Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΟικονομίαΑιγαίο: Έρχεται άμεσα και η επιδότηση αεροπορικών εισιτηρίων

Αιγαίο: Έρχεται άμεσα και η επιδότηση αεροπορικών εισιτηρίων

|

Επεκτείνει και στα αεροπλάνα η κυβέρνηση το μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες, που εφαρμόζεται ήδη στα πλοία – Τι ισχύει σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Η διαδικασία και το όφελος για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Επεκτείνει και στα αεροπλάνα η κυβέρνηση το μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες, που εφαρμόζεται ήδη στα πλοία. Τι ισχύει σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η διαδικασία και το όφελος για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών.

Του Παναγιώτη Υφαντή (euroday.gr

Τη σημαντική ελάφρυνση του κόστους μετακινήσεων των νησιωτών με αεροπλάνοδρομολογεί άμεσα η κυβέρνηση. Το μέτρο πρόκειται να ανακοινωθεί άμεσα και προβλέπει την επιδότηση των αεροπορικών εισιτηρίων για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, επεκτείνοντας το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου που έχει τεθεί ήδη σε πλήρη εφαρμογή στην ακτοπλοΐα από 1/1/2019.

Το ύψος της επιδότησης και άλλες λεπτομέρειες για τους όρους εφαρμογής του μέτρου παραμένουν αδιευκρίνιστα, καθώς το επιτελείο του Α. Τσίπρα θεωρεί το μέτρο ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» της κυβέρνησης, ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η επιδότηση εντάσσεται στο πακέτο μέτρων μόνιμου χαρακτήρα που ανακοινώνει το  τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός.

Πηγές της ακτοπλοΐας αναφέρουν πως το ύψος της επιδότησης των εισιτηρίων στα πλοία φθάνει το 30%. Στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς εξηγούν πως για εισιτήριο που κοστίζει 35 ευρώ, οι δικαιούχοι εισπράττουν επιδότηση της τάξης των 12 ευρώ, ενώ για μακρινά δρομολόγια όπως των Δωδεκανήσων, η επιδότηση μπορεί να φθάνει και τα 30 ευρώ για κόστος εισιτηρίου της τάξης των 100 ευρώ σε καμπίνα.

Αεροπορικές πηγές αναφέρουν πως η σχεδιαζόμενη επιδότηση θα ισοδυναμεί με σημαντική έκπτωση στις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων για τους νησιώτες.  Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως θα απαιτηθεί εύλογος χρόνος προσαρμογής των συστημάτων κρατήσεων, προκειμένου να συμπεριληφθεί πεδίο όπου θα καταχωρείται ο απαραίτητος Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη (ΜΑΝ) των δικαιούχων.

Για την εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αξιοποιηθεί το πληροφοριακό σύστημα «Μεταφορικό Ισοδύναμο» και η καταβολή της επιδότησης θα γίνεται με διαδικασία αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι στην περίπτωση της ακτοπλοΐας είναι νοικοκυριά, των οποίων τα μέλη είναι Έλληνες πολίτες ή αλλοδαποί, που διαθέτουν άδεια διαμονής σε ισχύ και η φορολογική κατοικία τους στο μητρώο της ΑΑΔΕ βρίσκεται σε κάποιο από τα νησιά, με εξαίρεση την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λευκάδα.

Οι δικαιούχοι (σ.σ. όσοι δεν είναι ήδη εγγεγραμμένοι) θα πρέπει να εγγραφούν στη διαδικτυακή τοποθεσία του Μεταφορικού Ισοδύναμου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου του Taxisnet.

Μετά την είσοδο, εμφανίζεται φόρμα με προσυμπληρωμένα τα στοιχεία των μελών (δικαιούχων) της οικογένειας και θα πρέπει να συμπληρωθούν μόνο στοιχεία επικοινωνίας και IBAN τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα κατατίθεται η επιδότηση (Α.ΝΗ.ΚΟ).

Πριν την ολοκλήρωση της εγγραφής εμφανίζεται ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη (ΜΑΝ) σε μορφή που μπορεί να εκτυπωθεί. Ο ΜΑΝ είναι διαφορετικός για κάθε μέλος (δικαιούχο) της οικογένειας και είναι απαραίτητος για την έκδοση του εισιτηρίου.

Στην περίπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, πριν την έκδοση ο δικαιούχος δείχνει τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη (ΜΑΝ) στον υπάλληλο πρακτορείου, ο οποίος τον καταχωρεί μαζί με το ονοματεπώνυμο όπως αναγράφεται στην Αστυνομική Ταυτότητα (με ελληνικούς ή λατινικούς χαρακτήρες).

Ο δικαιούχος πληρώνει το εισιτήριο στην κανονική του τιμή και αφού ταξιδέψει  (σ.σ. η πραγματοποίηση του ταξιδιού επιβεβαιώνεται με το check in), σε σύντομο χρονικό διάστημα πιστώνεται το ποσό της επιδότησης (Α.ΝΗ.ΚΟ) στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί.

