 2.37!

Στη 2η αγωνιστική της Ligue 1, οι Παριζιάνοι ψάχνουν ρυθμό και η Ανζέ επιχειρεί να περιορίσει τη ζημιά

Αίγυπτος – Αλεξάνδρεια: Στην επιφάνεια αγάλματα και μυστικά από βυθισμένη πόλη 2.000 ετών

Υποβρύχιοι θησαυροί της Κανώπου αποκαλύπτουν το μεγαλείο και την τραγική μοίρα μιας πόλης που χάθηκε στη θάλασσα

Πρόταση ημέρας: Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

Μια γρήγορη και πεντανόστιμη πίτα με αφράτη υφή και πλούσια γεύση τυριού – ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας

Νάξος: Συνέλευση των κατοίκων απόψε (22/08) στην Κόρωνο

Συνέλευση κατοίκων στην Κόρωνο: Απολογισμός, τεχνικό πρόγραμμα και προτάσεις

Ολική αρθροπλαστική ισχίου: Η πιο σύγχρονη λύση στην οστεοαρθρίτιδα

Τι είναι η αρθροπλαστική ισχίου και πότε ενδείκνυται

Αλέξης Τσίπρας στη Le Monde: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ωφελεί μόνο μία μειοψηφία»

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για την κρίση, τα μνημόνια, το δημοψήφισμα του 2015 και την πολιτική πραγματικότητα σήμερα

Aegean Regatta 2025: 72 σκάφη ανοίγουν πανιά στο Αιγαίο

Από τη Λήμνο στη Μυτιλήνη – Μια εβδομάδα αγώνων, συγκινήσεων και θαλασσινών προκλήσεων

Σαντορίνη: Η «ομηρική Ελένη» του τουρισμού πολυτελείας φιλοξενεί για 3η χρονιά το διεθνές συνέδριο

Σαντορίνη: Στο επίκεντρο ο τουρισμός πολυτελείας- τον Οκτώβριο το 3ο συνέδριο για το Luxury tourism

Νάξος: Ο Νευρολόγος Ευάγγελος Κουρεμένος έρχεται (23/08) στο Naxos Medical

Το Naxos Medical υποδέχεται το Σάββατο 23/8 τον Νευρολόγο Ευάγγελο Κουρεμένο για προγραμματισμένα ραντεβού. Προληπτική φροντίδα σε μια εποχή με έντονη πίεση.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι