Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομία120 δόσεις: νέα ρύθμιση για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

120 δόσεις: νέα ρύθμιση για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

|

Ευνοϊκές διατάξεις για την εξόφληση των οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και της ρύθμισης των 100 δόσεων προς την εφορία θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών – Στη ρύθμιση των 120 δόσεων εντάσσονται οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές μόνο προς στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως θα προβλέπεται σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Ευνοικές διατάξεις για την εξόφληση των οφειλών επαγγελματιών και επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και της ρύθμισης των 100 δόσεων προς την εφορία θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα στην ρύθμιση των 120 δόσεων εντάσσονται οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές μόνο προ την στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ρύθμιση αφορά μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και επαγγελματιών και θα προβλέπεται σε τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδος, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Σημειώνεται οτι έως σήμερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν καλύπτει επαγγελματίες και επιχειρήσεις οι οποιοι οφείλουν προς το δημόσιο ( εφορία και ασφαλιστικά ταμεία) το 85% και πλέον των χρεών τους. Επίσης δεν καλύπτει τους επαγγελματίες για τους οποίους δεν προβλέπεται πτωχευτική διαδικασία. Οι κατηγορίες αυτές θα ενταχθούν με την τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλη στις ευνοικές διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή, προβλέπεται η δυνατότητα, για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων για φορολογικές οφειλές, να μπορούν με αίτησή τους προς την εφορία να ζητούν την ένταξη μιας δόσης, ακόμη και πριν αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Παράλληλα δύο επιπλέον ευνοικές ρυθμίσεις για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να εξετασθούν τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης και Θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση. Ειδικότερα στο κείμενο της συμφωνίας προβλέπεται οι αρχές θα εξετάσουν την αύξηση του ορίου απαλλαγής απο το ΦΠΑ. Σήμερα απο το ΦΠΑ απαλλάσσονται επιτηδευματίες με τζίρο έως 10.000 ευρώ. Στη συμφωνία προβλέπεται ακόμη η επαναξιολόγηση του κώδικα χαρτοσήμου με στόχο τον εκσυγχρονισμό του και την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μειώεις στο τέλος χαρτοσήμου που επιβάλλεται σήμερα στις μισθώσεις επαγγελματικής στέγης, στη σύναψη δανείων μεταξύ ιδιωτών και στις εγγραφές υποθήκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Folegandros Challenge Run: Ο 1ος αγώνας δρόμου στο νησί στις 28 Σεπτεμβρίου

Διαδρομές 5, 10 και 21 χλμ. μέσα στο μοναδικό τοπίο της Φολεγάνδρου – Συμμετοχές ανοιχτές για όλους

AI και τουρισμός: Νέα εποχή στον σχεδιασμό και τις κρατήσεις

Οι ταξιδιώτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη, με τις ΗΠΑ να ηγούνται της τάσης

Ιαπωνία: Δημογραφικό σοκ – Χάθηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε έναν χρόνο

Η μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση των τελευταίων 50 ετών προκαλεί παγκόσμιο προβληματισμό

Γιατροί της πρώτης γραμμής: Η σκληρή καθημερινότητα στα νησιά

Από τις ελλείψεις ειδικοτήτων μέχρι την αγάπη των κατοίκων – Τρεις νέοι γιατροί θυμούνται το αγροτικό τους

MyStreet: Οι πολίτες «αστυνομεύουν» τα τραπεζοκαθίσματα

Οι πολίτες αποκτούν «ψηφιακή φωνή» για τραπεζοκαθίσματα και αυθαίρετες χρήσεις σε δημόσιους χώρους

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.