Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα: Η Skroutz έκανε το μεγάλο .. κόλπο και μπαίνει στο χώρο...

Ελλάδα: Η Skroutz έκανε το μεγάλο .. κόλπο και μπαίνει στο χώρο του delivery (!!!)

|

Επένδυση στο last-mile με απόκτηση της Myjobnow Delivery – Γιατί προχώρησε στην κίνηση αυτή η Skroutz

Τι; Δεν το περιμένατε; Το χάος στις ταχυμεταφορές που έχει προκληθεί κατά τη διάρκεια των lockdown ήταν ένας λόγος για να επισπευστεί το επόμενο βήμα ανάπτυξης της Skroutz.

Η διάσημη πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών και σύγκρισης τιμών προϊόντων απέκτησε δική της εταιρεία courier, με σκοπό να κάνει η ίδια τις μεταφορές και τις παραδόσεις των ηλεκτρονικών παραγγελιών και να μειώσει την εξάρτηση της από την αποκλειστική σχέση με τρίτους συνεργάτες, τουλάχιστον για τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από σχεδόν εννέα μήνες διερευνητικών επαφών και διαπραγματεύσεων, η Skroutz έκανε το βήμα για την είσοδο της πλατφόρμας και στο κομμάτι της διανομής προϊόντων – το περιβόητο «last mile» – μέσω της πλήρους εξαγοράς μίας μικρής και νέας εταιρείας στο χώρο, η οποία ονομάζεται MYJOBNOW Delivery και έχει την εμπορική επωνυμία SendX.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να διατηρεί την συνεργασία της με τις υπόλοιπες εταιρείες courier, ωστόσο, με την συγκεκριμένη εξαγορά, διευρύνει και «καθετοποιεί» τις δραστηριότητες της, επενδύοντας σε ένα κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο αναδείχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες κατά την διάρκεια των lockdowns.

Πρόκειται για την πρώτη εξαγορά υπηρεσίας στην οποία προχωρά η Skroutz για την επέκταση των δραστηριοτήτων της, με το τίμημα, να κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας μεταξύ 1,5 εκατ. – 2 εκατ ευρώ.

«Το Skroutz εισέρχεται πλέον σε μία νέα εποχή. Αντιλαμβανόμενοι τις νέες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά και με στόχο να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, προχωρούμε σε καθετοποίηση και διεύρυνση των δραστηριοτήτων, παρέχοντας νέες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εξυπηρέτησης στο “last-mile”, το τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό τμήμα στο “ταξίδι” του χρήστη στο www.skroutz.gr δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Η κατάρρευση των ισχυρών εταιρειών ταχυμεταφορών, όπως της ACS και της Γενικής Ταχυδρομικής, ήταν αυτή που οδήγησε τη Skroutz στην επίσπευση της τελευταίας της κίνησης. Κι έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη του ισχυρού επενδυτικού ομίλου CVC, που ελέγχει πλέον ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό, ετοιμάζεται να διευρύνει τις υπηρεσίες που παρέχει προς τα καταστήματα με τα οποία συνεργάζεται.

Η SendΧ θα εξυπηρετεί αρχικά παραγγελίες που πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της Skroutz στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, σταδιακά όμως θα γίνουν επενδύσεις ώστε να επεκταθεί και να διευρύνει τη δυναμική της πανελλαδικά.

Η SendX, που διατηρεί στόλο με 130 μηχανάκια και 10 βαν, διακινεί σήμερα πάνω από 2.000 παραγγελίες την ημέρα και παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν ότι η Skroutz επέλεξε την συγκεκριμένη εταιρεία λόγω της τεχνογνωσίας της και της έγκαιρης και επιτυχημένης προσαρμογής της στον κατά πολύ αυξημένο όγκο ηλεκτρονικών παραγγελιών κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα άλλωστε με τις ίδιες πηγές, ενδιαφέρον για την απόκτησή της εξέφρασαν ισχυροί παίκτες που δραστηριοποιούνται στον κλάδου του λιανεμπορίου.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα menhouse.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανηγύρι του Σταυρού στη Δονούσα: Παράδοση, γλέντι και πίστη 13–14 Σεπτεμβρίου

Η Δονούσα ντύνεται γιορτινά για την Υψωση του Τιμίου Σταυρού με παραδοσιακά έθιμα, φαγητό, χορό και περιφορά εικόνας στο λιμάνι.

Γιάννης Σιώτος: «Η προσπάθεια του Δημάρχου Τήνου να παραπλανήσει τη Δικαιοσύνη κατέρρευσε»

Με αιχμηρή ανακοίνωση, ο πρώην Δήμαρχος Τήνου απαντά στον Παναγιώτη Κροντηρά μετά την αρχειοθέτηση της μήνυσης για τα «διαγραμμένα αρχεία».

Φ. Φόρτωμας: “Είναι λάθος που δεν έχουν συμπεριληφθεί μικρά νησιά των Κυκλάδων στη μείωση του ΦΠΑ” (video)

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή Cyclades On Air, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε ζητήματα φορολογίας, υγείας, παιδείας, πολιτισμού και υποδομών.

Αντίο στον Γιώργο Κωβαίο: Ο 92χρονος Σχοινουσιώτης που χόρεψε μέχρι το τέλος

Η Σχοινούσα αποχαιρετά έναν άνθρωπο-σύμβολο χαράς και λεβεντιάς, που κάθε χρόνο έδινε το δικό του ρυθμό στη Γιορτή Φάβας.

Hike n’ Capture – Τετραήμερο retreat φωτογραφίας και πεζοπορίας στην Αμοργό

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Αμοργός φιλοξενεί ένα μοναδικό σεμινάριο που συνδυάζει τη φωτογραφία με την πεζοπορία, σε συνεργασία με τη σχολή φωτογραφίας Luz Visual Studies.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αστροβραδιά στη Νάξο: Μια μοναδική εμπειρία παρατήρησης του ουρανού

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση, διοργανώνει απόψε μια μαγευτική βραδιά στο ΔΑΚ Νάξου με τηλεσκόπια και ξενάγηση στον νυχτερινό ουρανό.

«Εργοτάξιο η Κόρωνος» – Βελτιώσεις στον επαρχιακό δρόμο με στόχο την ασφάλεια

Το Επαρχείο Νάξου προχωρά σε παρεμβάσεις με νέα στηθαία και τοιχία, ενώ οι κάτοικοι θυμούνται τις δυσκολίες του παρελθόντος και ζητούν περισσότερα έργα.

Ενοικιάζεται μονοκατοικία στο Φιλώτι Νάξου

Ενοικιάζεται μονοκατοικία 70 m2 στο Φιλώτι της Νάξου

Εργαστήριο Καινοτομίας στη Νάξο: Από τη φαντασία στην πραγματικότητα με 3D εκτύπωση

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικοδήμου, μαθητές και γονείς συναντιούνται σε μια ξεχωριστή εμπειρία δημιουργίας και γνώσης, με 3D σχεδίαση και τη θεωρία των Πολλαπλών Νοημοσυνών.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media