Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαAegean Air: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 14% το πρώτο εξάμηνο του 2019

Aegean Air: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 14% το πρώτο εξάμηνο του 2019

|

Aύξηση κύκλου εργασιών κατά 20% και καθαρών κερδών κατά 30% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 βελτιώνει τα οικονομικά μεγέθη του πρώτου εξαμήνου της Aegean Airlines – Tα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της εταιρίας διαμορφώθηκαν σε €602,3 εκατ. την 30.06.2019, ενώ το σύνολο των δανείων ανήλθε σε €200 εκα.τ μετά την έκδοση του επταετούς ομολόγου.

Η AEGEAN ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του Πρώτου Εξαμήνου 2019, καταγράφοντας αύξηση 14% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, που ανήλθε σε €519,4 εκατ., και βελτίωση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, το οποίο διαμορφώθηκε σε ζημίες ύψους €13,0 εκατ. από €13,8 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018, μετά και την πρώτη εφαρμογή του λογιστικού προτύπου IFRS 16. H πρώτη εφαρμογή επιβάρυνε το αποτέλεσμα κατά €3,8 εκατ. συνεπώς σε συγκρίσιμη βάση οι καθαρές ζημιές του πρώτου εξαμήνου 2019 θα ήταν €9,2 εκατ. από €13,8 εκατ. το 2018.

Η συνδρομή του δεύτερου τριμήνου ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, με τον Όμιλο να προσφέρει 12% περισσότερες χιλιομετρικές θέσεις, επιλέγοντας στρατηγικά την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Πέτυχε συνεπώς 10% αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης, κυρίως λόγω της αύξησης της κίνησης εξωτερικού κατά 15%, που αποτελεί και ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο από το σύνολο των αεροπορικών αφίξεων προς τη χώρα. Αντίστοιχα, κατά το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε 20% αύξηση των ενοποιημένων εσόδων και 30% αύξηση του καθαρού αποτελέσματος μετά από φόρους, που ανήλθε σε κέρδη ύψους €22,2 εκατ. από €17 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου του έτους, ο Όμιλος πέτυχε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 9%, μεταφέροντας 6,5 εκατ. επιβάτες. Στο δίκτυο εσωτερικού ταξίδεψαν 2,8 εκατ. επιβάτες, 4% περισσότεροι σε σχέση με το 2018. Στο δίκτυο εξωτερικού, που αντιπροσωπεύει και το 76% του κύκλου εργασιών, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 12% σε 3,7 εκατ. επιβάτες. H μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε περαιτέρω σε 82,2% από 81,7%.

Tα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €602,3 εκατ. την 30.06.2019 ενώ το σύνολο των δανείων ανήλθε σε €200 εκατ. μετα την έκδοση του επταετούς ομολόγου.


Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Συνεχίσαμε με συνέπεια την αναπτυξιακή μας πορεία προσθέτοντας σημαντική επιπλέον χωρητικότητα στις γραμμές εξωτερικού. Η προσπάθεια μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου κυρίως το διάστημα Απριλίου – Μαΐου και η καλύτερη αξιοποίηση του στόλου μας συνέβαλε σε θετικά αποτελέσματα, παρά τη συγκρατημένη δυναμική του εισερχομένου τουρισμού. Άλλωστε, η άμβλυνση της εποχικότητας θεωρείται μείζων στόχος τόσο για τον ελληνικό τουρισμό όσο και για την AEGEAN.

Η εξέλιξη των πληροτήτων και του κύκλου εργασιών της εταιρείας μας από την κίνηση του εξωτερικού και κατά το τρίτο και πιο σημαντικό τρίμηνο που διαχρονικά διαμορφώνει το ετήσιο αποτέλεσμα, δείχνουν ικανοποιητικές, παρά την οριακή αύξηση των συνολικών αφίξεων της αγοράς αερομεταφορών στη χώρα μας. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την προετοιμασία για την ένταξη των νέων αεροσκαφών στον στόλο μας το 2020».

Το Μάρτιο του 2019 η Εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση ΚΟΔ ύψους €200 εκατ. επταετούς διάρκειας με κουπόνι 3,60%.

Οικονομικές καταστάσεις καθώς και αναλυτικά λειτουργικά μεγέθη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.aegeanair.com.

Η διοίκηση της AEGEAN θα διενεργήσει τηλεδιάσκεψη αναλυτών (conference call) με θέμα συζήτησης τα αποτελέσματα Πρώτου Εξαμήνου 2019 την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 ώρα Ελλάδος. Λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

AEGEAN

H AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 14 εκατομμύρια επιβάτες το 2018. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2019 καλύπτει ένα δίκτυο 151 προορισμών, 120 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες. Η AEGEAN είναι μέλος της μεγαλύτερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας, της STAR ALLIANCE. Η Εταιρεία βραβεύτηκε για ένατη συνεχή χρονιά και δέκατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2019, από τα Skytrax World Airline Awards. 

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων