Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΕΦΚΑ: παράταση έως τις 17 Μαρτίου

ΕΦΚΑ: παράταση έως τις 17 Μαρτίου

|

Το υπουργείο Εργασίας βλέποντας ότι η ανταπόκριση στην καταβολή των εισφορών δεν ήταν η αναμενόμενη, επιδιώκει να δώσει χρόνο στους ασφαλισμένους ώστε να μην καταγραφεί μεγάλη υστέρηση εσόδων από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου συστήματος.

Παράταση μέχρι τις 17/03 δίνεται από από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για την καταβολή των τρεχουσών εισφορών ασφαλισμένων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ. Μέχρι τις 17 Μαρτίου παρατείνεται, επίσης, και η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ.

Το υπουργείο Εργασίαςβλέποντας ότι η ανταπόκριση στην καταβολή των εισφορών δεν ήταν η αναμενόμενη, επιδιώκει να δώσει χρόνο στους ασφαλισμένους ώστε να μην καταγραφεί μεγάλη υστέρηση εσόδων από τον πρώτο μήνα λειτουργίας του νέου συστήματος.

Σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από επαγγελματικές ενώσεις, με τελευταία την ΕΣΕΕ η οποία αναφέρει ότι «κατά την πρόοδο της διαδικασίας λειτουργίας του νέου ΕΦΚΑ, έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την ορθή συμπλήρωση και λειτουργία του μητρώου του Φορέα, την σύνδεσή του με το ΤΑΧΙS, την ηλεκτρονική ανίχνευση των εκκαθαριστικών από τους ενδιαφερόμενους και την καθυστέρηση αποστολής και παραλαβής των ταχυπληρωμών των ασφαλισμένων. Λόγω ακριβώς των παραπάνω προβλημάτων, πολλοί συνάδελφοί μας ενδέχεται, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, να μην έχουν την δυνατότητα να είναι συνεπείς με την καταβολή της τρέχουσας δόσης τους».

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ακόμα αρκετοί ασφαλισμένοι, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι ποσά πρέπει καταβάλουν. Η εγκύκλιος για την παράλληλη ασφάλιση, που αφορά μισθωτούς οι οποίοι έχουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) και ασκούν παράλληλα κάποιο ελεύθερο επάγγελμα (ΟΑΕΕ) ή αυτοαπασχόληση (ΕΤΑΑ) δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το πλαφόν για τον υπολογισμό των εισφορών θα διατηρηθεί στα 586 ευρώ, στο κατώτερο επίπεδο και στα 5.860 ευρώ στο ανώτερο. Όμως, πρέπει να αποσαφηνιστεί εάν θα προστίθενται όλες οι πηγές εισοδήματος, για να προκύπτουν έτσι από το σύνολό τους, οι καταβαλλόμενες εισφορές. Επίσης, πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θα δίνεται προτεραιότητα στις αποδοχές που προέρχονται από μισθωτές υπηρεσίες ή εάν θα επιλέγεται το υψηλότερο ποσό για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αντ. Χάλαρης: “Όχι άλλες φιέστες, Η Σαντορίνη ζητά λύσεις, όχι χειροκροτήματα”

Με αφορμή τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Χάλαρης καταγγέλλει την απουσία ουσιαστικής στήριξης των νησιών και τη σιωπή απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της Σαντορίνης και της Θηρασιάς

«Πάνω σε αυτή τη γη… αγκάθια»: Η ποίηση της Παρασκευής Ανεβλαβή αποκαλύπτεται στο “Καμπανέλλης

Η ποιητική συλλογή της νέας δημιουργού παρουσιάζεται την Κυριακή 22 Ιουνίου στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε μια βραδιά γεμάτη λέξεις, εικόνες και συναίσθημα

Νάξος – Γιάννης Παπαδόπουλος: Επανεκλογή στο νέο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ, ποια υπόσχεση δίνει

Ο Ναξιώτης επαγγελματίας, με 25 χρόνια προσφοράς στην εστίαση, αναλαμβάνει ξανά ρόλο ευθύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων

Πρόταση Ημέρας – Μαριέττα Γαλάνη: Το ωραιότερο φτιαστό του καλοκαιριού

Μέσα από τις αυθεντικές της συνταγές, η Μαριέττα Γαλάνη καταγράφει και ανανεώνει τη ναξιώτικη γεύση, ενώνoντας το χθες με το σήμερα στο πιάτο μας

Ο Γιάννης Βρούτσης στην Ίο για τους Παγκόσμιους Αγώνες Beach Volley, Ποιοι είναι μαζί του

Ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού επισκέπτεται την Ίο στις 20 και 21 Ιουνίου, στηρίζοντας έμπρακτα τη διεθνή αθλητική διοργάνωση «Ios Futures Pro 2025», με συναντήσεις με τον Δήμαρχο και την αθλητική κοινότητα του νησιού.

Νάξος – Σύλλογος Μονιατών “Η Τέχνη”: «Η Μονή δεν αντέχει άλλη μία φορά, φωνή αγωνίας από ένα χωριό χωρίς διέξοδο»

Ο Σύλλογος Μονιατών Νάξου «Η Τέχνη» απευθύνει έκκληση για ουσιαστικά μέτρα πυρασφάλειας, μετά τη νέα απειλή φωτιάς που έφτασε δίπλα στο χωριό

Φτάσαμε στη Σαντορίνη: Ένα τηλεοπτικό ταξίδι στα μυστικά του ηφαιστείου (video)

Ο Ζερόμ Καλούτα αποκαλύπτει τη βαθύτερη ψυχή του νησιού μέσα από φάβα, αμπέλια και... βρώσιμα λουλούδια

Η μουσική του Αιγαίου… φοριέται για καλό σκοπό!

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Μελάνων και Εγγαριτών Νάξου

Φωτιά στον Άγιο Ρωμανό Τήνου, Άμεση η κινητοποίηση των δυνάμεων

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση – Δεν απειλήθηκαν κατοικίες

Νάξος – Γυμνάσιο Βίβλου: “Μελωδίες, συγκίνηση και γιορτινά χαμόγελα, η αυλαία της σχολικής χρονιάς έπεσε με αγάπη”

Το Γυμνάσιο Βίβλου αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά 2024-2025 με μια ζεστή γιορτή γεμάτη συναισθήματα, μουσική, απονομές και χρώμα παράδοσης

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Κάλεσμα αλληλεγγύης από τη Νάξο για την Παλαιστίνη, συγκέντρωση την Κυριακή στην παραλία

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Παλαιστίνη συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα «March to Gaza» με συγκέντρωση στις 8μμ, Κυριακή 15 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία παραλίας Νάξου

2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου: Αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά με μια εκδήλωση που έκλεψε τις εντυπώσεις! (video)

Μια ξεχωριστή γιορτή στον αύλειο χώρο του σχολείου έκλεισε το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 με συγκίνηση, χαμόγελα και παρατεταμένο χειροκρότημα.