Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΑτζέντα με ΚΕΓΕ και Τσικαλαριό

Ατζέντα με ΚΕΓΕ και Τσικαλαριό

|

Η συνάντηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Αποστόλου έκρυβε…εκπλήξεις 

Σάββατο μεσημέρι και οι αιρετοί του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι σε εγρήγορση. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο έχουν επισκέψεις. Ο Κ. Μανώλης Μαργαρίτης σε ρόλο οικοδεσπότη υποδέχεται τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου και τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό, Νίκο Συρμαλένιο και Αντώνη Συρίγο, οι οποίοι τον συνοδεύουν. Και από κοντά και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Στουπής, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για συναντήσεις με τους παραγωγούς μετά από πρόσκληση της ΕΑΣ Νάξου.

 

Και όπως είναι λογική η συζήτηση αρχίζει. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Δήμο «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, έθεσε δυο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, το έργο κατασκευής του Φράγματος Τσικαλαριού και το ζήτημα του ΚΕΓΕ. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Νάξου ζήτησε τη συνδρομή της ηγεσίας του Υπουργείου για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης του Φράγματος, καθώς και τη συνδρομή του αναφορικά με την παραχώρηση του ΚΕΓΕ στο Δήμο. Επίσης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα αξιοποίησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) για αρδευτικούς σκοπούς, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων. Τέλος, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής έθεσαν και άλλα ζητήματα που αφορούν στους κτηνοτρόφους της Νάξου, τα οποία όμως θα συζητηθούν στην αυριανή συνάντηση του Υπουργού στο Φιλώτι. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και ανανέωσε το ραντεβού του με τον Δήμαρχο για το επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Αργύρης Ανεβλαβής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και της Επιτροπής Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Σέργης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Βαρθακοκοίλης».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Σύρος – Νοσοκομείο: Ενίσχυση με τέσσερις νέους ειδικευόμενους γιατρούς

Η άφιξη τεσσάρων νέων ειδικευόμενων ιατρών ενισχύει τις κλινικές του Νοσοκομείου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του στη στήριξη της Δημόσιας Υγείας στις Κυκλάδες.

Καφηρέας: Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης

Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης στο ακρωτήριο Καφηρέα

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Παναγιώτης Ψαρράς στη Μικτή Ομάδα Νήσων, υπερηφάνεια για τη Νάξο

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο νεαρός αθλητής ξεχωρίζει και εκπροσωπεί επάξια τον Πανναξιακό και τη Νάξο στους Περιφερειακούς Αγώνες της ΕΟΚ.

Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά: Ένα τυρί-σύμβολο παράδοσης και γεύσης

Με συνταγή που διασώζεται από την προηγούμενη χιλιετία, το κεφαλοτύρι Πιτταρά ωριμάζει για 12 μήνες και αναδεικνύει τη Νάξο ως γαστρονομικό θησαυρό.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών