Τρίτη, 19 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΑμοργός: Εγκαινιάστηκε το νέο δημοτικό σφαγείο στο νησί

Αμοργός: Εγκαινιάστηκε το νέο δημοτικό σφαγείο στο νησί

|

Η Αμοργός έχει πλέον σύγχρονα νέα δημοτικά σφαγεία με τα εγκαίνιά τους να πραγματοποιούνται το περασμένο Σάββατο (23/09) από τον Περιφερειάρχη κο Χατζημάρκο 

Και το κερασάκι στην τούρτα για τους Αμοργιανούς δεν ήταν άλλο από τα εγκαίνια των δημοτικών σφαγείων στο νησί. Τελετή που έκλεισε μία καυτή εβδομάδα όπου όλα τα καλά συνέβησαν στην Αμοργό του «Απέραντου Γαλάζιου»… Από το Authentic Big Blue 2017 έως τα εγκαίνια του Δημοτικού και νηπιαγωγείου και από την ημερίδα για την γαστρονομία έως τα εγκαίνια των δημοτικών σφαγείων στο νησί… Από κορδέλα σε … κορδέλα.

Και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αρωγός… Σε όλα. Και με τα κορυφαία στελέχη της στο νησί. Ο Περιφερειάρχης κος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κος Λεονταρίτης, ο αρμόδιος πρωτογενούς τομέα και γαστρονομίας κος Ζανετίδης και βέβαια ο Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων, Αμοργού και αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για θέματα επικοινωνιών και μεταφορών κος Μαργαρίτης.

Ας δούμε το σχετικό δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια…

«Την Αμοργό επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ.  Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, εγκαινίασε μαζί με τον Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο του νησιού, Νικόλαο Φωστιέρη ,τα δημοτικά σφαγεία Αμοργού. Ένα έργο που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου και του Δήμου Αμοργού, λαμβάνοντας υπόψη και ακλουθώντας όλους τους διεθνής κανόνες πιστοποίησης και προδιαγραφών και έχοντας εξασφαλίσει τον ειδικό κωδικό από το ΥΠΑΑΤ για την εξαγωγή των σφαγίων εκτός Αμοργού, που δίνει σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία. Στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Ακτοπλοΐας & Επικοινωνιών, Γιάννης Μαργαρίτης.

Παράλληλα την ιδία μέρα ο Αντιπεριφερειάρχης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολειού Αιγιάλης και παρέστη στην τελετή λήξης και στην απονομή βραβείων στους νικητές των αγωνισμάτων  του πρώτου διεθνούς αγώνα ελεύθερης κατάδυσης Authentic Big Blue 2017, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Αμοργού.

Στη συνέχεια, ο κ. Ζαννετίδης  παρευρέθηκε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμοργού , με παρόντες τον Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου , τον Δήμαρχο Αμοργού , τους Αντιπεριφερειάρχες και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμοργού, όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί.

Την Κυριακή 24/7/2017 ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σε ημερίδα  η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου  και τον Δήμο Αμοργο , με θέμα  «Οι προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην Αμοργό σε συνθήκες υποβάθμισης της γης και ερημοποίησης». Ομιλητές ήταν  Κώστας Κοσμάς , ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο Ιωάννης Χατζηγεωργίου , καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, η  Ελένη Μπριασούλη , καθηγήτρια Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστήμιου Αιγαίου και τα στελέχη της ΠΝΑΙ στο Επαρχείο Νάξου,  Διονυσία Καλαϊτζή , προϊσταμένη πρωτογενούς τομέα περιφερειακής ενότητας Νάξου και  Κωνσταντίνος Βορδάκης . Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από ενδιαφερομένους και μέσω των ερωταπαντήσεων που ακλούθησαν, παράχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Την ημερίδα παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος,  όπου τοποθετήθηκε και συμμετείχε στο διάλογο που ακoλούθησε».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Ο Σταύρος Παπασταύρου στην Αμοργό, επίσκεψη σε περιβαλλοντικά σημεία και συναντήσεις με φορείς

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου επισκέπτεται την Αμοργό αύριο, Τετάρτη 20 Αυγούστου, για περιβαλλοντικές δράσεις και συναντήσεις σχετικά με το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1».

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η καρδιά της ιστιοπλοΐας χτυπά στο Αιγαίο – Aegean Regatta 2025

Στην τελική ευθεία για την Aegean Regatta 2025 – Tις 50 έφτασαν οι συμμετοχές

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός: Η Σαντορίνη μέσα από το βλέμμα της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη

Ατομική έκθεση της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας με έργα εμπνευσμένα από την ιστορία και την καθημερινότητα του νησιού

Από το όραμα στην πραγματικότητα – Ρυθμιστικά μέτρα αλιείας στην Αμοργό με Προεδρικό Διάταγμα

ΑΜΟΡΓΟΡΑΜΑ: Μια 11ετής πρωτοβουλία ψαράδων και φορέων του νησιού οδηγεί στη θεσμοθέτηση Περιοχών Περιορισμού Αλιείας

Το κρουαζιερόπλοιο “MS Oosterdam” στη Νάξο, ένα σύντομο πέρασμα στο δρόμο για τον Πειραιά

Το MS Oosterdam της Holland America Line πέρασε από τη Νάξο, εντυπωσιάζοντας με την κομψότητα και τις ανέσεις του. Δείτε τα στοιχεία και τις παροχές του Vista-class κρουαζιερόπλοιου.

Από το μπουκάλι κρασί… στο μπουκάλι νερό – Το πρώτο «μενού νερού» στη Βρετανία είναι γεγονός

Ένα εστιατόριο με οδηγό Michelin παρουσιάζει το πρώτο γαστρονομικό μενού αφιερωμένο αποκλειστικά στο νερό.

Συνεργασία ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ: Αντιδράσεις και προβληματισμοί

Η κυβέρνηση μιλά για αναβάθμιση, οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για «εμπορευματοποίηση της υγείας» και οι ιδιώτες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης

Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. – 13 Χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς στο Ηράκλειο

Από μια αυθόρμητη ιδέα σε ένα δίκτυο αλληλεγγύης που στηρίζει παιδιά, οικογένειες και ευάλωτες ομάδες στην Κρήτη και πέρα από αυτήν

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.