Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαAnuga 2017: ΠΝΑΙ και ΕΑΣ Νάξου στην Κολωνία για την προώθηση των...

Anuga 2017: ΠΝΑΙ και ΕΑΣ Νάξου στην Κολωνία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας

|

Ολοκληρώνεται αύριο η ANUGA 2017 στην Κολωνία, η κορυφαία Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών με στόχο τη προώθηση τοπικών προϊόντων Νοτίου Αιγαίου με την ΕΑΣ Νάξου να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο – Η επόμενη στάση; Παρίσι (SIAL) και Μιλάνο (Tutto Food) 

Και οι δράσεις με βάση την εξωστρέφεια από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλά κρατούν.. Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι «Γαστρονομική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2019» προωθεί τα τοπικά προϊόντα τα νησιά και δίνει μάχη ώστε να είναι πάντα σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Και από την περασμένη Κυριακή και έως αύριο η καρδιά του Νοτίου Αιγαίου χτυπάει στην Κολωνία και δη στην ANUGA 2017 που θεωρείται ότι καλύτερο στην διακίνηση Τροφίμων και Ποτών… Η ΕΑΣ Νάξου έχει πάντα ρόλο στην προώθηση των προϊόντων της Νάξου, είναι από τις ναυαρχίδες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ επόμενος σταθμός του Ιάκωβου Βαλέρη (αντιπροέδρου της ΕΑΣ και υπεύθυνου σε θέματα μάρκετινγκ) και των ανθρώπων της «Ενωσης» είναι το Παρίσι και η έκθεση SIAL ενώ θα κλείσει το ταξίδι στην Κεντρική Ευρώπη με σταθμό στο Μιλάνο και την Tutto Food…

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  

«Πιστή στην εξωστρέφεια, ως κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής της και με στόχο την διείσδυση των τοπικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία, στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ANUGA 2017, που άνοιξε χθες τις πύλες της στην Κολωνία της Γερμανίας και θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 290 εταιρειών – εκθετών από την Ελλάδα.

H ANUGA αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση τροφίμων και ποτών και διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο της Κολωνίας.

Στην έκθεση του 2015 συμμετείχαν συνολικά 7.000 εκθέτες από 108 χώρες ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 160.000. Φέτος, τόσο οι συμμετοχές, όσο και οι επισκέπτες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Η έκθεση αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός για όλους εκείνους που επιθυμούν να κάνουν ένα δυνατό  ξεκίνημα σε νέες αγορές και να συνάψουν ενδιαφέρουσες συμφωνίες για τις επιχειρήσεις τους, αλλά και την σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο.

Το άνοιγμα της έκθεσης, χθες Κυριακή, έφερε τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών, λόγω του εντυπωσιακού περιπτέρου, όπου οι παραγωγοί των νησιών παρουσιάζουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Νοτίου Αιγαίου είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Η παρουσία στο περίπτερο που φιλοξενεί τους συμμετέχοντες από το Νότιο Αιγαίο είναι εντυπωσιακή και δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς από Νάξο, Αστυπάλαια, Κέα, Σαντορίνη και Ρόδο, να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα όπως μέλι, λάδι, τυριά, κρασιά, αρτοποιήματα, μπισκότα από βελανίδια, φάβα, μελεκούνια κλπ, «κλέβοντας» για μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις των επισκεπτών και δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της κάθε περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία δύο χρόνια, η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, είναι συνεχής, με τις συμμετοχές της να αποσπούν θερμότατες κριτικές.

Εκτός από την ANUGA, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει δώσει μέχρι σήμερα τη δυνατότητα σε παραγωγούς από τα νησιά της να συμμετάσχουν σε μεγάλες εκθεσιακές διοργανώσεις όπως η SIAL στο Παρίσι και η Tutto Food, στο Μιλάνο.

Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία των νησιών και να συνδεθεί ο τουρισμός με την γαστρονομία, που είναι και στρατηγικός στόχος της Περιφερειακής Αρχής, μέσα από τον τίτλο της Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Μάρπησσα: Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Σύρο

Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων για την αιματηρή επίθεση στα δύο αδέλφια στην Μάρπησσα Πάρου - Από τη Νέα Σμύρνη ο ένας εκ των δύο δραστών (!!!)