 

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

OTA AWARDS – Χάλκη: Καλύτερος δήμαρχος για το 2023 ο Αγγελος Φραγκάκης

Καλύτερος Δήμαρχος της Ελλάδας 2019-2023 ο κ. Φραγκάκης Ευάγγελος (Δήμαρχος Χάλκης)

Τήλος: Κέρδισε μία θέση στα σχολικά βιβλία

Η Τήλος των διακρίσεων κερδίζει θέση ακόμα και στα σχολικά βιβλία

Ελλάδα “ψήφισαν” 16,1 εκατ. επισκέπτες μόνο το πρώτο επτάμηνο

Τράπεζα της Ελλάδας: 16,17 εκατ. τουρίστες «ψήφισαν» Ελλάδα στο 7μηνο – Οι αγορές που έδωσαν «φτερά» στα τουριστικά έσοδα

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Μια αυτόβουλη ομολογία της αποτυχίας της.

Αρθρο του Μιχάλη Φραγκίσκου σχετικά με τη διαβούλευση του ΠΠΝΑι 2021-2027

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Neuralink: “Πράσινο” φως για έναρξη εμφύτευσης εγκεφαλικών τσιπ

Η εταιρεία αναζητά ανθρώπους με παράλυση στους οποίους θα δοκιμάσει την πειραματική της συσκευή, σε μια μελέτη έξι ετών

Σαντορίνη: Στο +20% η αύξηση της τιμής του κρασιού τη φετινή περίοδο

Παράγοντες της αγοράς αναμένουν αυξήσεις της τάξης του 20%-25% στις τιμές του κρασιού ΠΟΠ «Σαντορίνη» - Ποιος ο λόγος;

Εκλογές 2023 – Κατ. Ανδρούτου – Κουτελιέρη: Επίσκεψη στις Εγγαρές

Εκλογές 2023 - Νάξος: Στις Εγγαρές η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Αικατερίνη Ανδρούτσου – Κουτελιέρη

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Μύκονος: Εκδήλωση του Δήμου με γνώμονα την επόμενη ημέρα με σεβασμό στο περιβάλλον

Δήμος Μυκόνου: εκδήλωση με θέμα «ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ- Σχεδιασμός για την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και το περιβάλλον»
loading...

Blue Star Naxos: Βρέθηκε και ανασύρθηκε η άγκυρά του

Εξω από το φάρο της Νάξου εντοπίστηκε από δύτη και βρέθηκε η άγκυρα του Blue Star Naxos

Πάρος – Νέο επιβατικό λιμάνι: Οι οκτώ επιλογές, η πρόβλεψη για 2.5 εκατ. επιβάτες το 2035

Πάρος: Πρόβλεψη για διακίνηση 2,5 εκατομμυρίων επιβατών έως το 2035 – Που θα κατασκευαστεί το νέο επιβατικό λιμάνι του νησιού;

Μονοήμερη (01/10) εκδρομή με το “Naxos Star” στην Τήνο

Naxos Star... Μονοήμερη εκδρομή στην Τήνο.. Πότε και κόστος μετακίνησης

Νάξος – Φιλώτι: Το “παράπονο” του Αγίου Πολυκάρπου (Photos)

Η "εικόνα" του Αγίου Πολυκάρπου στο δρόμο για τον Καλαντό - Τι πρέπει να γίνει ώστε να μην καταστραφεί ότι έχει απομείνει; (photos)

Μήλος – Super Jet: Μέλος πληρώματος έπεσε στη θάλασσα κι έσωσε επιβάτη

SUPER JET: Διάσωση ατόμου από τη θάλασσα στoν λιμένα Αδάμαντα Μήλου

Εκτακτο – “Blue Star Naxos”: Αναχώρηση απόψε (15/09) από τον Πειραιά μετά τις 9 το βράδυ

Blue Star Naxos - Πως διαμορφώνεται το σημερινο και αυριανο δρομολόγιο με επίκεντρο τις Μικρές Κυκλάδες

Sea Jets: Απόδοση ευσήμων και αναγνώριση σε μέλος πληρώματος

Η SEAJETS συγχαίρει το πλήρωμα του ταχύπλοου "SUPER JET" για τη διάσωση επιβάτη στο λιμάνι της Μήλου

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: ΦΠΑ στα καταλύματα Airbnb από την 1η Ιανουαρίου

ΦΠΑ στα καταλύματα Airbnb από την 1η Ιανουαρίου- Αυξάνεται το τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία

Κυκλάδες: Πως θα κινηθεί τον Οκτώβριο ο “Ανεμος” (Πίνακας)

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του "Ανεμος" για τον Οκτώβριο και αφορούν τις Δυτικές Κυκλάδες

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής
loading...