Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα - Covid 19: "Βροχή" προστίμων χθες (21/12) που αγγίξαν το μισό...

Ελλάδα – Covid 19: “Βροχή” προστίμων χθες (21/12) που αγγίξαν το μισό εκατ. ευρώ

|

Πρόστιμα ύψους €487.700 σε συνολικά 68.843 ελέγχους για τα μέτρα Covid-19

Βροχή προστίμων…. Δεν έχουμε ακόμη συνέλθει από το ύψος προστίμων για το τριήμερο που μας πέρασε (18-20 Δεκεμβρίου) και το οποίο έφτασε στα 1,68 εκατ. ευρώ σε κάτι περισσότερες από 5.000 παραβάσεις και έρχεται και η χθεσινή ημέρα για να …δέσει το γλυκό. Συνολικά 68.843 ελέγχους διενήργησαν τη Δευτέρα 21.12.2020 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) και κατέγραψαν 1.536 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.  Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 487.700€, κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε τρεις (3) επιχειρήσεις και κύρωση αναστολής λειτουργίας μίας (1) επιχείρησης για τριάντα (30) ημέρες, λόγω υποτροπής. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (56.856).

Να σημειώσουμε ότι το τριήμερο 18-20 Δεκεμβρίου είχαμε: 197.000 ελέγχους μόνο από την Ελληνική Αστυνομία και την καταγραφή 5.165 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.688.400€, κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δεκατέσσερις (14) επιχειρήσεις (σ.σ. ανάμεσά τους και μία ταβέρνα στη Μύκονο) και μία (1) αναστολή επιχείρησης για τριάντα (30) ημέρες λόγω υποτροπής.

Και οι χαρακτηριστικές παραβάσεις είναι:  Μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση και μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις της χθεσινής ημέρας:

@ Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ  πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

@ Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 1.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα (1) κατάστημα λιανικού εμπορίου υποδημάτων για μη τήρηση του σχετικού καταλόγου ραντεβού ή ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου ή ηλεκτρονικού μηνύματος παραλαβής προϊόντων παράδοσης εκτός (click away), στην Περιφέρεια Κρήτης.

@ Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο ύψους 15.000€ και τριάντα (30) ημέρες αναστολή λειτουργίας (λόγω υποτροπής) σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

@ Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. πρόστιμο ύψους 3.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των κανόνων για τους παρευρισκόμενους πελάτες, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

@ Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 13.400€ για παραβάσεις που αφορούσαν τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

@ Επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών πρόστιμα συνολικού ύψους 8.400€  για παραβάσεις που αφορούσαν τη μη τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

@ Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε φυσικά πρόσωπα  (4×300€=1.200€) για μη χρήση μάσκας στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε τρεις χιλιάδες οκτακόσιες σαράντα εννέα (3.849) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι αρμόδιοι φορείς εντατικοποιούν τους ελέγχους τους, επικεντρώνοντας τη δραστηριότητά τους στις περιοχές που καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων και σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης. Στο σχεδιασμό των ελέγχων προτεραιοποιείται και η επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των κανόνων λειτουργίας του “click away” με στόχο την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την αποφυγή του συνωστισμού που ενδέχεται να παρουσιαστεί ενόψει των Χριστουγέννων. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το Αιγαίο “πηγαίνει” Μέγαρο Μουσικής με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μάκη Ψαραδέλλη

Μουσικές «ΘΥΜΗΣΕΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πότε θα γίνει η εκδήλωση και ποιοι συμμετέχουν

Σαντορίνη: Το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο “αντίο” στον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία

Την Κυριακή (19/03) έφυγε από τη ζωή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία στη Σαντορινη - Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας την Τετάρτη (22/03)

Στις Μέλανες η τελυταία κατοικία του πατέρα Νικόλαου Μετζητάκου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατέρα Νικόλαου - Ποιοι τον αποχαιρέτησαν

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Δολοφονία Αλκη – Ιατροδικαστής: “Αργός και βασανιστικός ο θάνατός του”

Κατάθεση ιατροδικαστή στη Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη "Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Αλκη"

Ανακάλυψη χαμένης … ηπείρου μετά από σχεδόν 400 χρόνια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο μετά από 375 χρόνια

ΠΝΑι: Από τη Νάξο ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, του Νοσοκομείου Σύρου και τεσσάρων (4) ακόμα νοσοκομείων στο Ν. Αιγαίο

Μήλος: Εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Star Clippers για το 2023

Star Clippers: Η Μήλος νέος προορισμός κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά για το 2023

Η Σκόπελος και ο ρόλος της στην βιομηχανία κινηματογράφου

Mirror: Η Σκόπελος στις 10 πιο εμβληματικές κινηματογραφικές τοποθεσίες του κόσμου - Η σημασία των γυρισμάτων του Mamma Mia

«Ταξίδεψαν» με το “Ένα φτερό” τα παιδιά της Αμοργού

Μεγάλη η ανταπόκριση στη δράση που έγινε στην Αμοργό το διήμερο 4-5 Μαρτίου

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Απεργία – Blue Star Ferries: Βράδυ Πέμπτης (16/03) λύνει κάβους το Blue Star Naxos

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση την απεργία της 16ης Μαρτίου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Δυνατότητα γυναικολογικών εξετάσεων (19-27 Μαρτίου) στο Νοσοκομείο Νάξου

Στο Νοσοκομείο της Νάξου έρχεται γατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας - Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος για ναεπικοινωνήσετε

Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων και τα …γίδια στο διάδρομο της Νάξου

Συναγερμός για τα αεροδρόμια: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις – Η προειδοποίηση για… αιγοπρόβατα σε διαδρόμους προσγείωσης με σημείο αναφοράς τη Νάξο

Ο.ΝΑ.Σ.: Ερχεται 7ημερη εκδρομή σε Ουγγαρία – Αυστρία

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει 7ημερη εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη.. Δείτε ημερομηνίες

“Αξίζουμε Καλύτερα” – Μ. Πολυκρέτης: Κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με την περιοχή της Ελλης

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη περιοχή της "Ελλης" στη πόλη της Νάξου ανοίγει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης - Που και πότε

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας