Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕλλάδα: Απρόκλητη επίθεση από μέλη του "Ρουβίκωνα" στα γραφεία της ΟΝΕΧ

Ελλάδα: Απρόκλητη επίθεση από μέλη του “Ρουβίκωνα” στα γραφεία της ΟΝΕΧ

|

Η ΟΝΕΧ ανακοίνωσε πως μετά την απρόκλητη επίθεση με πρόκληση ζημιών στα γραφεία της Αθήνας από μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά παντός φυσικού και ηθικού αυτουργού.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Όμιλος ΟΝΕΧ, ιδιοκτήτης του ναυπηγείου του Νεωρίου, καθώς όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, «μετά την απρόκλητη επίθεση με πρόκληση ζημιών στα γραφεία της Αθήνας από μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» την ημέρα των Χριστουγέννων, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά παντός φυσικού και ηθικού αυτουργού που υποκίνησαν, σκέφτηκαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν την συγκεκριμένη ενέργεια».

«Το ως άνω χτύπημα συνδέεται με στοχευμένες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις φυσικών προσώπων, νομικών ή συλλογικών οργάνων και οργανώσεων που αντιδρούν στη συνταγματικά κατοχυρωμένη άσκηση νομίμων δικαιωμάτων μας, όταν εμείς κρίνουμε ότι θιγόμαστε και καταπατούνται νόμιμα και θεσμικά προβλεπόμενα δικαιώματά μας. Η προσπάθεια φίμωσης με την τρομοκράτηση και στοχοποίηση στελεχών και εργαζομένων μας έχει ήδη πέσει στο κενό», τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

και καταλήγει αναφέροντας «Σύντομα, όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν απέναντι στη Δικαιοσύνη, που αποτελεί τον μόνο δρόμο μας απέναντι στη βία, την απόπειρα εκφοβισμού και την τρομοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να αξιώνει να βρίσκεται υπεράνω του νόμου μέσα από νεόφερτες φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις, ελπίζοντας ότι θα έχει το “ακαταδίωκτο”»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση

“Ο Όμιλος ΟΝΕΧ μετά την απρόκλητη επίθεση με πρόκληση ζημιών στα γραφεία της Αθήνας από μέλη της συλλογικότητας «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» την ημέρα των Χριστουγέννων, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά παντός φυσικού και ηθικού αυτουργού που υποκίνησαν, σκέφτηκαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν την συγκεκριμένη ενέργεια.

Το ως άνω χτύπημα συνδέεται με στοχευμένες δημοσιεύσεις και αναρτήσεις φυσικών προσώπων, νομικών ή συλλογικών οργάνων και οργανώσεων που αντιδρούν στην συνταγματικά κατοχυρωμένη άσκηση νομίμων δικαιωμάτων μας, όταν εμείς κρίνουμε ότι θιγόμαστε και καταπατούνται νόμιμα και θεσμικά προβλεπόμενα δικαιώματα μας.

Η προσπάθεια φίμωσης με την τρομοκράτηση και στοχοποίηση στελεχών και εργαζομένων μας έχει,ήδη, πέσει στο κενό.

Η δημιουργικότητα, η βιομηχανική παραγωγή και κυρίως η θέληση και βούληση ελεύθερων ανθρώπων δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται και σε καμία περίπτωση δεν υποχωρούν απέναντι στην ωμή βία, την απροκάλυπτη παραποίηση της πραγματικότητας και την κατ’ επίφαση ευαισθησία των ιδιότυπων «Πλασιέ» επιχειρηματικών και ανθελληνικών συμφερόντων που ρήμαξαν για δεκαετίες την ναυπηγική βιομηχανία της Χώρας.

Σύντομα, όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν απέναντι στην Δικαιοσύνη που αποτελεί τον μόνο δρόμο μας απέναντι στη βία, την απόπειρα εκφοβισμού και την τρομοκρατία.

Κανείς δεν μπορεί να αξιώνει να βρίσκεται υπεράνω του νόμου μέσα από νεόφερτες φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις, ελπίζοντας ότι θα έχει το «ακαταδίωκτο».

Κανείς δεν μπορεί να εφαρμόζει πρακτικές συκοφάντησης και τρομοκράτησης εργαζομένων και πολιτών, εκμαυλίζοντας τις αξίες της Δημοκρατίας μας και να οδηγούμαστε έτσι σε μια ανεξέλεγκτη ασυδοσία.

Έχουμε, ως εταιρικός όμιλος, πλήρη εμπιστοσύνη στις δικαστικές και διωκτικές Αρχές της Χώρας μας που αποτελούν φάρο και προπύργιο ασφαλείας κάθε πολίτη απέναντι στην τυφλή βία και στις τρομοκρατικές μεθόδους οργανώσεων ή συλλογικοτήτων που προσποιούνται τους ευαίσθητους και δημοκράτες”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Καθαρίζει φέτος νόμιμα και βιώσιμα τις παραλίες

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθαρίζει τις ακτές της Νάξου. Φέτος πρώτη φορά νόμιμα και βιώσιμα…

Από τη Λάρισα στους Αρκιούς: Παρέλαση για τους μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου

Στους Αρκιούς θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου μαθητές του 13ου Δ. Σχολείου Λάρισας

Κρουαζιέρα: Χρονιά ορόσημο το 2024, 30 κρουαζιερόπλοια (έναντι 9 το 2023) επισκέφθηκαν τη Νάξο (πίνακας)

Ένωση Λιμένων Ελλάδος: Το 2024 νέα χρονιά σταθμός για την κρουαζιέρα (πίνακας)

Νάξος – Δημοτική Κοινότητα: Αποχώρηση αντιπολίτευσης, καταγγελία για “θεσμική αλλοίωση της λαϊκής βούλησης”

Αποχώρησαν τα μέλη της Αντιπολίτευσης στην Δημοτική Κοινότητα Νάξου στη διάρκεια συνεδρίασης - Ποιοι οι λόγοι που επικαλούνται οι κκ Περράκη - Φουτάκογλου

Μιχ. Καπίρης: Υπουργοί πάνε και έρχονται αδιαφορώντας για τη Νάξο.