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Delos από τη Σαντορίνη

Τροποποίηση του σημερινού (22/12) δρομολογίου του Blue Star Delos .. Ποιος είναι ο λόγος;

Σύμπλευση: “Η καρδιά μας χτυπά στα νησιά για 10 χρόνια” (απολογισμός)

10 ΧΡΟΝΙΑ +ΠΛΕΥΣΗ 10 χρόνια η καρδιά μας χτυπάει στα νησιά - Τι έγινε στην εκδήλωση (photos)

Σίκινος: Νεικώ και Επισκοπή “έκλεψαν” τη παράσταση στο Λονδίνο

Η Νεικώ και η Επισκοπή Σικίνου πρωταγωνίστησαν σε μια διάλεξη στο Λονδίνο - Η τοποθέτηση του Δημήτρη Αθανασούλη

Ιος: Πράξεις αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη από τον Δήμο Ιητών

Πράξεις αγάπης ενόψει εορτών από τον Δήμο Ιητών - Ποιοι βοήθησαν

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Συντριβή (86-57) από τον Αμύντα στο τέλος του πρώτου γύρου

Συντριβή για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia στην Αττική από τον Αμύντα (86-57) στο φινάλε του πρώτου γύρου - Ξεκινάει από τη Κρήτη (Αναγέννηση) η προσπάθεια παραμονής στη κατηγορία

Νάξος – Αγερσανί: Πωλείται επιχείρηση (μίνι μάρκετ)

Ενα από τα πιο παλιά μίνι μάρκετ στον Αγιο Αρσένιο πωλείται - Δείτε πληροφορίες

Πάρος – Μάρπησσα : Συνελήφθη 16χρονος για επίθεση με μαχαίρι σε 2 αδέρφια

Συνελήφθη ο 16χρονος δράστης του αιματηρού περιστατικού στη Μάρπησσα της Πάρου - Αναζητούνται εμπλεκόμενοι (video)

Πρόταση Ημέρας – Καστοριά: Χοιρινό με λάχανο αρμιά και άρωμα … Κεφαλονιάς

Το χοιρινό με την αρμιά και το κόκκινο πιπέρι είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια κυρίως στην Δυτική Μακεδονία - Πρόταση από Κεφαλονιά

Φολέγανδρος – Καταδυτικός τουρισμός: Αίτημα δήμου για κρατική ενίσχυση

Υποβολή αιτήματος από τον Δήμο Φολεγάνδρου για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Νάξος: Ανοιξαν οι ουρανοί τη Κυριακή και “πνίγηκαν” οι Τρίποδες

Εντονη Βροχόπτωση χθες Κυριακή στη Νάξο - Εικόνες που σοκάρουν στις Τρίποδες (vfideo)

“Ναυτικός της χρονιάς”: Βραβεύτηκαν οι πλοίαρχοι του Blue Star Paros, ποιος ο λόγος;

GREEK SHIPPING AWARDS 2024: Ο Cpt Σταμάτης Καλφαμανώλης και ο Cpt Μιχάλης Λιγνός τιμήθηκαν με το βραβείο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος – Καλόξυλος: Αύριο Κυριακή (22/12) το τελευταίο αντίο στον 38χρονο Νίκο Βασαλάκη

Αύριο Κυριακή (22/12) η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Βασαλάκη στον Καλόξυλο Νάξου

Νάξος: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ανοίγεις τις πόρτες το “Αλσος των Χριστουγέννων” (video)

Πρεμιέρα για το "Αλσος των Χριστουγέννων" την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Ανοιγμα με video όπου ακούγεται ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος να καλεί το κόσμο

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο στον Ναξιώτη μαθηματικό Ευθύμη Σοφό

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη Πέμπτη (19/12) τον Ναξιώτη (με καταγωγή από τη Κεραμωτή) μαθηματικό Ευθύμη Σοφό - Τι αναφέρει ο βραβευμένος καθηγητής