Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΑντίπαρος: Οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000 ευρώ

Αντίπαρος: Οικονομική ενίσχυση ύψους 400.000 ευρώ

|

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 4.440.000 ευρώ, σε δήμους, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών – Ανάμεσά τους απο τις Κυκλάδες και αυτός της Αντιπάρου – Η ανάρτηση του βουλευτή Κυκλάδων κου Μανιού 

Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ποσού 4.440.000 ευρώ, σε δήμους, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας ως εξής:

Αγιάς (180.000 ευρώ) Αμφίπολης (120.000 ευρώ), Αντιπάρου (400.000 ευρώ), Γρεβενών (250.000 ευρώ), Δεσκάτης (180.000 ευρώ), Δομοκού (120.000 ευρώ), Ελασσόνας (300.000 ευρώ, Ευρώτα (150.000 ευρώ), Ηλιούπολης (100.000 ευρώ), Μεγαλόπολης (300.000 ευρώ), Ξηρομέρου (400.000 ευρώ), Πύλης (180.000 ευρώ), Πωγωνίου (250.000 ευρώ), Σοφάδων (300.000 ευρώ) κι Σπάρτης (380.000 ευρώ), καθώς και στην Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αγιάς (200.000 ευρώ).

Επίσης, εγκρίθηκαν, επιχορηγήσεις ύψους 630.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας στους δήμους Αμαρίου (200.000 ευρώ), Αποκορώνου (130.000 ευρώ) και Εμμανουήλ Παππά (300.000 ευρώ). Τέλος, εγκρίθηκε η ένταξη Πράξης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ», για την Πρόσκληση: «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις», συνολικού προϋπολογισμού 101.500,00 ευρώ.

Ενημέρωση από Μανιό 

Για το θέμα της έκτακτης ενίσχυσης του Δήμου Αντιπάρου, υπάρχει και σχετική ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού που αναφέρει ότι: “Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Αλέξης Χαρίτσης  ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε δήμους της χώρας τόσο για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία ύψους 3.810.000,00 € όσο και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ύψους 630.000 €.
Μεταξύ των επιχορηγούμενων δήμων της χώρας για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο Αντιπάρου ενέκρινε συνολικό ύψος ποσού 400.000 €, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Ο Σταύρος Παπασταύρου στην Αμοργό, επίσκεψη σε περιβαλλοντικά σημεία και συναντήσεις με φορείς

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου επισκέπτεται την Αμοργό αύριο, Τετάρτη 20 Αυγούστου, για περιβαλλοντικές δράσεις και συναντήσεις σχετικά με το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1».

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η καρδιά της ιστιοπλοΐας χτυπά στο Αιγαίο – Aegean Regatta 2025

Στην τελική ευθεία για την Aegean Regatta 2025 – Tις 50 έφτασαν οι συμμετοχές

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός: Η Σαντορίνη μέσα από το βλέμμα της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη

Ατομική έκθεση της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας με έργα εμπνευσμένα από την ιστορία και την καθημερινότητα του νησιού

Από το όραμα στην πραγματικότητα – Ρυθμιστικά μέτρα αλιείας στην Αμοργό με Προεδρικό Διάταγμα

ΑΜΟΡΓΟΡΑΜΑ: Μια 11ετής πρωτοβουλία ψαράδων και φορέων του νησιού οδηγεί στη θεσμοθέτηση Περιοχών Περιορισμού Αλιείας

Το κρουαζιερόπλοιο “MS Oosterdam” στη Νάξο, ένα σύντομο πέρασμα στο δρόμο για τον Πειραιά

Το MS Oosterdam της Holland America Line πέρασε από τη Νάξο, εντυπωσιάζοντας με την κομψότητα και τις ανέσεις του. Δείτε τα στοιχεία και τις παροχές του Vista-class κρουαζιερόπλοιου.

Από το μπουκάλι κρασί… στο μπουκάλι νερό – Το πρώτο «μενού νερού» στη Βρετανία είναι γεγονός

Ένα εστιατόριο με οδηγό Michelin παρουσιάζει το πρώτο γαστρονομικό μενού αφιερωμένο αποκλειστικά στο νερό.

Συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ: Αντιδράσεις και προβληματισμοί

Η κυβέρνηση μιλά για αναβάθμιση, οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για «εμπορευματοποίηση της υγείας» και οι ιδιώτες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης

Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. – 13 Χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς στο Ηράκλειο

Από μια αυθόρμητη ιδέα σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης που στηρίζει παιδιά, οικογένειες και ευάλωτες ομάδες στην Κρήτη και πέρα από αυτήν

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.