Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΔήμος Πάρου: αύξηση εσόδων στο +27%

Δήμος Πάρου: αύξηση εσόδων στο +27%

|

Ο Δήμος Πάρου δημοσιοποίησε για πρώτη φορά οικονομικά στοιχεία σχετικά με τις εισπράξεις από τα τέλη παρεπιδημούντων και τελών επί ακαθαρίστων και παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2015 (πρώτο πεντάμηνο) κατά 27% (!!!!) 

Οικονομικά στοιχεία του Δήμου Πάρου σχετικά με τις εισπράξεις από τέλη παρεπιδημούντων και τελών επί ακαθαρίστων το πρώτο πεντάμηνο του 2016 σε σχέση με το 2015 έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Πάρου Χρήστος Χριστόφορος. Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν μια αύξηση στον τουριστικό τζίρο το πρώτο πεντάμηνο του 2016 της τάξης του 27,58% που συμβαδίζει και με την αύξηση αφίξεων στο νησί μας.
«Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας, αντιλαμβάνομαι την απορία σας για τα νούμερα των αφίξεων καθώς με τους περισσότερους μιλάμε πολύ συχνά στους δρόμους και βιώνω την ανησυχία σας. Τα νούμερα όμως είναι πραγματικά. Θα σας δώσω επιπρόσθετα και οικονομικά στοιχεία από τον Δήμο Πάρου που δείχνουν τα ποσά που εισέπραξε ο Δήμος από τέλη παρεπιδημούντων και τελών επί ακαθαρίστων (δηλαδή ξενοδοχεία και λοιπές τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις) για το διάστημα του πρώτου πενταμήνου του 2016 σε αντιστοιχία με το πρώτο πεντάμηνο του 2015.
Αναφέρομαι στο πρώτο πεντάμηνο καθώς τα τέλη του Ιουνίου (αλλά και του Β τριμήνου για τις μικρές επιχειρήσεις) θα εισπράττονται ως το τέλος του Ιουλίου οπότε δεν έχω ακόμη σαφή εικόνα.
(Ιανουάριος – Μάιος 2015) ο Δήμος εισέπραξε 4.194,06 ευρώ που αντιστοιχούν σε καθαρό τζίρο 838.812,00 ευρώ στην τουριστική αγορά
(Ιανουάριος – Μάιος 2016) ο Δήμος εισέπραξε 5.770,43 ευρώ που αντιστοιχούν σε καθαρό τζίρο 1.154.086,00 ευρώ στην τουριστική αγορά
Αυτό δείχνει μια αύξηση στον τουριστικό τζίρο το πρώτο πεντάμηνο του 2016 της τάξης του 37,58%. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως η αύξηση αυτή ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, επίσης δε σημαίνει ότι τα χρήματα αυτά τελικά μένουν στους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν πλήθος φορολογικών υποχρεώσεων να καλύψουν, τέλος δε σημαίνει ότι παρουσιάζοντας τα στοιχεία αυτά.
Προσπαθώ να σας πείσω για κάτι διαφορετικό από αυτό που ζούμε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στο νησί, μεταξύ αυτών και εγώ.
Αυτό όμως που δείχνουν τα νούμερα είναι ότι το νησί το επισκέπτεται περισσότερος κόσμος και ότι περισσότερα χρήματα σπαταλούνται στο νησί.
Χρήστος Χριστόφορος
Αντιδήμαρχος Πάρου»
Πηγή: ParosPress.blogspot.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Golden Star Ferries – Superferry: Παρέμβαση σωτηρίας χειριστή kite surf στην Αρτέμιδα

Άμεση κινητοποίηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης από τον πλοίαρχο Κωνσταντίνο Νίκα και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ SUPERFERRY – Θερμές ευχαριστίες από ΠΕΠΕΝ και το ΕΚΣΕΔ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Πρόταση Ημέρας: Τυρόπιτα εν τάχει με την βοήθεια του Τυροκομείου Πιτταρά

Εύκολη, καθώς δεν απαιτεί καμία δεξιοτεχνία στο στρώσιμο των φύλλων, η πατσαβουρόπιτα γίνεται στο πι και φι!

Ενδοκυκλαδικό: Αύριο (02/05) ταξιδεύει το Hellenic HighSpeed, παραμένει έως και 4 Μαϊου

Παρατείνεται η ακινησία του “ΑΡΤΕΜΙΣ” για ετήσια συντήρηση – Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται μέχρι τις 4 Μαΐου από το “HELLENIC HIGHSPEED” στις καθορισμένες γραμμές των Κυκλάδων

Η Γραβιέρα Νάξου ταξιδεύει στο Μιλάνο: Η ΕΑΣ Νάξου για πρώτη φορά στην έκθεση “Tuttofood”

Με αιχμή του δόρατος τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα και φόντο τη βιωσιμότητα, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συμμετέχει στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στο Μιλάνο

Νάξος: Σε εξέλιξη η 2η Λογοδοσία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (video)

Σε εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση της 2ης λογοδοσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Ποια είναι τα θέματα (video)

Περιβαλλοντικός Συναγερμός στην Πλάκα Νάξου: Αυθαίρετες Παρεμβάσεις Απειλούν το Οικοσύστημα

Καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις στη ζώνη Natura 2000 φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Σοφία Ασημακοπούλου – Απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης

30 Χρόνια μετά: Επιστρέφει το συνέδριο “Κέα – Κύθνος” τον Μάιο του 2025!

Ένα νέο διεθνές επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, αναδεικνύοντας την πρόοδο στην έρευνα, ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Κέας και της Κύθνου.

Πάρος – Δήμος: Φώτισε «μπλε» τον Μύλο στον λόφο της Αγίας Άννας

Ο Δήμος Πάρου φώτισε «μπλε» τον Μύλο στον λόφο της Αγίας Άννας δίπλα στο Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Γ. Πολυχρονάκος: Πρόταση για θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Πρόταση για θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και ειδικό φορολογικό καθεστώς για νησιά με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Πολυχρονάκο

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο