Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα: Η ΑΝΑΚΕΜ βρίσκεται δίπλα στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας

Ελλάδα: Η ΑΝΑΚΕΜ βρίσκεται δίπλα στους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας

|

Η ΑΝΑΚΕΜ οργανώνει τελετή παράδοσης οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους του Δήμου Μαντουδίου-  Λίμνης -Αγίας Άννας Ευβοίας.

Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΣΕΔ) Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας στη Βόρεια Εύβοια που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Οι πυρκαγιές στην Εύβοια, αλλά και σε όλη την επικράτεια, δημιούργησαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους διαμένοντες στις πληγείσες περιοχές.

Πολλοί έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ενώ ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της φυσικής καταστροφής, με χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων να έχουν καταστραφεί και τεράστιο αριθμό ζώων να έχουν χάσει άδικα την ζωή τους στις φωτιές. Από την πρώτη μέρα που ξέσπασαν οι φωτιές, η ενεργοποίηση όλων να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών και των κατοίκων τους, ήταν μεγάλη. 

Η ΑΝΑΚΕΜ συνεισφέρει δίνοντας άμεση οικονομική βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί από τις θανάσιμες πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια. Προσφέρει σε 121 οικογένειες, που επελέγησαν από τον οικείο Δήμο, προπληρωμένες κάρτες των 300 €, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε τους πληρωμή. Στο παραπάνω πλαίσιο διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, τελετή παράδοσης των καρτών στο Δημαρχείο στην Λίμνη, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα που προκάλεσε η ανεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, αλλά και να εστιάσουμε στους ανθρώπους που επλήγησαν, να παρακινήσουμε όσους μπορούν να βοηθήσουν στην οικονομική στήριξη των πληγέντων καινα βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε, κ. Ηλίας Δημητριάδης.

Η ΑΝΑΚΕΜ μέσα από αυτή την πρωτοβουλία δηλώνει ότι θα είναι σταθερά δίπλα στους πληγέντεςκαι θα συνεχίσει όσο περισσότερο γίνεται την ενίσχυση για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ειδικά για τα πιο ευάλωτα στρώματα που βιώνουν με τον πιο καταστροφικό τρόπο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. 

Λίγα λόγια για την ΑΝΑΚΕΜ
Η Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΑΚΕΜ αποτελεί ένα από τα πρώτα εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, με μετόχους τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες της Θεσσαλονίκης και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ως Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) είναι ο υπεύθυνος φορέας για την εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ στις περιοχές εμβέλειάς της, ενώ συνεργάζεται ήδη με 124 μονάδες ανακύκλωσης σε 13 Περιφέρειες και 43 Νομούς της χώρας και συνεχίζει δυναμικά την επέκταση της εμβέλειάς της. Από την αρχή της λειτουργίας της έως σήμερα έχει διαχειριστεί ποσότητα ΑΕΚΚ που αγγίζουν τους 5.200.000 τόνους. Συνεργάζεται με διαχειριστές ΑΕΚΚ (εργολάβους ιδιωτικών και δημοσίων έργων), με Μονάδες Επεξεργασίας και με Εταιρείες Συλλογής και Μεταφοράς ΑΕΚΚ, για την αποτελεσματική διαχείριση, ανακύκλωση και αξιοποίηση των αποβλήτων

Στην ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. βασική προτεραιότητα, στόχος και δράση είναι η δημιουργία, η διατήρηση και η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία ενός πυκνού δικτύου μονάδων επεξεργασίας σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά.Το 2021 η ΑΝΑΚΕΜ υλοποιεί πιλοτικές δράσεις καθαρισμού ιστορικών αποθέσεων ΑΕΚΚ σε προστατευόμενες και ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές, με σκοπό την αποκατάσταση των χώρων και την επεξεργασία και ανακύκλωση των μη επικίνδυνων συλλεγόμενων αποβλήτων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Χαλκί: Ο “Αντίλαλος” δίνει φωνή στις γυναίκες του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη

Το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος» παρουσιάζει απόψε μια μουσική παράσταση-φόρο τιμής στους δύο μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και στις γυναίκες-ηρωίδες των τραγουδιών τους

Αμοργός: Το “μαργαριτάρι του Αιγαίου” που κλέβει την καρδιά των Γάλλων

Αυθεντική, ήρεμη και μακριά από την πολυκοσμία, η Αμοργός αναδεικνύεται σε διαμάντι του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από τα μάτια των γαλλικών ΜΜΕ

Στον αυτόματο πιλότο το ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, έκκληση για μόνιμες λύσεις πριν να είναι αργά

Καλοκαίρι με εκατομμύρια επισκέπτες και 2-3 διασώστες ανά νησί – Οι Κυκλάδες σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την υγεία και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών.

Τα Κουφονήσια υποδέχονται το 31ο Cyclades Regatta, γιορτή ιστιοπλοΐας στην καρδιά του Αιγαίου

Με φόντο τα τιρκουάζ νερά και τη φιλοξενία των κατοίκων, τα Κουφονήσια γίνονται σταθμός για τη μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της χώρας, φιλοξενώντας πληρώματα, σκάφη και πολιτισμό από 23 έως 26 Ιουνίου 2025.

Ένα Καλοκαίρι Καινοτομίας στη Μονή Νάξου για τα παιδιά του χωριού

Στη σκιά της Αγίας Φωτεινής, η νέα γενιά της Μονής συναντά τον κόσμο της τεχνολογίας μέσα από ένα πρωτότυπο καλοκαιρινό εργαστήριο με 3D εκτυπώσεις, φαντασία και μέλλον.

Πρόταση Ημέρα: Πάστα στο ποτήρι με ντόνατς από τη Μαριέττα Γαλάνη

Από την κουζίνα της Νάξου στο σημερινό τραπέζι: η αγαπημένη συνεργάτιδα του Naxospress μάς εμπνέει με μια φρέσκια, ακαταμάχητη εκδοχή ενός γλυκού που συνδυάζει μνήμη, γεύση και δημιουργία.

Η Κόρη της Θήρας βρίσκει το νέο της σπίτι, τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαντορίνης

Με αφορμή την έκθεση «Κυκλαδίτισσες», ο διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης τιμά την επιστροφή ενός αρχαιολογικού θησαυρού και το άνοιγμα του πιο σύγχρονου μουσείου των Κυκλάδων.

Αμερική – Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Ποντάρουμε στο πάρτι της Γιουβέντους

Η πρόταση της ημέρας: Γιουβέντους - Ουιτάντ και διπλασιάζει το νέο… πάρτι!

ΗΠΑ και Ισραήλ πλήττουν το Ιράν, o κόσμος παρακολουθεί με κομμένη ανάσα

Σε μια ιστορική νύχτα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησαν στοχευμένες επιθέσεις σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, φέρνοντας τον πλανήτη πιο κοντά στην άβυσσο ενός νέου πολέμου.

Σαντορίνη: Η “Κόρη της Θήρας” ξαναστέκεται όρθια με νέα αντισεισμική βάση

Η Κόρη της Θήρας ξαναστέκεται όρθια – Η νέα αντισεισμική βάση και η έκθεση «Κυκλαδίτισσες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.