Ο περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Καπίρης γράφει σχετικά με την κυβερνητική αδιαφορία για τη Νάξο και τις υποδομές της

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ενίσχυση στο πλήρωμα ασθενοφόρου

Ενίσχυση στο πλήρωμα ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αμοργού - ποιος είναι, πότε αναλαμβάνει δουλειά

Soft2Bet: Η ψηφιακή εξέλιξη που αναβαθμίζει το τοπικό ποδόσφαιρο στη Νάξο

Οι φίλαθλοι μπορούν πλέον να ζουν την ένταση του αγώνα μέσω διαδραστικών στοιχείων όπως στατιστικά γραφήματα και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο.

Ενδοκυκλαδικά: Ανεκτέλεστο το αυριανό (19/03) δρομολόγιο του “Αρτεμις”

Ελέω καιρικών συνθηκών και με την ένταση των ανέμων στις Κυκλάδες να φτάνει και τα 9 μποφόρ, "δεμένο" το "Αρτεμις" στη Σύρο

ΣτΕ – Σίφνος: Απόφαση για να σταματήσει την επέκταση του … μπετόν

Ο δήμος θέλει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο προστασίας του νησιού και προτείνει, μεταξύ άλλων, να απαγορευθεί η ανέγερση υπόσκαφων κτιρίων και να επιτρέπονται πισίνες μόνο σε ξενοδοχεία

Fast Ferries: Αλλαγές στα δρομολόγια των “Αικατερίνη Π” και “Θεολόγος Π”

Λόγω καιρικών συνθηκών δείτε πως αλλάζουν τα δρομολόγια των πλοίων της Fast Ferries ήτοι του "Αικατερίνη Π" και του "Θεολόγος Π"

“Cash or Trash” – Νάξος: Η Βασιλική Κατερίνη πούλησε vintage ραδιόφωνο του ’30 στα 1300 ευρώ (!!!)

Ένα vintage ραδιόφωνο του ’30 στο “Cash or Trash” από την Βασιλική Κατερίνη με καταγωγή από τη Νάξο - Πόσο το πούλησε; (video)

SeaJets – Κυκλάδες: Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, το “SuperJet” ξεκινάει ταξίδια

Στις 20 Μαρτίου το SuperJet κάνει την πρώτη του εμφάνιση για το 2025 στα νερά των Κυκλάδων - Ποιο θα είναι το δρομολόγιό του

Blue Star Delos: Εκτακτη προσέγγιση στην Σύρο, ποιος ο λόγος;

Το Blue Star Delos θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ έκτακτη προσέγγιση στην Σύρο - Ποιος ο λόγος;

Σκαδό – Γυμνάσιο: Με μία ιστορία αγάπης και .. μίσους το ταξίδι των μαθητών στην Πάντοβα (video)

Μαθητές από το Γυμνάσιο Σκαδού ταξίδεψαν στην Πάντοβα της Ιταλίας όπου παρουσίασαν την ιστορία αγάπης και μίσους που φέρεται να διαδραματίστηκε στον Πύργο Κόκκου πριν πολλά χρόνια (video)

Νάξος: Το λουτρό της Αριάδνης και ο αρχαιολόγος Νικόλαος Κοντολέων

Που βρίσκεται το "Λουτρό της Αριάδνης" και ο ρόλος του γνωστού αρχαιολόγου Νικόλαου Κοντολέοντα

Καρυστιανού: Ποια είναι η Ναξιώτισσα δικηγόρος στο πλευρό της;

Η Μαρία Γρατσία που είναι συνεχώς στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού, είχε συμμετάσχει στις εκλογές του 2023 με τα ψηφοδέλτια της «Νίκης».

Νάξος – Fast & Easy: Μία δράση που ήρθε να καλύψει κάθε μας ανάγκη

Fast & Easy.. Γρήγορα και απλά... Μία δράση στις .. δύο ρόδες που έρχεται να καλύψει άμεσα κάθε μας ανάγκη

Αμοργός: Σεισμός 4,1 R με χαμηλό εστιακό βάθος, αισθητός στο νησί του “απέραντου γαλάζιου”

Σεισμός τώρα στην Αμοργό - 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5,9 χιλιόμετρα

2η ΥΠΕ – Νάξος: Ανακοινώθηκε ο Μιχάλης Τσαντουλής, νέος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου

Ο Μιχάλης Τσαντουλής και με τη ...βούλα είναι ο νέος αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου

Θύελλα Καμαρίου: Ταξίδι είκοσι (20) ωρών μέσω Ιου και Πειραιά για να αναμετρηθεί στη Μήλο με τον Παμμηλιακό

Απίστευτο και όμως Κυκλαδίτικο: Είκοσι (20) ώρες θα ταξιδέψει η Θύελλα Καμαρίου από τη Σαντορίνη στη Μήλο για να αντιμετωπίσει τον Παμμηλιακό το απόγευμα Σαββάτου (15/03)